Ytrefilet av rein. Reinsdyr, ytrefilet 2019-11-30

Steke reinsdyrfilet

ytrefilet av rein

Da er biffene medium stekt. Smak til med salt og pepper. Mal krydderet i morter og gni det utover kjøttet. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Ikke la det bli for mye stekt, løken skal ikke bli brun. Sett den ildfaste formen med kjøttet og grønnsakene på rist midt i stekeovnen på ca 160 gr. Holdbarhet 2 år i frysetemperatur Oppbevaring Frysevare -18°C eller kaldere Innhold Ingredienser Ytrefilet av rein.

Next

Helstekt ytrefilet av reinsdyr

ytrefilet av rein

Bruker du fond bør du ikke redusere ytterligere for da blir det bare smakende salt klok av skade her. Legg den i en stekepanne med margarin og brun kjøttet rundt hele biffen. Ha olje i en panne, og stek ­ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Skjær kaldt smør i terninger og pisk smøret inn montèr rett før servering. Dugurds Sous-vide Gni det godt inn i kjøttet på alle sider og legg det i to brødposer.

Next

Lokalmat

ytrefilet av rein

Ta ut fatet, smør på 2 ss smør og dekk fatet med aluminiumsfolie og sett lunt mens tilbehøret gjøres klart. Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Mos med en stavmikser eller blender, tilsett smør. I mitt tilfelle var reinsdyrfiletene svært små, og det var derfor noe av det siste jeg gikk i gang med. En viltsaus med fløte er godt til denne retten, men ikke nødvendig.

Next

Lokalmat

ytrefilet av rein

Kjøttet vil da ha en fin rosa farge tvers gjennom hele stykket. Tilsett epler i terninger og la surre med løken ca 1 min. Tips: Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og sellerirot. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du blande en halv spiseskje maizena ut med en skvett vann, og spe det i sausen. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut. Grovhakk løken og surr den blank i litt smør.

Next

Reinsdyr, ytrefilet

ytrefilet av rein

Ha i kraft og rømme og la sausen småkoke uten lokk til passe konsistens. Sett fatet i varm stekeovnen 225 oC, senk temperaturen til 200 oC og stek i 20-30 min, til grønnsakene er møre. Oppi handlekurven fulgte også noen pastinakker, sopp, fløte, asparges og cherrytomater — helgens festmiddag var i boks. Tilsett portvin og kok inn til det et gjenstår 2 ss. Bruk en stavmikser til å lage en helt jevn pastinakkpuré. Og antioksydanter som er kjent for å være fordelaktig for vår helse. Tilsett litt ekstra portvin etter monteringen for mere smak.

Next

Helstekt reinsdyr ytrefilet oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

ytrefilet av rein

Skyll potetene og legg i en ­ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Stykk temperert ytrefilet av Finnmark Rein i pene biffer, brun av i varm stekepanne med smør og etterstek til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile i 5-10 min før den skjæres opp. Skjær ut stilken av rosenkålene, knekk av pene single blader.

Next

Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus

ytrefilet av rein

Kjernetemperatur ferdig tilberedt Lite stekt: 53-55 °C Medium: 60 °C Medium pluss: 65-70 °C Gjennomstekt: 75 °C Beregning per person Beregn ca. Stek kjøttet fint brunt på alle sider, snu det ofte. Alternative råvarer Reinsdyr indrefilet, eventuelt ytrefilet av elg eller hjort. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. Risle over litt god olivenolje og strø over litt flaksalt. Kok pastinakken i lettsaltet vann til den blir mør tvers gjennom. Legg gjerne noen einebær og et par kvister timian i smøret i pannen mens fileten brunes.

Next

YTREFILET AV REIN

ytrefilet av rein

Over i ildfast form med ørlitt rødvinseddik og en ss sukker. Serveres med potetbåter dynket med litt olivenolje, og krydret med salt, pepper og for eksempel estragon eller basilikum. Smak til med salt,pepper og timian. Fylte epler, saus og poteter ved siden av. Steg 6 Mens reinsdyrfileten steker kan du gjerne gå i gang med å ovnsbake tomatene.

Next

Lokalmat

ytrefilet av rein

Stek biffer av ytrefilet på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Tips: Best blir det om du koker kraft selv. Krydre med salt og pepper. Ønsker du en magrere saus bruk litt mindre rømme og jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Gjerne i samme panne som du stekte kjøttet.

Next