Øvre dørålseter. Rondane Hiking Tour 2019-12-04

Dørålseter

Øvre dørålseter

Accommodation will be in rooms with four beds or more. Den største var på nesten 600 gram! Vi tok en liten matpause etter et par timer og så gikk vi i litt over to timer til før vi måtte sette oss ned og ta en skikkelig kaffepause. Jeg traff på resten av gutta, de var litt lurere enn meg, de hadde med grillmat som redda dagen! Jeg hadde brukt litt over 5 timer. På sykkel innover fjellene Det er altså så utrolig befriende å sykle innover fjellene i Rondane, tenk på for 200 år siden, når de ikke hadde noen sykkel og måtte gå? Det kan jo være jeg møter på dem uansett tenkte jeg, de hadde tenkt seg til Nedre Dørålseter akkurat som meg. Hei folkens, hyggelig å se dere igjen. Og fisken beit i dag også, jeg liker godt å fiske med mark på denne tiden av året, det er liksom mest autentisk.

Next

Rondane

Øvre dørålseter

This is a classical route, which takes you from the north to the south of the National Park. The Norwegian mountain terrain differs from green areas to places with less vegetation. Sist søndag kjørte Kjetil meg og Saga til togstasjonen ganske tidlig på morgenen. Været var helt perfekt, solskinn med en bite liten bris så det ikke ble for varmt. Ikke lenge etterpå fikk jeg øye på en klase med hytter i det fjerne. Svartnuten peak towers behind the lodge, and behind it lie a string of peaks - Vinjeronden, Storronden and the highest of them all, Rondslottet 2178 m. Scott var den eneste som ikke synest dette var kaldt.

Next

Dørålseter

Øvre dørålseter

Ettersom omvisning inne tok for lang tid, nøyde vi oss med litt fotosession utenfor. The Rondane triangle route is one of the most famous Norwegian multi-day hikes. Saga lå i lyngen og duppet av mens jeg tok av meg på føttene, kokte kaffe og spiste en obligatorisk Kvikk Lunsj. Jeg bestemte meg for å kjøre til stasjonen her i bygda, og ta toget til Hjerkinn stasjon og leie meg en sykkel. Correct packing requires good planning. Itinerary Day 1 - Hjerkinn - Hageseter Meet up at Oslo Central Station at the top entrance to the platform 20 minutes before departure. A membership provides around Norway.

Next

Rondane Hiking Tour

Øvre dørålseter

Jeg smilte og vinket til han da han skulle til å kjøre, og jammen sveivet han ned vinduet og sa med sin spenstige Otta-dialekt at jeg kunne sitte på opp til Spranget med han hvis jeg ville. Meals1 Breakfast Competence The hikes have different degrees of difficulty and duration. Vi skal alle gå med hund og sekk på ca 10kg. We take a hike up to Viewpoint Snøhetta, an architectural viewing pavilion overlooking Tverrfjellet mountain, before we walk to Hageseter. Gården har 18 gamle hus, og er i privat eie, men er deler av året åpen for overnatting! Man kan utfordre seg selv og lære masse samtidig. Wild camping along the valleys is a great way to experience the park, but those seeking a little more comfort can stay at any of the staffed lodges in the area. De har ikke Jackpot, men det gjør ingenting.

Next

Walking with Miss Winther: Trekanten i Rondane!

Øvre dørålseter

There are various levels of accommodation available at both Mysusæter and Høvringen. Jeg hadde først planer om å gå over Høgronden på vei dit, men alle jeg snakket med sa at jeg heller burde følge Langglupdalen, fordi jeg hadde med hund. The weather can be unstable and may change quickly, so it is important to bring warm clothes, raingear as well as shorts. Vannet rakk til midt på leggen. Nonetheless, it's wise to have a torch in your pack, because the generator is turned off around 23.

Next

Scotts blogg: Rondane på langs Hjerkinn

Øvre dørålseter

Det gikk imidlertid over all forventning. The reindeer are very easily disturbed by humans so please stay on marked trails. Turen hjem tok noen timer, men det er verdt det, uten tvil. Jeg blir alltid litt nostalgisk av å spille på dem. Sekken og Saga fikk plass bak i bilen og jeg satte meg foran. Hun vet at vi er ferdige for dagen når den taes av. Planen var å gå Trekanten i Rondane.

Next

Scotts blogg: Rondane på langs Hjerkinn

Øvre dørålseter

Vi hadde som sist lagt opp ruta på forhånd med reserverte hunderom på alle steder hvor Scott skulle overnatte. All snakk om hvor mye stein det er der var bare fjas. From Otta take the bus through Mysusæter to Spranget. Jeg kjøper inn snop og digg, slår av mobilen og går i gang! Hut sacks and bedclothes also are available for rent at the reception desk. Fest og fart finner man nok av på høyfjellshotellene her, hvis det er det man er ute etter! Pass litt på dem, når de har en fin gylden overflate er de ferdige. Vi gir rabatter til medlemmer av Den Norske Turistforeningen og den Svenska Turistföreningen.

Next

Nedre Dørålseter Turisthytte​ ​​​​

Øvre dørålseter

Og som sagt, du kan finne akkurat den typen overnatting du er ute etter, alt fra teltplasser og private leiligheter til luksus Spa opphold. Turen skulle ta mellom fem og seks timer, i følge mannen med bilen. Det er alltid kilometer på kilometer med oppkjørte løyper for langrenn, slalåm, snowboard osv. Dette var Trekantens enkleste etappe, både tidsmessig og gåmessig. In the Norwegian mountains you must always be prepared for all conditions so bring woollen base layers, a hat, and gloves. Det første jeg skulle gjøre var å finne ut hvor bussen gikk fra, og så skulle vi finne oss en park hvor vi kunne ligge å slumre mens vi ventet på skyssen.

Next