Vår tid är nu göteborg. Vår tid är nu: Så blir säsong 3 2019-12-01

Så här byggdes dramaserien Vår tid är nu

vår tid är nu göteborg

De föremålen är så populära att prisen är höga. Bildruta ur första avsnittet där svenskarna gläds över nyheten som sprids över Europa. Har plockat karaktärer Johan Rosenlind hämtade sin inspiration från en gedigen erfarenhet av Stockholms restaurangliv, där han 1978—79 började på restaurang Victoria, som då var Stockholms innekrog och drevs av Tore Wretmans koncern. Till stor del inspelad i Göteborg med omnejd. Det går också bra att boka en egen gruppvisning efter överenskommelse. Överlag är det enskilda föremål som kan få tyngd. En stor roll får även Ninas dotter Christina, som får en roll i nattklubben som öppnas i Djurgårdskällaren.

Next

tid är söker statister i Göteborg (arvode enl. ö.k.)

vår tid är nu göteborg

Men på 1940-talet var det stora skillnader mellan hur folk bodde, konstaterar Higgins. Intrigerna inom restaurangfamiljen fortsätter in i 60-talets slut. Scenerna är nämligen inspelade på Lilla Änggården, Stadsmuséets sommarfilial bredvid Botaniska trädgården. Den första rollfigur som tittarna får se är Hedda Stiernstedt, som spelar Nina Löwander. Irländska Michael Higgins har jobbat med scenografi i ett tjugotal år.

Next

Så här byggdes dramaserien Vår tid är nu

vår tid är nu göteborg

Här hittar vi interiörerna till såväl Maggans som Calles hem i första säsongen, och de kan besökas under muséets guidade turer. Nu drar äntligen den tredje säsongen igång, men visste du att det mesta faktiskt är inspelat i och runt Göteborg? Totalt återstår tre-fyra månader av jobb innan tredje säsongen finns på hårdskivan. Han har förstört deras relation, och hon vet att det var med flit tror jag. Kärl för kärl, tavla för tavla. Men det är svårt att få alla detaljer att stämma så visst sker det misstag. Även Gustav Löwanders bostad kan ses.

Next

Besök Stockholmsserien Vår tid är nu

vår tid är nu göteborg

För ungefär ett år sedan fick närpesbördige artisten Johan Becker ett samtal som gjorde att hans karriär tog en ny vändning. Ur Vår tid är nu. Serien är en passionerad familjekrönika om kärlek, konflikter och svek. Den historiska känslan infinner sig sen med hjälp av de rätta kläderna, förklarar Higgins. För publiken visas den 2019, vilket samtidigt blir avslutningen på berättelsen om familjen Löwander. Börjar sakerna spela för stor roll kan det dessutom bli fel. På det gamla fabriksområdet finns även tegelbyggnaden där Djurgårdskällarens lastbrygga filmades.

Next

Restaurangmannen bakom tv

vår tid är nu göteborg

När den tredje säsongen går mot sitt slut har man nått fram till 70-talets början, då bland annat almstriden i Kungsträdgården finns med i seriens handling. Handlingen börjar måndagen den 7 maj 1945 då andra världskriget äntligen är över och en ny, ljusare tid står för dörren. Tio avsnitt hösten 2018 och säsong tre hade premiär den 28 oktober i år. Och mamma Ninas trassliga relation till Calle, som hon mötte redan i seriens inledning, fortsätter att vara i centrum. Han är restaurangmannen som uppträder galant ute i matsalen, men som ofta har en väldigt mörk baksida, inte sällan med missbruk. Det var ingen annan i produktionen som hade erfarenhet av restaurangarbete, så jag fick ge dem lika lektioner i hur arbetet går till, som hur man använder bongar och levererar beställningar, så att det skulle bli så genuint som möjligt, säger han.

Next

tid är söker statister i Göteborg (arvode enl. ö.k.)

vår tid är nu göteborg

Vissa tycker det är roligt att påpeka då rekvisitan i en produktion gör felaktiga tidsresor. Christina hamnar också i ett triangeldrama med Maggans son Uno och den tuffare vänsteraktivisten John. Men jag kan väl säga att jag hela tiden höll fast vid att hon är alldeles för stolt för att bara gå vidare. Vår tid är nu Tredje säsongen Just nu görs den tredje och sista säsongen där handlingen är förlagd till åren 1968-1971. Karaktärerna Suzanne och Peter i dramaserien Vår tid är nu. Gustav var den första jag skrev fram, och bygger på en typ jag såg mycket av på krogarna.

Next

Restaurangmannen bakom tv

vår tid är nu göteborg

Nordost om Göteborg har filmteamet använt såväl interiörer som exteriörer på vackra Nääs Slott. Snart dags för andra säsongen då kalendern visar 1955. Jag vet framför allt en scen som kommer att chockera. Här hålls regelbundet guidade turer i guideföretaget Historieverkets regi. I juli hade inspelningarna sommarpaus men nu är man igång igen. Hedda, i slutscenen springer Nina bort från Calle.

Next

Vår tid är nu: Så blir säsong 3

vår tid är nu göteborg

Här filmas nu specialsäsongen som ska få premiär julen 2020. Det är också en tid med starka motsättningar mellan höger och vänster, när amerikanska desertörer från Vietnamkriget kom till Sverige och restaurangmaten blev allt lyxigare. Johan Rosenlind har i skapandet serien kunna lägga in sin kunskap av hur arbetet på en krog går till, där hans upplevelser från senare delen av 1900-talet inte ligger så långt från hur det hade varit bakåt i tiden. Julspecial Utöver de tre säsongerna blir det en specialdel som visas vid jul, där tittarna ska få se vad som hände när Nina och Kalle tidigare hittade tillbaka till varandra och blev ett par på nytt. Och många av platserna kan besökas. Expressen kan nu, exklusivt, visa de två första bilderna från succéseriens tredje och sista säsong och samtidigt berätta att Guldbaggenominerade Evin Ahmad och Agnes Bolmgren Lindström är nya i ensemblen.

Next

tid är söker statister i Göteborg (arvode enl. ö.k.)

vår tid är nu göteborg

Serien utspelar sig på 40-talet och kretsar kring familjen Löwanders som driver en restaurang under efterkrigstiden. Inspelningen sker i Göteborg i perioder under 2016. En av huvudkaraktärerna, Helga Löwander som spelas av Suzanne Reuter, bor i en våning där Nääs slotts interiörer använts som scenografi. Där ser man hur möbeldesignen sakta förändras. Det var skrämmande för Socialdemokraterna, att ungdomen attackerade dem från vänster, säger Ulf Kvensler och fortsätter: — Det var också det år då Alexandra's öppnade i Stockholm, kanske den första renodlade nattklubben. Träffa också Sofie Häkkinen och Elena Sulin som berättar hur de upplever frågorna som tas upp i serien! Eftersom serien utspelar sig på 40-talet är personer utan färgat hår eller synliga tatueringar och piercings speciellt intressanta. Vår tid är nu 1940-talet finns ännu kvar Rekvisitan har inhandlats i antikaffärer, second hand-shoppar och på auktioner.

Next