Volvo återkallar dieselbilar. Volvo återkallar 219 000 dieselbilar 2020-01-10

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

volvo återkallar dieselbilar

I Sverige handlar det om 37. Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Bytet av slang är gratis och beräknas ta omkring två timmar. Hur många bilar som berörs är okänt i dagsläget, men i och med att hela världen berörs lär det handla om tusentals exemplar. Några skulle till och med kunna se det som ett sundhetstecken. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton.

Next

Volvo återkallar 86.000 bilar i Sverige

volvo återkallar dieselbilar

Av de 219 000 bilarna g√§ller √•terkallelsen 37 000 bilar i Sverige. T√§nk p√• att h√•lla dig till √§mnet och diskutera i god ton. Och Annika Bjerstaf tror inte det skall uppst√• n√•gra problem. Insugningsr√∂ret till dieselmotorerna, tillverkade mellan 2014‚ÄĒ2019, kan sm√§lta. Det √§r sedan tidigare k√§nt att Volvo Cars √•terkallar 37 000 bilar i Sverige f√∂r att √•tg√§rda problemet. .

Next

Volvo återkallar 86.000 bilar i Sverige

volvo återkallar dieselbilar

Nu är det tyvärr dags igen och enbart i Sverige är det 86. Nu är det dags igen. Byter slangen gratis Bilägarna uppmanas nu att snarast möjligt kontakta en Volvoverkstad för att boka tid. Det var för en vecka sedan som vi uppmärksammade er läsare på att. Av de 219 000 bilarna gäller återkallelsen 37 000 bilar i Sverige. Berörda bilägare, som främst finns i Sverige, Storbritannien och Tyskland, har redan fått brev om återkallelsen. Produktsäkerhetsarbetet tycks fungera och jag tycker inte att man ska dra för stora växlar på det som inträffat.

Next

Volvo återkallar tusentals bilar i Sverige

volvo återkallar dieselbilar

Enligt Volvo Cars finns inga uppgifter om olyckor eller skadade med anledning av det problem som ska åtgärdas. Berörda bilägare, som främst finns i Sverige, Storbritannien och Tyskland, har redan fått brev om återkallelsen. Volvo har flera gånger placerat sig i bottenskiktet i olika kvalitetsmätningar och företaget har tvingats till kostsamma återkallelser av bilar på grund av olika fel. Volvo har vuxit i rekordfart de senaste åren och slår nya försäljningsrekord varje kvartal. Utbyte av komponenter sker kostnadsfritt för bilägaren.

Next

Volvo återkallar 86.000 bilar i Sverige

volvo återkallar dieselbilar

Berörda bilägare, som främst finns i Sverige, Storbritannien och Tyskland, har redan fått brev om återkallelsen. Enligt företaget är det en motorventil som är felaktig och kan göra att delar i insuget till motorn smälter eller deformeras. Volvo sålde som bekant varav ungefär hälften kan misstänkas vara av årsmodell 2016. Ibland kan det vara problem vid återkallelser att ha tillräckligt med reservdelar. Volvo rapporterade i veckan om fallande vinstsiffror trots ökad försäljning och en del av vinstraset beror på kostsamma återkallelser.

Next

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

volvo återkallar dieselbilar

Bytet av slang är gratis och beräknas ta omkring två timmar. Samtliga svenskar kunder har fått besked om detta, säger Gustaf Sjöholm på Volvos presstjänst. Bilägarna uppmanas nu att snarast möjligt kontakta en Volvoverkstad för att boka tid. Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219 000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars. Det var heller inte någon konsument som slog larm.

Next

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

volvo återkallar dieselbilar

Man ska inte överdriva risken, men ta till sig informationen från Volvo Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen. Volvo-ägare har under fredagseftermiddagen hört av sig till Teknikens Värld med informationen att de under dagen meddelats om att en återkallelse är förestående. Nu kan Teknikens Värld avslöja att Volvo har lokaliserat problemet och det är mjukvaran som spelar bilen och dess ägare ett potentiellt livsfarligt spratt. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga. Berörda bilägare, som främst finns i Sverige, Storbritannien och Tyskland, har redan fått brev om återkallelsen. Det var heller inte någon konsument som slog larm.

Next

Volvo återkallar 86.000 bilar i Sverige

volvo återkallar dieselbilar

Globalt handlar det om 507. Enligt Volvo Cars finns inga uppgifter om olyckor eller incidenter med anledning av problemet. Aftonbladet var först om att rapportera om nyheten. I början av året kallades 37 000 svenska bilar åter för sprickor i bränsleslangar, totalt i världen rörde det sig om 200 000 bilar. Det är dock inte bekräftat.

Next

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

volvo återkallar dieselbilar

N√•gra har vittnat om situationer d√§r bilen har startat om vid tillf√§llen som har varit n√§ra att bli farliga, rentav livsfarliga. Enligt Volvo Cars finns inga uppgifter om olyckor eller incidenter med anledning av problemet. Bor√•s Tidning och Ifr√•gas√§tt f√∂rbeh√•ller oss r√§tten att ta bort kommentarer vi bed√∂mer som ol√§mpliga. Kritisera och bem√∂t g√§rna argumenten men t√§nk p√• att inte angripa personen bakom √•sikten. Bilarna √§r tillverkade modell√•r 2015‚ÄĒ2016, alla med dieselmotor.

Next