Våg å være. Våg å være. 2019-12-01

Våg å være!

våg å være

Hva vil være det verste med å våge? Kanskje de som gjør deg vondt Er svakest likevel? Tilliten til det som man kaller guddommelig klokskap i det som skjer, vissheten om at det som skal skje må skje,og at det har sine gode virkninger. Kunnskap må filtreres gjennom et temperament, hvis den skal kunne berøre andre. De klatrer og snekrer så svettperlene funkler. Den store folkehøgskolegrunnleggeren Christen Kold snakket en gang om at elevene må opplives før de kan opplyses. Å fremkalle denne stemningen i ord, i følelser, i ideer,det er stemningen i tillitens bønn. Men vit at din fortid og din fremtid eksisterer kun når du tenker på den i et øyeblikk.

Next

Bakhagen: Dikt av Hans Olav Mørk

våg å være

Send en melding og si at du bryr deg : Det kan virkelig løfte dagen, og gjøre den til en bra dag! Tiden vår ligger ikke til rette for at vi bare vil få oppleve de positive følelsene gjennom livet. Dette hører til det som vi må lære i vår tid: Å leve i ren tillit uten sikkerhet i tilværelsen, med tiltro til den alltid tilstedeværende hjelpen fra den åndelige verdenen. Så dagens oppfordring er: Si noen vennlige ord til de som minst forventer det! I dag er det 24 timer til deg, min venn. Våg å vise hvor du står. Helga Eng, professor i pedagogikk og grunnlegger av Pedagogisk Forskningsinstitutt 1938 , sa en gang: «Det er først når vi er herre over et stoff, når vi har det i hukommelsen, at vi kan utføre et tankearbeid med det.

Next

Å leve innenfra og ut

våg å være

Georges Lopez har vist oss ett forbilde. . Som ekornet samler nøtter til vinterforrådet, jaktet de alltid på stoff til undervisningen. Håper du kan finne noe du kan kose deg med, undres, smile, inspireres. Jeg er ikke uenig i at lærerens rolle som veileder er viktigere i dag enn tidligere. Kanskje de som holder munn er reddere enn deg? Der hvor alt er gått i lås må noen åpne vei.

Next

Lucky Life: Våg å være

våg å være

Våg å være ærlig våg å være fri våg å føle det du gjør si det du vil si. Våg å være Våg å være ærlig våg å være fri Våg å føle det du gjør si det du vil si. Dette må selvfølgelig aldri stå i noen læreplan! Halvparten av Norges befolkning vil sikkert få en psykisk lidelse i løpet av livet, like fullt har psykiske lidelser en lei tendens til å få oss til å føle at det er noe galt med oss. Våg å være sårbar, ingen er av stein. Og hvem har sagt at det beste som står på menyen skal bli ditt til seilasen er over? Slik ble kunnskapen ny hver gang.

Next

Våg å være.

våg å være

La oss hedre vår vilje og søke styrke i det indre hver morgen og hver kveld. Eller som bor langt unna? Uten pedagogisk frihet, som igjen betyr tillit, blir vi trumpete og nøyeregnende. Noen trenger alt du er, og at du er sann. Syng, om det er det du vil - gråt litt om du må. Kanskje de som holder munn Er reddere enn deg? Jeg har en oppfordring til alle norske lærerkolleger: Våg å være stolt av det du kan og gjør! Tiden er for kort til flukt, bruk den mens du kan. Eller lider du av «man-vet-hva-man-har-men-ikke-hva-man-får-viruset»? De var faglig sikre, men aldri bedrevitende. Men dagen i dag, den tiden her og nå, er et øyeblikk.

Next

Dikt

våg å være

Det viktigste middel til å bryte ned motstanden er interessen. For andre er det knuste. Våg å vise hvor du står, stå på egne bein. Med moderne informasjons- og kommunikasjonsteknologi vil elevene i løpet av minutter kunne laste ned kunnskaper for et helt liv. At du tar noen skritt på nye veier -små eller store? Sannelig, på annen måte går det ikke i dag, Om man ikke skal bli motløs.

Next

Bakhagen: Dikt av Hans Olav Mørk

våg å være

Men for å veilede må læreren vite hvor veiene er. Eller når konfliktene løses og gråten stilner. . Det ligger i ryggraden — det er den jeg er! » Og hvordan er det med deg? Noen dager kan en tanke om fremtiden virke skremmende, andre dager ikke. La deg ikke hjernevaske av det nye språket med ord som endringskompetanse, kvalitetssikring, utviklingssamtale, eierforhold, evalueringssituasjon, fokusområde, resultatenhet, sluttprodukt, måloppnåelse, entreprenørskap, osv. Skriv noe morsomt på facebook til noen du kanskje ikke har snakket med på lenge. Kanskje de som holder munn er reddere en deg? Der hvor alt er gått i lås Må noen åpne vei.

Next

Dikt

våg å være

Vi vil alle bli sett, hørt og verdsatt - det handler ikke om penger, men om å nå hverandre i hverdagen. Gjør det du brenner for gå imot strømmen. Tiden er for kort til flukt, bruk den mens du kan. Kanskje de som gjør deg vondt er svakest likevel? Disse virus-ordene som sniker seg inn og ødelegger yrket vårt. Våg å være nykter våg å leve nå.

Next

Våg å være...

våg å være

Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. De leste bøker, lyttet på radio, så filmer og var i vedvarende faglig utvikling. Det er snodig at ikke alle er der, men det er de faktisk ikke! Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. Av Han s Olav Mørk Tillitens bønn! Noen trenger alt du er og at du er sann! Livet ditt består kun av øyeblikk, og det eneste du noen gang har opplevd i ditt liv er øyeblikk. .

Next

(Dikt) Våg å være, våg å leve!

våg å være

Kanskje de som holder munn er reddere enn deg? Du er ingen feilkonstruksjon, men en variasjon av en konstruksjon. Kanskje de som gjør deg vondt er svakest likevel? Der hvor alt er gått i lås må noen åpne vei. Det fortelles at kong Ptolemaios I. Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. Akkurat som med bekymringene for fremtiden som ikke er her.

Next