Valkoinen raivo. White Rage (2015) 2019-12-26

Valkoinen raivo

valkoinen raivo

Tuotanto: Art Films Production Oy, 2015. Osana Suomen Mielenterveysseuran ja Koulukino ry:n kanssa toteutettua koulukampanjaa elokuvasta järjestettiin myös lukuisia koululaisnäytöksiä ympäri Suomen. Kuinka hän tiedostamisen ja oman aktiivisuutensa avulla lopulta selviytyi raskaasta taakastaan? The narrator is himself a researcher on this topic as well as having personal experience as a former victim of school bullying. The film is also about our society: a society without sufficient understanding or desire to address the emergence of school violence. Millennium Docs Against Gravity järjestettiin kolmattatoista kertaa.

Next

Valkoinen raivo

valkoinen raivo

Festivaaleille Sheffieldiin ja Beirutiin Valkoinen raivo on mukana Iso-Britannian Sheffieldissä 10. I like that the story is not told to fast. Kiusaaja ala-asteella White rage is the story of Lauri, and through him the story of other victims of both school bullying and a separate childhood trauma: victims full of white rage, which may lead to school shootings and other extreme acts of violence. Cast Cast overview, first billed only:. Oppimateriaalin teemoja: koulukiusaaminen, tunteet, turvaverkko ja selviytymisen keinot.

Next

Koulukino ry

valkoinen raivo

Elokuva on herättänyt keskustelua alan ammattikentällä ja käsitettä on alettu tutkia laajemmin. Elokuva vaikutti koulukiusaamista koskevan lakialoitteen syntyyn. A great documentary about school bullying, its causes and consequences. Useat ihmiset ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman seurauksena täynnä valkoista raivoa. Kuinka hänestä tuli valkoisen raivon kantaja? Keskustelu ei ole edennyt Koulukiusaaminen on esillä lähes jokaisen kouluampumisen yhteydessä, mutta keskustelu aiheesta ei Halosen mukaan koskaan etene tekoihin. Ohjaaja voi myös koota eri teemojen tehtävistä haluamansa yhdistelmän.

Next

Dokumenttiprojekti: Valkoinen raivo

valkoinen raivo

P√§√§t√∂sperusteluissa Halosen elokuvaa kuvailtiin s√§hk√∂ist√§v√§n√§ matkana vihan l√§hteille sek√§ kauhistuttavana varoituksena raivon seuraamuksista. Elokuva ensiesitettiin -elokuvafestivaalin avajaiselokuvana ja se aloitti Suomessa elokuvateatterilevityksess√§ 27. It is a heavy subject, and the slow pace offers time to digest what has been told. Verta, hike√§ ja kyyneleit√§ ja ihanista ihanin vauva ‚ÄĒ kaiken t√§m√§n naiset ovat valmiit jakamaan synnytyskokemuksistaan, mutta v√§hemm√§n puhutaan siit√§, mit√§ kaikkea naisen keho k√§y l√§pi synnytyksen j√§lkeen. Aikuisen ei tule miss√§√§n tilanteessa torjua koulukiusatun yrityst√§ ottaa asia puheeksi. Oppimateriaali on suunnattu erityisesti 9.

Next

Dokumenttiprojekti: Valkoinen raivo

valkoinen raivo

The narrator voice is calm and easy to follow. Jordaniasta lähtöisin olevan ihmisoikeusaiheinen Karama-elokuvafestivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Libanonin Beirutissa toukokuun lopussa. As he is telling us his story, we get news clips from school shootings, and from other terrorist acts. Lisää aiheesta: Ohjaaja Arto Halonen: Kiusatun tunteita ymmärrettävä paremmin Valkoinen raivo on draama-dokumentti, jossa käytetään dokumentti- ja fiktioelokuvan ilmaisukeinoja. Elokuvassa seurataan Laurin tarinaa; kuinka hänestä tuli valkoisen raivon kantaja ja kuinka hän tiedostamisen ja oman aktiivisuutensa avulla selviytyi lopulta raskaasta taakastaan. Jakakaa tunteita pienryhmissä tai parin kanssa.

Next

Valkoinen raivo

valkoinen raivo

√Ąlk√§√§ salatko kiusaamista, uhrin on t√§rke√§ kertoa kokemastaan v√§kivallasta koulussa opettajalle, kuraattorille tai terveydenhoitajalle. The academic view makes connections between his story and other stories possible, which makes me understand that there may be some common factors behind these acts that in the first glance seem unexplainable. Koulukiusaaminen on kriminalisoitua v√§kivaltaa ja siihen tulee suhtautua aivan samoin kuin mihin tahansa muuhunkin v√§kivaltaan. Aikuisen ei tule koskaan v√§h√§tell√§ kiusatun kertomaa uhrikokemusta. Valkoinen raivo -kertomuksessa on kiehtovia ja silmi√§ avaavia elementtej√§, jotka halusin kertoa.

Next

White Rage (2015)

valkoinen raivo

Det fantasifulla och sagolika går hand i hand med det fasansfulla i en berättelse där Monika Fagerholm visar hur förödande det kan vara såväl för den enskilda individen som för ett samhälle i stort att kapsla in sorg och smärta, skriver Marit Lindqvist i sin recension av Vem dödade bambi? Dokumentti on valittu myös Karama Beirut Human Right Film -festivaalin päättäjäiselokuvaksi. Pohtikaa elokuvan tapahtumia ja sisältöä ja keskustelkaa niistä. Kyseessä on Iso-Britannian suurin dokumenttifestivaali. He is both close to, and has a distance to the subject. The narrator tells his story from early childhood, through adolescence to adulthood.

Next

White Rage (2015)

valkoinen raivo

The personal story of the narrator is engaging and it makes me empathize with him rather than judge him, even though he is starting to walk down a very dark path. Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin. Koulukiusattu Lauri on itse nimennyt hiljalleen syntyneen sisäisen olotilansa valkoiseksi raivoksi. Laurista tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija sekä arvostettu tieteellinen asiantuntija. Dokumentti on esitetty tv-ensi-illassa Ykkösellä toukokuussa 2016. The theory offered, of black and white rage, is easy to grasp. .

Next

Koulukino ry

valkoinen raivo

. Suositukset: - Käsittelyn ohjaajaksi voi kysyä oppilashuollon edustajaa. Elokuva herätti laajaa yhteiskunnallista keskustelua ja sitä esitettiin lukuisilla arvostetuilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailman. Dokumentti sai palkinnon uudessa, vasta tänä vuonna nimetyssä fiktio- ja dokumenttielokuvan elementtejä yhdistelevien elokuvien kilpailusarjassa Fiction Non Fiction. Synopsis: Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Osana Suomen Mielenterveysseuran ja Koulukino ry:n kanssa suunniteltua ja toteutettua koulukampanjaa elokuvasta on järjestetty lukuisia koululaisnäytöksiä ympäri Suomen. Pääpalkinto meni Petra Costan ja Lei Globin elokuvalle Olmo and the Seagull.

Next

Valkoinen raivo

valkoinen raivo

Laurista olisi voinut tulla kouluampuja, mutta onneksi kävi toisin. Elokuva on saanut alkunsa toimittaja Katri Merikallion Suomen Kuvalehteen kirjoittamasta artikkelista, joka käsitteli Lauria ja valkoista raivoa. Ohjaaja Arto Halonen on joutunut näkemään ja kokemaan koulukiusaamista omassa elämässään. Opetusaineistoa suositellaan käytettäväksi heti elokuvan katsomisen jälkeen ja mieluusti yhteistyössä koulun oppilashuollon ammattilaisen kanssa. Hän on perehtynyt joukkomurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan. Se voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin.

Next