Valehtelijan peruukki. Arvostelu 2019-12-03

VALEHTELIJAN PERUUKKI, Tampere,

valehtelijan peruukki

Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. Esityksen koskettavuus syntyykin juuri siitä; yksityisestä tulee yleistä, tämä olisi voinut tapahtua kenelle vain, minullekin. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Pirkko Saisio ja Marja Packalén astelevat näyttämölle ja aloittavat puhumisen. Mikä on estänyt itseksi tulemista? Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Netistä ja teatterilta liput ilman palvelumaksua.

Next

Valehtelijan peruukki

valehtelijan peruukki

Tuttuja näyttelijänimiä ripotellaan yleisölle täkyiksi. Ohjaaja ja dramaturgi Heini Junkkaala teki molemmat esitykset samalla metodilla. . Kävelymatka olisi ollut lapselle liian pitkä, joten lapsi keikkuu kärryissä tuhkauurna sylissä. Kokkolassa Luckan Kokkolan kirjastossa Isokatu 3. Muistoista on kyse ja dokumenttiesityksestä, jonka materiaalina on Saision ja Packalénin oma elämä.

Next

VALEHTELIJAN PERUUKKI, Tampere,

valehtelijan peruukki

Valehtelijan peruukissa Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin mitä he Odotuksessa olivat. Odotus oli hieno esitys, mutta Valehtelijan peruukista tekee mieli sanoa, että se on vieläkin parempi, hullumpi ja monisyisempi. Odotuksen näki yli 30 000 katsojaa ja sitä esitettiin 127 kertaa ympäri Suomea ja Kolumbiassa asti. Oikeasti näytelmä on todella kiehtova. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta.

Next

Säätiedotus merenkulkijoille: Valehtelijan peruukki

valehtelijan peruukki

Kohtauksesta ja tunnetilasta syöksytään seuraavaan välillä salamannopeasti. Vaatepuille ripustetut eksät, silkit ja kaulukset ovat kanssakulkijoiden joukkoa, heitä kannetaan, hyväillään ja tanssitetaan, he ovat saattajina. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. Tervetuloa lukemaan keski-ikäisen täti-ihmisen rustaamaa blogia, jossa ihmetellään, kummastellaan ja hämmästellään maailman menoa ja lähinnä oman elämän kulkua.

Next

Arvostelu

valehtelijan peruukki

Myös näyttelijät siirtyvät roolista toiseen nopeasti ja sulavasti. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa. Seitsemänkymppiset Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat näyttämöllä ketteriä kuin nuoret tytöt. Tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Vaatteilla on näytelmässä tärkeä rooli.

Next

Valehtelijan peruukki

valehtelijan peruukki

Ty√∂ryhm√§: Teksti: Heini Junkkaala, Marja Packal√©n ja Pirkko Saisio Ohjaus: Heini Junkkaala Lavastus- ja puvustussuunnittelu: K Rasila Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski √Ą√§nisuunnittelu: Antti M√§kel√§ Rooleissa: Marja Packal√©n ja Pirkko Saisio. Ilon ja ik√§v√§n tunteet vuorottelevat samaa tahtia kuin vuorosanat, joita Saisio ja Packal√©n soljuvasti kuljettavat eteenp√§in limitt√§in: toinen jatkaa siit√§ mihin toinen juuri lopetti. Saisiossa on karismaa, joka levi√§√§ katsomoon. Mit√§ ik√§√§ntyminen ja se, ett√§ rajan takana alkaa olla enemm√§n tuttuja kuin rajan t√§ll√§ puolella, ovat henkil√∂illemme tehneet? Itse koen, ett√§ on vapauttavaa p√§√§st√§ todistamaan, miten kyky lempe√§√§n itseironiaan lis√§√§ntyy i√§n my√∂t√§. Heh√§n siis oikeastaan n√§yttelev√§t omaa eletty√§ el√§m√§√§ns√§. Mit√§ tapahtuu, kun Heini Junkkaala, Pirkko Saisio ja Marja Packal√©n p√§√§stet√§√§n samaan tilaan? Poismennyt on t√§m√§n j√§lkeen ikuisesti mielen sopukoissa. Odotuksen tekij√∂iden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta.

Next

VALEHTELIJAN PERUUKKI

valehtelijan peruukki

Hän myös laulaa pari laulua koskettavasti. Miten ajan henki on vaikuttanut siihen, mille he ovat antaneet itsessään tilaa ja mistä taas kokeneet syyllisyyttä? Löytyy isää ja lasta, mutta mukana on myös Huivi, Silkki, Paita ja Kaulus sekä monta muuta. Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat Valehtelijan peruukissa kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin he olivat Odotuksessa. Hän pilkkoi näyttelijöiden muistoja palasiksi ja loi niistä mosaiikin, joka kaihtaa kronologiaa, mutta rinnastaa samankaltaisia asioita temaattisesti toisiinsa. Valehtelijan peruukki kysyy, mitä on minän toteutuminen.

Next

Valehtelijan peruukki

valehtelijan peruukki

Lapset syntyvät, vanhemmat kuolevat ja seitsemänkymppiset näyttelijät suunnittelevat jo omia hautajaisiaankin. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. Tunnistamista tärkeämpää on se tunneyhteys, joka vaatteiden ja näyttelijöiden välisestä suhteesta välittyy katsomoon. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. Vaatteet saavat uuden merkityksen siinä vaiheessa, kun vaatteen kantaja on kuollut. Siellä roikkuvat muiden muassa Silkki, Huivi ja Kaulus. Packalén näyttelee vivahteikkaasti ja on riisunut maneereitaan, joita muistan hänen näyttelijäntyöstään takavuosilta.

Next