Tuba atlantic. Tuba Atlantic 2019-12-02

Tuba Atlantic ~ Kuriositas

Tuba atlantic

Han vil kontakte broren sin. Oskar er en person som er alene, men som vil ha fikset opp i problemer tidligere i livet før han dør. Disse kjennetegnene er med på å gjøre filmen enda mer dyster, og den er med på å skape mer følelser hos seeren. Det igangsettende i filmen er når Oskar er hos legen, der han får vite at han snart skal dø. Dramaturgi Filmen innledes med at hovedkarakteren opplever en smerte i brystet og deretter ender opp på kontoret til legen.

Next

Oscar

Tuba atlantic

Oscar får hjelp til å dø, han får besøk av en ung jente som heter Inger. Anslaget, eller starten på filmen er ikke noe positiv start. Før han dør vil han ta et oppgjør med fortiden og skvære opp med broren sin. Han har kun har 6 dager igjen å leve. De har ikke snakket sammen på flere år. All this week I'll be reviewing the Oscar nominees for best live-action short, which open Friday at Landmark's Century Centre.

Next

Tuba Atlantic

Tuba atlantic

Etter å ha satt meg ordentlig inn i filmen merker jeg at jeg likte denne filmen veldig godt, og særlig budskapet den fører med seg. Det vil si at hele området rundt og personen blir vist som helfigur. How on earth does a short film about a dying old man and his enormous musical instrument get to be Oscar nominated. Hun kommer fra kirken og vil bli en døds-engel, noe som hun oppnår hvis hun klarer å hjelpe Oscar til å dø på riktig måte. Tittelen på filmen vekker oppmerksomhet. Vennskap, hat og savn er noen andre temaer som filmen tar opp.

Next

Tuba Atlantic ~ Kuriositas

Tuba atlantic

Handlingen i filmen foregår for det meste rundt og i huset til den gamle mannen, Oskar. Det kan sees på da at tubaen er det som må til for å nå broren over Atlanteren. Fargene gjenspiller seg i handlingen. Det er en studentfilm fra Den Norske Filmskolen som ble publisert i 2010. I første delen av filmen blir vi klar over tilstanden til Oscar, og hvordan forholdet mellom han og broren er, vi blir i tillegg introdusert for dødsengelen hans. Når han endelig får kontakt med sin bror som bor i Amerika kan Oskar endelig slippe taket. Han ønsker ikke å ha henne der for å synes synd i han, mens hun er litt pågående.

Next

Marthes medieblogg: Filmanalyse

Tuba atlantic

Et eksempel er måkene som jeg tidligere har nevnt, at han skyver alt og alle fra seg, han blir kvitt dem med en gang han ser de, da han tydeligvis trives best alene. Oskar er en mann som liker seg alene, men det er som om han også bærer nag på noe han har opplevd tidligere. Det er dystert vær under hele filmen, med både sterk vind og regn, noe som gjenspeiler personligheten til hovedkarakteren Oscar. Når Oskar er sur og skyter vilt på måker blir ansiktet hans filmet på nært hold, man ser tydelig ansiktsuttrykket hans. Da kan man høre havet slå mot fjellbergene, den kraftige vinden og de skrikende måkene. The crew has done a magnificent job, and I would recommend it to everyone that enjoys a film with an euphoric underlying meaning. Da han går til legen får han beskjeden om at han har få dager igjen å leve, presist seks dager.

Next

Marthes medieblogg: Filmanalyse

Tuba atlantic

Fra han merker smerten i brystet, og går til legen, der får han beskjed om at han ikke har lenge igjen å leve. At han ikke har noe som helst kontakt med broren sin og at det er merkbart at han hater måker er også konflikter. Han får løst noen av sine konflikter. I filmen er det myke klipp og en klipperytme som gjør at det får en fin flyt og rolige overganger. Det kan være lett å identifisere seg med Oskar av flere grunner. Filmen begynner likevel med et klipp fra når han er hos legen, det er altså litt variasjon.

Next

KARINA: Filmanalyse Tuba Atlantic

Tuba atlantic

Han er først nå klar for å begrave stridsøksen med broren etter å ikke ha snakket sammen på over 30 år. Andre personer som er med er legen som gir Oskar de grusomme nyhetene og som er der dagen han dør. Han går fra å være en typisk «gammel og hissig mann», til å bli et mer åpent og snilt menneske. Selv om filmen hinter av kjærlighet og humor iblant, vil jeg likevel kategorisere den som en ganske dyster film, hvor filmen er preget av kalde farger. A trailer follows the jump. Her blir det brukt fugleperspektiv, man ser fra måkenes perspektiv.

Next

Tuba Atlantic

Tuba atlantic

Han var også veldig glad for at tubaen funket. På slutten av filmen forstår han at det har vært godt å ha henne der og velger å gi henne ''silke svarten''. Hun er en energisk ung jente med lite erfaring som dødsengel. Man kan få følelsen av at filmen er fra 70-tallet, men den kan like gjerne være fra denne tiden. Halvtotal og nærbilder er også brukt. I filmen var både dødsengelen og legen hans fiender, men underveis i filmen endrer Oskars holdninger seg overfor disse to. En film som vekker ettertanke, er for meg en god film.

Next

KARINA: Filmanalyse Tuba Atlantic

Tuba atlantic

Det er kun en utvei, han må prøve den store tubaen for første gang. Det blir filmet ned på henne ovenfra. Oscar blir fremstilt som en person som skyver alt unna seg. Ved å gjøre det merker vi en fremgang i hvordan rollene deres utvikles. Det kunne ført til et mindre proft resultat om regissøren hadde valgt å ha kameraet håndholdt. Det er et problem, han ønsker å dø hjemme.

Next