Tordenskjold trøndelag teater. Anmeldelse «Tordenskjold», Trøndelag Teater 2019-12-01

Tordenskjold

tordenskjold trøndelag teater

Men det er ut Peter vil. Rekrutteringen til relevante utdannelsesinstitusjoner spiller for eksempel en rolle. » hoppet plutselig Mari Hauge Einbu opp og ropte «faen, to minutter» og sprang for å gjøre seg klar. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning. Så begynte forestillingen, og det ble med ett fullstendig ro bak scenen. Forestillingen gikk sin gang med fart, venting, sang og skift — og så var nok en forestillingsdag over for Tordenskjold-gjengen.

Next

Tordenskjold: Treffsikker trønder med kanontrøkk

tordenskjold trøndelag teater

Først og fremst fikk vi en omvisning bak scenen med inspisient Randi A. Peter Wessel Tordenskjold er en liten sprett med et stort selvbilde, ivrig, ambisiøs og impulsiv. Debatten er åpen kl 07 08 - 24. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Som et ledd i dette arbeidet samarbeider vi med kompetansemiljøer som Enhet for voksenopplæring, Røde Kors og Kvalifiseringssenteret for innvandrere. At en hun gestalter rollen som mann er fordi vi også er opptatt av å bryte ned stereotype forståelser av kjønn.

Next

Tordenskjold

tordenskjold trøndelag teater

Når de ikke var på scenen satte skuespillerne seg ned, drakk vann, slo av en hviskende prat med hverandre, eller sjekket mobilen og sosiale medier. Å jobbe mot et økt mangfold er en overordnet samfunnsoppgave som best kan gjøres i et samspill mellom politikk, utdanningsinstitusjoner og den aktuelle bransjen. Flere ganger underveis spør undertegnede seg om kunstnerne egentlig hadde mer lyst til å lage revy. Det var henne vi fulgte, og satt sammen med under forestillingen også. Teatret melder at «i et tøyelig spenn mellom her og nå, og den gang da, vil teppet gå opp for en spinnvill kamp om makt og troner, rang og posisjoner, der kjærligheten er størst og kongehuset er tørst, der berømmelse er alt, og ingenting er umulig».

Next

Søndagsskolen

tordenskjold trøndelag teater

Film- og teaterteknisk forening gir også årlig støtte. Halilović innlegg publiseres premieredagen til Tordenskjold — alle tiders trønder med en iransk kvinnelig skuespiller i tittelrollen. Tordenskjolds utfartstrang fører ham ut på en halsbrekkende reise — fra bedagelige og uambisiøse Trondheim til begivenhetenes sentrum. Nå er hun aktuell for rollen som Peter Wessel Tordenskiold i en ny musikal. Dette er en utvikling vi følger med stor interesse. Det står altså ikke så galt til med representasjonen og bevisstheten omkring mangfold ved Trøndelag Teater som Azra Halilović vil ha det til.

Next

Bak scena på Tordenskjold

tordenskjold trøndelag teater

Det er jo hun som åpner hele showet. Regler for debatt her på adressa. Det gjelder intet mindre enn det forsvunne Olavssverdet, det Olav den hellige kristnet Norge med så blodet skvatt. Med fart og selvtillit braser han oppover karrierestigen. . Noen ganger står ens egne fordommer i veien og man ser bare det man vil se. Dette var første forestillinga de spilte etter ei langhelg, så mange av skuespillerne snakket med hverandre om hva de hadde gjort i helga.

Next

Trøndelag Teater for alle

tordenskjold trøndelag teater

Mira Dyrnes Asklund tusjet ut dagens forestilling på spilleplanen — men ennå er det mange forestillinger igjen før Tordenskjold takker for seg. Foto: Erika Hebbert Trøndelag Teater for alle I innlegget Trøndelag Teater er så blendahvitt at det er på grensen til det latterlige publisert i Adresseavisen 26. I Trondheim bor det cirka 30 000 innvandrere fra 170 land hvorav 16 000 har en ikke-vestlig bakgrunn. «Mangler jeg noe i fjeset? Dette mangfoldet omfatter etnisitet, sosial bakgrunn, seksuell legning og kjønn. Det er en tendens til at flere unge med innvandrerbakgrunn søker seg til realfagsutdanninger enn til humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag, kunstfagene inkludert. Da Randi annonserte at det var 30 minutter igjen til forestillingsstart begynte det å skje ting, men ikke før hun ga beskjed om at det var fem minutter igjen var alle på plass.

Next

Anmeldelse «Tordenskjold», Trøndelag Teater

tordenskjold trøndelag teater

Vi bet oss merke i at det var stor plass ledig på sidescenene da vi kom. Der har de brune strømninger blitt sterkere, kongeriket Danmark-Norge er i krig og det mytiske Olavssverdet har nylig blitt observert. Lisa Tønne var en av de siste skuespillerne til å være på plass bak scena, men da hadde hun allerede på seg både sminke, kostyme og penis. Han vil finne sin egen vei. I taket hang både flagg og skillevegger som blir brukt i forestillinga. Noe publikum i salen kanskje ikke legger merke til er alle de forskjellige stemmene på en sang, men det fikk vi høre godt der vi satt.

Next

Tordenskjold

tordenskjold trøndelag teater

Randi fortalte at det var fordi mye av scenografien allerede stod på scenen, og det må være plass til å bytte ut store ting. I en fartsfylt nyskrevet musikal — i et tøyelig spenn mellom her og nå, og den gang da — går teppet opp for en kamp om troner og sverd, makt og ære. En siste sjekk av inspisienten at alt var klart, før hun snakket i mikrofonen til publikum i salen: «Kjære publikum, velkommen til kveldens forestilling osv». Tordenskjold: Treffsikker trønder med kanontrøkk Sexsymbolet Mae West sa at for mye av det gode er herlig. Eller hennes, kan vi si, for det er Lisa Tønne som med høyt energinivå spiller rollen som den trønderske sjøhelten i denne oppsetningen.

Next