Toika kangaspuut. EEVA 2019-12-02

Toika on kankurin aarreaitta

toika kangaspuut

Pientä vastaiskua reservin majuri kuitenkin miettii Toijalan 120-vuotisjuhlan kunniaksi. Kun päiväunet on nukuttu, sänku nostetaan kaappiiin. Sovittiin, että yhtiö toimittaa Toikan kalusteet kunnalle. Pingottimet ja sukkulat ovat ulkonäkönsä puolesta näyttäneet melko samoilta jo ainakin sadan vuoden ajan. Kuvaus Kauniit Laila-kangaspuut sopivat sekä aikuisille että lapsille. Vanhempieni aikana valmistettiin nauloja ja nyt meidän aikanamme valikoimaan ovat tulleet päiväkotien kalusteet, kertoo Jukka Yrjölä. Kuvassa tehtailija Fritjof Pihola, Gustaf Pihlgrenin poika, ensimmäisen kaidekoneen vieressä.

Next

Toika on kankurin aarreaitta

toika kangaspuut

Oma isänikin ajatteli aluksi virkamiesuraa itselleen. Toika-myymälä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Akaan Toijalassa alle kilometrin päässä rautatieasemalta sekä parin kilometrin päässä Helsingin ja Tampereen väliseltä 3-moottoritieltä Toijalan liittymästä numero 31. Perille toimitus mahdollinen, mutta siitä sovitaan erillinen maksu Tori 28. Kun alan oppilaitoksia on vähemmän, on kangaspuiden ja muiden kudontatarvikkeidenkin menekki pienempi. Tukille laitetaan varpoja tasaisin välein vahvistamaan loimea.

Next

Liisa

toika kangaspuut

Myimme my√∂s esimerkiksi Valko-Ven√§j√§lle kangaspuita tekstiiliteollisuuden k√§ytt√∂√∂n, Jukka Yrj√∂l√§ kertoo. T√§ss√§ oli jo l√§hikunta meilt√§ tilaamassa suoraan, mutta hankintayhti√∂ ilmoitti, ett√§ se ei k√§y. Kangaspuiden teollisen valmistamisen Toika aloitti vasta toisen maailmansodan j√§lkeen. ¬≠¬≠‚ÄĒ Tavoitteenamme on tehd√§ maailman vaivattomimmat kangaspuut. H√§n ei ole miehens√§ kanssa t√∂iss√§ samassa yrityksess√§ sen takia, ett√§ n√§kisi miest√§√§n enemm√§n. Kun t√§m√§ polku oli kuljettu loppuun, yritys alkoi markkinoida kalusteita itse vuoden 2015 alusta.

Next

Toika on perhe ja Yrjölän perheen juttu

toika kangaspuut

Aikaisemmin käsityönä tehtyjä kaiteita alettiin tuolloin valmistaa koneellisesti ensimmäisenä Suomessa. Toijalaan lähemmäksi asiakkaitaan ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle Toika muutti vuonna 1920. Totta kai yrityksen on oltava koko ajan ajassa kiinni ja mukauduttava. Nykyään keihäänkärkituote on tietokoneohjatut kangaspuut. Yrityksen perusti Gustaf Pihlgren vuonna 1898 Kauhavalle.

Next

Toika on aloittanut ihanien Pikku

toika kangaspuut

Uusia asiakkaita etsitään erityisesti kehittyvistä maista. Yrityksen historia alkaa vuodesta 1898, jolloin Johannes Pihlgren perusti yrityksen. Myymälä työllistää paljon, mutta on kiinteä osa brändiämme, sanoo Mona Yrjölä. Hölmöähän se olisi toimivaa muuttaa. Toika-myymälästä löydät kudonta-, kehruu-, huovutus-, nypläys- ja tuftausvälineitä, runsaasti lankoja ja matonkuteita sekä hyvän valikoiman käsityökirjoja. Sieltä löytyy tietotaito, se on jatkuvuutta, perinnettä.

Next

Toika on kankurin aarreaitta

toika kangaspuut

Kuvassa tehtailija Fritjof Pihola, Gustaf Pihlgrenin poika, ensimmäisen kaidekoneen vieressä. Kesätapahtumissa matkattiin näyttelyautolla, josta muodostui kätevästi messuosasto. Luomme matto- ja poppanaloimet kotimaisesta kalalangasta sekä lisäksi mattoloimia polyesterlangas ta. En ole kyllä katunut, olen nauttinut. Ulottuvuudet ja paino Kudontaleveys Kokonaisleveys Paino noin 80 cm 117 cm 90 kg 100 cm 137 cm 100 kg 120 cm 157 cm 110 kg 150 cm 187 cm 120 kg Korkeus Syvyys Syvyys jakkaran kanssa 153 cm 136 cm 170 cm.

Next

Toika

toika kangaspuut

Minä taas opiskelin kauppakorkeakoulussa, ja työurani alussa vanhempani olivat vielä melko nuoria. Kudonta on digitaalista Suomessa Toika tunnetaan ensisijaisesti kangaspuistaan. Lanseerasimme tavoitteen viime vuonna ja olemme sen suhteen jo aika pitkällä maailmanluokassakin. Vuonna 2002 aloitettiin päiväkotien kalusteiden valmistus. Niitä alettiin Toikalla valmistaa toisen maailmansodan jälkeen. Haastaja päiväkotien kalustajana Päiväkotien kalusteiden valmistaminen alkoi 16 vuotta sitten ensin sopimusvalmistuksena.

Next

Varpapuun kangaspuut

toika kangaspuut

Tietokoneohjaus kangaspuissa ei ole maailman mittakaavassa ainutlaatuinen asia, mutta mielestäni mallimme on nerokas: se on hiljainen ja nostaa ja laskee itse niisivarret, sanoo Yrjölä. Puut taittuvat kasaan ja mahtuvat pieneen tilaan. Valmiiksi luodut kalalanka- ja polyesterloimet löydät täältä: Jos haluat tilata loimen muista materiaaleista, otathan yhteyttä meihin sähköpostitse! Yläorressa olevaan korkkilevyyn voit nuppineuloilla kiinnittää työohjeen ja kätevä saksiteline pitää sakset saatavilla. Kierrehammaspyörälaite mahdollistaa loimen päästämisen jakkaralta nousematta. Uusia tuotteita kehitetään sitä mukaa kun asiakkaat niitä esittävät.

Next