Tilberedning av ribbe. Hvordan steke ribbe med sprø svor 2020-01-13

Ribbe med sennepsglasering og grillet kålsalat

tilberedning av ribbe

Se etter at bena er saget helt over. Da fjernes beinstøv etter saging av bein, blod og eventuelt annet utvendig rask og rusk som ikke gjør noen nytte. Fjern folien la asjetten ligge og reduser ovnens temperatur til ca. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet. Har du sousvidemaskin, bør du absolutt prøve. Smak ev til med litt solbærsaft.

Next

Ribbe

tilberedning av ribbe

Legg en tallerken eller en ball av aluminiumsfolie under ribba, slik at den blir litt høyere på midten da renner det smeltede fettet bort. Det var helt naturlig for meg å takke ja til et slikt samarbeid med tanke på deres sterke fokus på kvalitetsvarer, bærekraftighet og økologi. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Slik fikser du det, og slik får du spist opp alle restene. Men jula handler heldigvis om mye mer enn sprø svor.

Next

Juleribbe

tilberedning av ribbe

Skjær et rutemønster i svoren, sørg for at du ikke kommer ned i kjøttet. Om kniven din ikke er skarp nok og den må være veldig skarp om dette skal være en enkel jobb! Legg ribba i langpanna med svoren opp. Og i krydderhyllen finner jeg et kult produkt. Legg da en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten danner en liten topp på midten, slik at fett som smelter ut renner ned i langpannen. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den. Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Det er ikke vanskelig å gjøre dette selv.

Next

Slik steker du Gilde juleribbe

tilberedning av ribbe

Denne retten har 21,42 gr fett pr 100 gram. La steke i et par timer. Det er viktig at folk evner å slappe av, og nyter den fine stunda rundt julemåltidet i fred og ro, sier Arne Brimi. Svineribbe har spredt seg gjennom kokebøker til så vel borgerskap og kondisjonerte som også etter hvert til bondesamfunnet, og så gått inn i tradisjonen som har blitt overlevert fra mor til datter. Jo, fettet skal renne av svoren for å gi perfekt svor, skal den ikke? Legg ribba i ei ildfast form med svoren ned.

Next

Klassisk juleribbe med sprø svor

tilberedning av ribbe

Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner det smeltede fettet bort fra ribba. Griseslaktingen foregikk sent på høsten, nærmere jul, og hvis det var kaldt i været holdt kjøttet seg en tid uten konservering. Synes du det fungerer, så fortsett gjerne med det. Legg ribben kjølig 4-6 °C med svoren ned, dekk med aluminiumsfolie. Den skal nå få hvile seg før du skjærer i den.

Next

Slik steker du Gilde juleribbe

tilberedning av ribbe

Du trenger: 1 stykke tynnribbe 5-6 kilo 150 g grovt salt 25 g salt per kilo Nykvernet, svart pepper Ca. Det er det som gjør at svoren skyter fart og blir sprø. Se etter at bena er saget helt over. Forvell bladene i lettsaltet kokende vann i 10 sekunder. Ellers er jeg enig i at ribbe er for godt til å kun spise til jul.

Next

Oppskrift på ribbe med sprø svor

tilberedning av ribbe

Jeg har laget to typer ribbe: Den ene har jeg langstekt på 90 grader. Dermed har du god tid til å gjøre noe annet, mens ribben passer seg selv i ovnen. Aller helst skal dette gjøres en til to dager før tilberedningen, men noen timer på forhånd funker også. Dekk til formen med et par lag aluminiumsfolie og varm opp ovnen til 230 grader. Det er mange forskjellige teknikker og kjerringråd for hvordan å få den perfekte ribbe, men dette er måten jeg gjør det på.

Next

Oppskrift på ribbe med sprø svor

tilberedning av ribbe

Eller en stekte ribba i tørr panne først, og slo på litt vann eller kraft mot slutten av stekingen. Er enklere å steke og trenger litt lenger tid enn tynnribbe. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca. Sett inn ribba og reduser til 75 grader. Senk ovnstemperaturen til 180 grader.

Next

Slik lager du perfekt ribbe

tilberedning av ribbe

Dessuten trenger du ikke passe på. Ha rikelig med salt på ribba og la den ligge i 1-2 dager. Jeg striper svoren med en skarp knip. Gni inn salt og pepper på kjøttsiden. Forvarm ovnen til 230 °C. Fettet renner ned langs stipene og bort fra svoren slik at den kan bli sprø. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten da renner det smeltede fettet bort.

Next

Slik lager du perfekt langstekt ribbe

tilberedning av ribbe

Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ca. Sil av kraften og bruk den som kraft. Den blir da liggende under vann under tilberedningen og ribba får ikke den temperaturen den skal ha, samt at man ikke får plass til grønnsakene. Jeg stakk til og handlet fersk tynnribbe. For at det skal bli litt mer saus kan du smelte litt ribbefett og blande med stekesjyen. God kvalitet betyr å gå til slakteren eller en matbutikk med stor ferskvaredisk og ikke en frossen ribbe fra Svinesund. Legg ribben kjølig + 4-6 oC med svoren ned ,dekk med aluminiumsfolie.

Next