Telemarksbunad herre. Sølv til herrebunaden fra Telemark 2019-11-11

Telemarksbunad herre Rating: 8,7/10 430 reviews

Ida Victoria: Ja takk til en mann i bunad

telemarksbunad herre

Øst-Telemark herrebunad Øst-Telemark herrebunad med grøn jakke Den grønne jakka var eit meir sjeldant syn på 1800-talet. Handlaga søljer Handlaga søljer får ein eigen identitet då ingen blir heilt like — dette er handverk som blir verande i slekter og blir tatt svært godt vare på. Gullsmed Aabø lager bunadsølv etter modellar frå dei gamle meisterane samt eigne modellar. Nydeleg bolesølje i gamalforgylt sølv til bunader i Telemark. .

Next

Sølv til herrebunaden fra Telemark

telemarksbunad herre

Telemarks sølvtradisjon Telemark har rike tradisjonar pü drakter, bunadar og bunadsølv. I Øst-Telemark gikk folk kledd i stakk og liv til langt inn pü 1900-tallet. Vi kjøper sneller med sølvtrüd og store plater av sølv der vi teiknar opp det vi skal lage, klypper, stemplar og bearbeider og legg pü alle delane vi har laget til i fleire omgangar til det blir det resultatet som kunden har bestilt. I dag har konfirmantane gjerne büde slangesølje og bolesølje pü bunaden, og ein kan velja mellom oksidert og gamalforgylt sølv. Det er rosesømmen som kjennetegner bunadene fra Telemark i dag, og som har blitt fremhevet som noe av det mest sÌrpregede i norsk folkekunst.

Next

Ida Victoria: Ja takk til en mann i bunad

telemarksbunad herre

Vi har ogsü rundtrøyebunad til utleige. Bunaden fins med büde langbukse og knebukse. Vi er tru mot Telemarks sølvtradisjon. Hos Gullsmed Aabø für du laga alle slags søljer og bunadsølv som brukast til dei ulike bunadane i Telemark, slik som bunadknapper, klokkeband, hornringar, halsringar, bolesøljer, slangesøljer, trandeimsøljer, mansjettknappar, skospenner og bunadveskelüs. Butikken sender bunadsølv over heile landet, men ogsü til utlandet og dü ofte til utflyttede Telemarkingar.

Next

Handlaga bunadsølv ⋆ Gullsmed Aabø

telemarksbunad herre

Bunadsølvet vårt blir laga på vår eigen verkstad og alt er handlaga, alle dei små krusane, krullane, kulene, firkantane også kalt demantar , — alt blir laga for hand. Før i tida var det tradisjon i Telemark at jenta fekk bolesølje når ho gifta seg. Den stilfulle rundtrøya har svart bukse, vest og jakke. Ettersom knivane lagas for hand av lokale knivmakerar, er det ingen som er nøyaktig like. Mange brukar også klokke med kjede i sølv, halstørkle, tofarga eller heilt kvite strømper med strømpeband til kortbuksa, svart hatt og svarte sko. Det fins mange variantar av denne bunaden rundt om i landet, og stilmessig hører den til under nyrokokkoen.

Next

Bolesølje til Telemarksbunad og Beltestakken

telemarksbunad herre

Sølvknappar Det skal mange knappar pü ein herrebunad og antallet varierer pü dei forskjellige modellane, me har eit variert utvalg med büde hündlaga og støypte. Til rundtrøya mü ein ha mellom 18 og 35 knappar, samt halsring eller halsknapp og mansjettar i armane. Vi fører ogsü fabrikklaga knivar. Pü skjorta kan ein ha kvitsaum, svartsaum eller farga broderi som dekor. Dü vart slangesølja jentesølja flytta eit hakk ned, og bolesølja fekk hovudplassen pü bringa. Den er laga med 6 store og seks smü knapperoser som utgjer bolene pü sølja.

Next

Sølv til herrebunaden fra Telemark

telemarksbunad herre

Flere steder i Telemark kom de første bunadene i bruk mens folk stadig gikk kledd i sine tradisjonelle folkedrakter. Hündlaga mansjettknappar frü Rysstad kr 2. Rundtrøya blei tatt i bruk samtidig med dei lange buksene. Knivane har som oftast utskjÌringar pü skaft og slire, og er dekorera med sølv. Rundtrøyebunad Rundtrøya avløyste den korte grükufta, og blei bruka frü andre halvdel av 1800-talet og fram til starten av 1900-talet. Slik at det du bestiller blir unikt.

Next

Bolesølje til Telemarksbunad og Beltestakken

telemarksbunad herre

I dag er den eit flott alternativ til dei meir brukte kvite og grü jakkene. Vi har aner i familien tilbake til 1800-talet til personar som den gong var bygdesmedar sü vi bygger pü godt bevarte familietradisjonar. Bakpü sølja er det laga ein ekstra sikringslüs som sørger for at nüla ikkje hektar seg av med uhell. Mest sannsynleg blei den bruka av dei som gjerne ville skille seg litt ut, og vise at dei hadde pengar til ü kjøpe ferdig stoff. Rundtrøya frü Vest-Telemark er inspirert av Vestlandets drakttradisjonar.

Next

Rundtrøye er en Telemarksbunad til herre fra Almanküs

telemarksbunad herre

Kanskje ikkje sĂĽ rart, nĂĽr vi veit at menn frĂĽ Vest-Telemark kunne gĂĽ over fjellet til Vestlandet for ĂĽ finne seg eit kjerringemne. . . . . . .

Next