Svensk turkisk lexikon. Ordbok 2019-12-02

Svensk

svensk turkisk lexikon

Översättningsminne Glosbe ordböcker är unika. Babylons Turkisk-Svensk ordbok är ett viktigt verktyg för alla som lär sig det Svensk språket eller behöver en snabbreferens för att kunna läsa Svensk texter. Du kan översätta hela meningar, texter och fraser till och från Svensk på ett enkelt sätt. Översättningsordbok från norskt bokmål till turkiska med cirka 35 000 uppslagsord, avsedd för invandrare i Norge. När du hittar ett turkiskt ord som du vill ha översatt till engelska följer du bara länken till webbsidan med den engelska översättningen för det ordet i lexikonet.

Next

Svenska

svensk turkisk lexikon

Den turkiska versionen av Wikipedia är ett uppslagsverk med över 200 000 artiklar som hela tiden skapas och redigeras av sina användare. Den innehåller för närvarande över 300 000 artiklar med definitioner, böjningsformer, etymologi och synonymer, ibland även uttal och motsvarigheter på andra språk. Det är extremt omfattande och helt gratis! To translate, simply enter text in Swedish language to the original text window, select Turkish target language, the translation provider, and click Translate. Sådana översatta meningar är mycket bra komplement till ordböcker. Turkiska rankas bland språken agglutination, böjning och andra grammatiska funktioner uttryckas med olika prefix eller suffix. Den turkiska versionen av Wiktionary är en ordboksdatabas som skapas av sina användare. Det är extremt omfattande och helt gratis! Babylon har över 10 års erfarenhet när det gäller ordböcker, översättningsprogram och översättningstjänster.

Next

Cercurius

svensk turkisk lexikon

Vi har en omfattande samling av Turkisk Svensk termer från en mängd olika ämnen och alla samhällsskikt. But you can try to make the translation even more accurate by using the back translation feature. Till och från över 80 språk, bl. Samtida Turkiska har utvecklats från den osmanska turkiska Ottoman Language , som var starkt påverkad av arabiska och persiska och skrev ner den arabiska typsnitt. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman.

Next

Turkiskt

svensk turkisk lexikon

. Det gör vår ordlista turkiskasvenska verklig, eftersom det är skapat av infödda människor, som använder språket varje dag. Efter kungörelsen av Republiken Turkiet var på initiativ av Turkiets president Kemal Atatürk införde det latinska alfabetet. Vår Översättningsminne kommer huvudsakligen från parallella corpuses som har gjorts av människor. På Glosbe kan du inte kontrollera endast översättningar till språket turkiska eller svenska: vi ger också exempel på av användning, genom att visa dussintals exempel på översatta meningar innehåller översatt fras. Vi inkluderar alla dessa olika översättningar i det turkisk-engelska lexikonet. Fördelen med ordböcker på nätet är att du inte behöver leta upp det ord du söker i alfabetisk ordning utan det räcker med en enkel sökning direkt här i vår sökruta! Hjälp oss att utveckla Glosbe ordböcker och se hur din kunskap hjälper människor runt om i världen.

Next

Turkisk Svensk ordlista

svensk turkisk lexikon

Ordbok I vår ordbok kan du slå upp vanliga svenska ord och få en enkel förklaring, dessutom presenterar vi i de fall vi hittar en engelsk översättning av orden. Ordbok avsedd för minoritetsspråkiga elever i den danska grundskolan. Turkiskt-engelskt lexikon Hitta ett engelskt ord i det turkisk-engelska lexikonet genom att söka via fältet ovan. Du kan översätta hela meningar, texter och fraser till och från Turkisk på ett enkelt sätt. Du kan söka efter antingen turkiska eller engelska begrepp. Du kan också vara säker på, att eventuella misstag i ordboken repareras snabbt, så du kan lita på våra uppgifter.

Next

Ordbok

svensk turkisk lexikon

Vi har utvecklat vårt eget språkliga team just genom att hämta resultat från Babylons professionella ordböcker och detta har resulterat i ett omfattande verk för att hjälpa dig på vägen att förbättra dina språkkunskaper. Om du vill lägga till nya turkisk-engelska översättningar, men inte är hundra procent säker på om det är rätt kan du alltid ställa din fråga i det turkisk-engelska språkforumet. Vi har utvecklat vårt eget språkliga team just genom att hämta resultat från Babylons professionella ordböcker och detta har resulterat i ett omfattande verk för att hjälpa dig på vägen att förbättra dina språkkunskaper. Hjälp oss att utveckla Glosbe ordböcker och se hur din kunskap hjälper människor runt om i världen. Trots ansträngningar att lindra den vokabulär av främmande element omfattar samtida litterära språket i många arabiska och persiska upplåning. Tack vare detta, genom att lägga till en ny översättning, finns massor av nya översättningar skapade! The Swedish online translation may give you pretty good translation results. Glosbe är hem för tusentals ordböcker.

Next

Cercurius

svensk turkisk lexikon

Latin åtföljdes av några av bokstäverna Â, Ç, Ğ, I, İ, Î, Ö, Ş, Û och Ü. Om du hittar något misstag eller kan lägga till nya uppgifter: gör det. Vår Översättningsminne kommer huvudsakligen från parallella corpuses som har gjorts av människor. Användare lägger till nya engelska ord och nya turkisk-engelska översättningar till lexikonet hela tiden vilket gör att det blir mer användbart allt eftersom det växer. Denna webbplats erbjuder dig allt i fråga om översättning, även om du inte använder Babylons översättningsprogram med licens, som gör det möjligt att översätta med ett klick. Du kan även välja andra lexikon såsom ett i menyn.

Next

Översättning från Turkiska till Svenska

svensk turkisk lexikon

Omfattar 7 000 uppslagsord och 14 000 exempel med förklaringar, böjning och uttal. Kinesiska uttryck som lagts till av andra användare är dock inte direkt tillagda i den turkisk-engelska ordboken. Vi tillhandahåller inte bara ordlistan turkiska - svenska, men ordlistor för varje befintlig par av språk - online och gratis. Tusentals människor kommer att vara tacksamma för detta. Den turkiska språket tillhör den grupp av turkiska språk, som är en gren av den altaiska språkgruppen. The Translation service allows you to easily translate from Swedish to Turkish language with one click of the mouse.

Next

Svenska

svensk turkisk lexikon

You can use the Virtual keyboard to input special characters not supported by your computer. Tack vare detta, genom att lägga till en ny översättning, finns massor av nya översättningar skapade! Det finns bra länkningsfunktioner mellan artiklar och språkversioner. Varför inte hjälpa oss att förbättra den turkisk-engelska ordboken? Under uppslagsordet finns också sammansättningar och uttryck. Besök även vår hemsida för att uppnå bästa resultat, om du vill översätta från Turkisk Svensk till Turkisk Svensk eller vice versa via internet. Glosbe är hem för tusentals ordböcker. Det är ett av de mest kända och bäst etablerade företagen för informationssökning i hela världen. Här har du möjlighet att översätta hela meningar, få synonymer och motsatsord samt översätta till och från så gott som alla språk.

Next

Svenska Turkiska Nätöversättare: Svenska Turkiska Översättning

svensk turkisk lexikon

Vår ordbok används också ofta för att göra uppslag av okända ord vid till exempel korsordslösning. Du kan använda dig av Babylons fantastiska översättningsverktyg om du behöver hjälp med att översätta hela texter till Svensk. Slanguttryck och ej skriftspråksmässiga uttryck är normalt ett problem för online-översättarverktyg. Turkisk-Svensk ordbok är ett stort bidrag till det Svensk språket. The translator interface is localized to 23 languages to target a native speaking audience. Databas med 40 000 uppslagsord för ordöversättning från engelska till turkiska.

Next