Skifte til vinterdekk 2020. Dekkskift: Hvordan skifte dekk 2019-12-24

Når skal vinterdekkene på?

skifte til vinterdekk 2020

Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året, men anbefales ikke og det kan være livsfarlig i og med at gummiblandingen ikke er anpasset til den norske sommeren. Finn riktig dekkdimensjon til bilen din. Dessverre tenker ikke de fleste bilister over utfordringene dette gir når det er varmt når de skifter dekk, sier Engebretsen. Hvis man kjører med piggdekk, bør alle vinterdekk på bilen være pigget. Svar: Ofte står det en oversikt i døra på bilen din eller i instruksjonsboken. Nå skal du løfte det nye hjulet opp på plassen på anleggsflaten punktet hvor hjulet sitter. Vinterdekk og varemerke Når det gjelder dekk for vinteren er det flere faktorer som påvirker hvilket merke som er best.

Next

Vegvesenet:

skifte til vinterdekk 2020

De får nemlig en effektiv beskyttelse av en spesiell film av glyserin som holder aldringsprosessen tilbake til du begynner å bruke dine nye vinterdekk. Det er varslet snø og kulde i fjellet i Sør-Norge. Sølvmedaljen gikk til Pirelli Ice Zero R med 104 poeng. Det kan være aktuelt allerede til helgen for enkelte. På Statens Vegvesens hjemmesider kunne man 2.

Next

TEST av vinterdekk 2019

skifte til vinterdekk 2020

Svar: Ja, det er lov å gjøre det, men det anbefales ikke. Optimalt vintergrep uten pigger krever at man inngår noen kompromisser. I gamle dager het det seg at smale dekk var positivt om vinteren. Og visste du at den delen av et normalt bildekk som til enhver tid er i berøring med underlaget, ikke er særlig større enn en håndflate? På den måten kan du nemlig dra nytte av dekk-proffenes kunnskaper og kjøpe rett dekk direkte. Om du vil vite hvilke vindusviskere som er best i test, finner du en bra. Ofte vet man hva slags vær og underlagg det pleier å være der man bor, og ut ifra denne kunnskapen kan man lett velge mellom piggdekk eller piggfrie vinterdekk.

Next

Sjekk her når du bør skifte til vinterdekk

skifte til vinterdekk 2020

Det er med andre ord like lett å kjøpe dekk på Internett idag som å dra til et dekkverksted og bestille. Hvert år testes dekk i flere uavhengige dekktester, hvor de kjente merkene alltid kommer best ut. Når det gjelder dekket Continental ContiViking Contact 7 så er det dessverre ikke kommet noen omtaler enda, men vi legger ut dem så fort de kommer inn. Dessuten har du bestilt tid for dekk-skifte i nærheten av hjemmet ditt. Et annet viktig aspekt, som mange kanskje glemmer, er at om dekkene ikke møter de kravene som gjelder for slitasje og mønsterdybde, eller sikrer tilstrekkelig veigrep, kan du risikere at forsikringen ikke dekker om uhellet skulle være ute. Og legger til at forskjellene i veigrepet med vinterdekk og sommerdekk synker i takt med gradene. Men for mange av oss foregår det aller meste av vinterkjøringen på våt eller tørr asfalt, slik at piggfrie dekk er et godt alternativ.

Next

Når skal vinterdekkene på?

skifte til vinterdekk 2020

Kvalitet på gummiblanding, pigger eller mønster avgjør valget. Vil du handle hos Byttdekk kjøper du de piggfrie vinterdekkene inkludert frakt. Foto: Storebrand Det er med andre ord ingen påbud om verken vinterdekk eller piggdekk i Norge. Når bør jeg bytte vinterdekkene? På andreplass, med 79 poeng, kom Goodyear UltraGrip Ice 2. På andreplass kom Nokian Hakkapeliitta R2 som fikk 77 poeng i årets tester. I tillegg vil gamle dekk bli harde og få dårligere egenskaper. Kun ved kjøring til nærmeste verksted.

Next

TEST av vinterdekk 2019

skifte til vinterdekk 2020

Kjøpe dine piggdekk och friksjonsdekk 2019 hos Byttdekk og spar opptil 40% i dag. Kjøp dine billige vinterdekk av Byttdekk. Den samme testen gjennomført i 50 kilometer i timen i 20 varmegrader ga 14,5 meter lengre bremselengde med vinterdekk. Se derfor til å kjøpe til den varme årstiden. Svar: Ved kortvarig bruk, såkalt «tilfeldig skade», er det lov å blande dekktyper.

Next

Vegvesenet:

skifte til vinterdekk 2020

Et typisk eksempel er bileiere som er på fjellet, og velger å kjøre på sommerdekk, selv om det ligger snø på bakken. Dette handler i utgangspunktet om å skape holdninger fra vår side. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Det er tillat å bruke snøkjettinger istedenfor vinterdekk, men det er naturligvis ikke å anbefale på vanlige veier. Dekket har fått gullpokalen i flere dekktester og er klart best i alle de klassiske vinterøvelsene.

Next

Vegvesenet:

skifte til vinterdekk 2020

Vi kan din bil og vil gi deg de riktige rådene. Takket være nettet har du nemlig utmerket forutsetninger for å få den laveste prisen på dekk, uansett hvor du bor i Norge. Om vinteren kan du i enkelte byer få gebyr om du ikke har betalt avgift. Disse bildene legger de ut på sine nettsider, hvor du kan gå inn og sjekke bilder fra din aktuelle veistrekning. Om du vil vite mer om hva de ulike symbolene betyr, hvilke krav som stilles og hvordan denne merkingen kan hjelpe deg å spare penger, finner du Hvis du setter pris på livet ditt — kjøp de beste piggfrie vinterdekkene Ikke kjøp de billigste dekkene! Deretter presenterer vi arbeidet vårt og alle tester her på Best i test Guiden. Alt dette uten å reise deg fra stolen eller ta en telefon! Dato for å legge om til vinterdekk Først og fremst er gode dekk avgjørende for sikkerheten.

Next