Postin lakko paketit. Posti lupaa joulukortit ja paketit perille normaalissa aikataulussa 2019-12-10

Näin joulukortit ja paketit ehtivät perille lakon jälkeen

postin lakko paketit

Kirjepostin määrä on ollut selvässä laskussa jo vuosia, ja tämä on aiheuttanut yhtiölle paineita muuttaa ja tehostaa toimintaansa. Näitä ovat esimerkiksi ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke- ja sairaalalähetykset. Facebook-yhteisön jäsenet ovat pääosin mikro- ja pk-yrittäjiä. Verkkokaupan paketit ehtivät jouluksi, jos lakko ei pitkity Jos lakko kestää kaksi viikkoa, joulun verkkokaupan paketit ehtivät perille, Posti arvioi. Sanomalehdet sen sijaan kannetaan tilaajille varhaisjakeluna, joka on lakon ulkopuolella. Kuluttajilta toivotaan kärsivällisyyttä mahdollisen lakon koittaessa. Postiyritys voi vapautua vahingonvastuusta, jos se ei voi vaikuttaa syyhyn.

Next

Posti pyrkii saamaan joulukortit ja

postin lakko paketit

Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa alkaa. Sairaalapostista osa on rajattu lakon ulkopuolelle, mutta esimerkiksi kirjepostin häiriöt koskevat myös sairaaloista lähteviä kirjeitä. Postin päivällä kannettavat aikakauslehdet ja sanomalehdet jäävät todennäköisesti jakamatta. Näyttää siltä, että Posti selviää vuokratyövoiman turvin mainiosti. Mahdollista on myös tehdä maksullinen pikatilaus Matkahuollon kautta. Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa alkaa. Näin Postin lakko sataa Postin kilpailijoiden, kuten Matkahuollon laariin.

Next

Näin postin lakko vaikuttaa: Paketit uhkaavat viivästyä useita päiviä, kirjeet menevät perille ehkä vasta ensi vuonna

postin lakko paketit

Osa lähetyksistä pystyttiin hoitamaan lakon aikana, ja pahalta sumalta vältyttiin. Voidaan puhua useidenkin viikkojen viiveestä, jos jakelutoimipaikka on kiinni, ja sinne ei saada kirjeitä ja postikortteja toimitettua, viiveet voivat olla useita viikkoja. . Posti toimittaa lähetyksiä noudettavaksi koko sesongin ajan myös viikonloppuisin. Joulukortit Postin punaiseen postituskuoreen ja paketit liikkeelle Joulukortit ja paketit voi laittaa jo liikkeelle.

Next

Postin lakko lisää paketteja Matkahuollossa.

postin lakko paketit

Kirjeiden jakelumäärä Suomessa on puolittunut kymmenessä vuodessa ja tänä vuonna postin määrä laskee noin 15 prosentin vauhtia muun muassa julkinen sektorin luopuessa paperipostista. Postin tulevaisuutta rakennettaessa, kasvua on haettava yhä vahvemmin verkkokaupasta ja logistiikasta. Tähän on myös varauduttu: esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus ilmoittaa soittavansa potilaille kiireellisistä ajoista. Kaikki Postin palvelut ovat käytössä ja lakon aikana syntynyttä sumaa päästään heti purkamaan. He ovat esimerkiksi saattaneet nostaa Matkahuollon toimitukset ykkösvaihtoehdoksi. Lakot alkavat maanantaina kello 6. Pakettien käsittely on suurelta osin koneistettu.

Next

Postin lakko pysäyttää myös paketit

postin lakko paketit

Jos se ei onnistu, esimerkiksi hakemuksia voi tehdä myös puhelimitse tai toimittaa Kelan palvelupisteisiin. Mikäli asiakkaan paketti on siis vielä tänään 27. Lakko voi vaikuttaa myös junien kulkuun. Varhaisjakeluun lakolla voi olla vaikutuksia alueilla, joissa postin perustuotteita jaetaan yhdessä sanomalehtien kanssa. Suomen sisäiset paketit kulkevat myös lakon aikana, mutta toimituksissa voi olla muutaman päivän viiveitä. Vähän ruuhkaa, mutta ihmekös se. Postin lakko sataa kilpailijoiden laariin: tamperelainen varastotyöntekijä kävelee nyt 10 kilometriä enemmän kuin tavallisena työpäivänä Vajaat 30 000 askelta eli 22 kilometriä.

Next

Postinjakelun viikoiksi sotkeva lakko alkaa maanantaina

postin lakko paketit

Paketin tilauksessa on tärkeätä, että verkkokaupasta tilatussa paketissa on asiakkaan oikea puhelinnumero selkeästi kirjoitettuna. Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnat puolestaan ovat kasvattaneet liikevaihtoaan. Niitä on myös joissakin kaupoissa joulukorttien yhteydessä. Yksinomaan verkkokauppaa tekevät yhtiöt ovat tukalammassa tilanteessa, jos pakettien virta pysähtyy. Ulkomaille lähetettävien pakettien ja joulutervehdysten lähettämiseen on hyvä myös jo valmistautua.

Next

PAU:n lakko loppuu

postin lakko paketit

Siitä huolimatta he ovat yhtä närkästyneitä siitä, jos paketti ei ole tullut. Valtakunnan­voudinvirasto , että esimerkiksi ulosoton maksukehotusten lähettämistä lykätään lakon vuoksi. Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasojan mukaan eniten lakko vaikuttaa paperipostiin, jonka sumaa kyetään selvittelemään vasta lakon päätyttyä. Lehdet Ainasoja kertoo lehdenjakelun sujuvan lakkoaikana lehti- ja jakeluaikakohtaisesti. Husin mukaan yksiköissä on pyritty purkamaan jonossa olevien varauksia jo etukäteen. Jakaja tuskin edes pystyisi ottamaan mukaan yhden vastaanottajan kaikkea postia kerralla.

Next

Tiedotteet

postin lakko paketit

Poikkeuksena ovat kaikkein pienimmät paketit, sillä ne kulkevat kirjepostissa. Kun hittituotteet lähtee kirjeenä, on lähetysvaihtoehdot vähissä. Ainasoja uskoo, että pakettijakelu ehtii toipua ennen joulua, jos lakko ei pitkity. Postin mukaan paketit ja kirjelähetykset, jotka tulevat Euroopan ulkopuolelta lentoteitse, toimitetaan lähtömaista vasta lakon jälkeen. Tavanomaisen runsaan 600 henkilön sijasta töissä on nyt lähes 700 työntekijää. Ainasoja sanoo, että Postilla ei ole vielä arvioita siitä, kuinka moni Postin työntekijöistä on lakossa.

Next