Pneumokokki rokote. Rokotuksilta suojaan pneumokokki 2019-12-04

Pneumokokki eli Streptococcus pneumoniae

pneumokokki rokote

Prevenar 13:a ei saa sekoittaa muiden rokotteiden kanssa samassa ruiskussa. Pneumokokkitaudit ovat tavallisia ja potentiaalisesti jopa henkeä uhkaavia. Se suojaa 10:tä eri pneumokokkibakteeria vastaan serotyypit 1, 4, 5, 6B, 7, 9V, 14, 18C, 19F, 23F. Rokotteiden suojateho Konjugaattirokotteet vähentävät tehokkaasti keuhkokuumetta, kun taas polysakkaridirokotteen ei ole osoitettu juuri suojaavan keuhkokuumeelta. Hyviä kokemuksia kuitenkin muilta kuullut, että on tehokas ja hyvä rokote suojaamaan! Konjugaattirokotteet eroavat polysakkaridirokotteesta suojaavien serotyyppien ja muodostuvan immuunivasteen osalta. Kerro lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle, jos olet aiemmin saanut pneumokokkirokotteen.

Next

Pneumo Riskitesti

pneumokokki rokote

Pitkävaikutteisia, niin sanottuja konjugaattirokotteita ovat ikääntyville suositelleet muutamat muutkin kunnat. Jo pitkään on ollut saatavilla ns. Toisaalta ei-rokoteserotyyppien aiheuttamien tautien määrät lisääntyvät. Alle 2-vuotiaiden lasten laajamittainen rokottaminen vähensi pienten lasten vakavia pneumokokki-infektioita sepsikset, aivokalvontulehdukset 80-90 %:lla, mutta merkittävää oli myös se, että rokottamattoman vanhusväestön pneumokokkitaudit vähenivät puoleen aiemmasta. Silloin voidaan antaa vielä syvemmällä rintaäänellä näitä suosituksia.

Next

Pneumokokin aiheuttamat taudit

pneumokokki rokote

Pneumokokki eli Streptococcus pneumoniae on infektiosairauksia aiheuttava bakteeri. Pneumokokki-bakteeri aiheuttaa lapsille vakavia sairaalahoitoa vaativia bakteeritulehduksia, kuten aivokalvontulehduksia ja verenmyrkytyksiä. Pneumokokki-infektio on tavalliselle terveelle ihmiselle useimmiten vaaraton, mutta vastustuskyvyltään heikommille pneumokokki-infektio voi olla jopa hengenvaarallinen. Raskaus ja imetys Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen saamista. Iän lisäksi monet pitkäaikaissairaudet lisäävät riskiä sairastua.

Next

Pneumokokkikonjugaattirokote eli PCV

pneumokokki rokote

Pneumokokkibakteeri on merkittävä taudinaiheuttaja paitsi lapsilla, myös aikuisilla ja erityisesti ikääntyneillä. Pneumokokkitautien ehkäisyyn on olemassa myös rokote. Terveysasemalla hoitaja sen sitten pisti. Ihme kun tällaisesta mahdollisuudesta ole juurikaan tiedotettu. Kuume ja oksentelu olivat hyvin yleisiä ja pahoinvointi yleistä. Rokote on laumaimmuniteetin myötä vähentänyt pneumokokin aiheuttamia vakavia tautitapauksia myös aikuisilla.

Next

Pneumo Riskitesti

pneumokokki rokote

Kysy k√§ytt√§m√§tt√∂mien l√§√§kkeiden h√§vitt√§misest√§ apteekista. Polysakkaridia aikuisille, uusi konjugaattirokote pikkulapsille. Pneumokokki Pneumokokki on yleinen keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja. Alle yksivuotiaat onkin Suomessa rokotettu pitk√§vaikutteisella pneumokokkirokotteella jo muutaman vuoden ajan. Se sis√§lt√§√§ Synflorix ¬ģ-rokotteen sis√§lt√§mien serotyyppien lis√§ksi serotyypit 3, 6A ja 19A. Tel:+48 22 335 61 00 Espa√Īa Pfizer, S.

Next

Pneumokokkirokotteet

pneumokokki rokote

Voit varata varata ajan pneumokokkirokotukseen verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme. Koivula I, Leinonen M, Nuorti P. Lapset saavat pneumokokkirokotteen kansallisen rokotusohjelman kautta, mutta aikuisten tulee huolehtia omasta rokotussuojastaan itse. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikki rokotteet, Prevenar 13 voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Pneumokokki leviää pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa, mutta myös kosketuksen kautta.

Next

Rokotuksilta suojaan pneumokokki

pneumokokki rokote

Ohimeneviä paikallisoireita ovat punoitus, kuumotus, turvotus, kipu tai ihottuma. Rokotetta ei saa antaa alle 2-vuotiaille, ja sitä suositellaan Suomessa vain erityistilanteissa. Osa terveistäkin eli oireettomista ihmisistä kantaa ajoittain jotain pneumokokin bakteerityyppiä nielussaan. Prevenar 13 voidaan antaa 50 vuotta täyttäneille aikuisille samanaikaisesti trivalentin tai tetravalentin inaktivoidun influenssarokotteen kanssa. Siksi tulehdusten ehkäiseminen rokotuksilla on entistä tärkeämpää. Nyt olen ollut jo vuoden ilman influenssaa ja jälkitauteja. Kuume ja oksentelu olivat hyvin yleisiä.

Next

Pneumokokki eli Streptococcus pneumoniae

pneumokokki rokote

Vuosittain pneumokokki aiheuttaa Suomessa noin 500‚ÄĒ600 yleisinfektiota, joissa bakteeri on p√§√§ssyt verenkiertoon. Rokotteilla on haittansa ja hy√∂tyns√§, paljon on kyse todenn√§k√∂isyyksist√§ sairastua. Suurin osa taudeista aiheutuu pneumokokkiserotyypeist√§, joita vastaan Prevenar ¬ģ-rokote antaa suojan. T√§m√§ ei ole laadun heikkenemisen merkki. Ensimm√§inen pistos voidaan antaa jo kuuden viikon ik√§isen√§. Aiemmin vallitsevana n√§kemyksen√§ Suomessa on ollut, ett√§ vain tietyt riskiryhm√§t, kuten immuunipuutteiset ihmiset ja vanhusv√§est√∂ pit√§isi suojata rokotteella ja muille rokotteita ei pit√§isi m√§√§r√§t√§.

Next

Pitääkö terveen aikuisen ottaa pneumokokkirokote?

pneumokokki rokote

Lapsille pneumokokkibakteeri voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia bakteeritulehduksia sekä keuhkokuumeita ja korvatulehduksia. Jos näin on, älä käytä liuosta. Jos lapsesi ei enää reagoi tai hän saa kouristuskohtauksia kouristelee rokotuksen jälkeen, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Hinta on pieni siihen nähden miten ikävästä ja vakavasta sairaudesta on kysymys. Pneumokokkirokote Pneumokokkirokote lisättiin kansalliseen rokotusohjelmaan vuonna 2010. Alisivulta löytyy lisäksi tärkeimmät tieteelliset työt, jotka ovat nykyisten suositusten perustana. Rokote ehkäisee pneumokokkibakteerien aiheuttamia aivokalvotulehduksia, keuhkokuumeita, verenmyrkytyksiä ja välikorvatulehduksia.

Next