Pantbank jönköping. Pantbank 2020-01-18

Sefina tar över pantbank i Jönköping

Pantbank jönköping

Allt som har ett värde är intressant för oss! Denna förening har bytt namn till Svenska Pantbanksföreningen och samordnar Sveriges Pantbanker. I våra butiker är det butiksmedarbetare, eller pantlånare som vi säger, och en butikschef som samarbetar för att hjälpa våra kunder med att värdera eller belåna sina föremål. Sefina, Nordens största pantbankskedja, fortsätter expandera och tar nu över en etablerad pantbelåningsbutik i Jönköping när den tidigare ägaren går i pension. Faktum är att det är precis tvärtom: 85 % av alla som lånar pengar hos oss hämtar ut sina saker igen. Sefina tillhör en koncern som bedriver verksamhet i hela Europa. Om du inte förnyar lånet eller hämtar ut det pantsatta värdeföremålet inom 3-4 månader finns även korta lån på 1 månad övergår ägandet av föremålet till pantbanken som då har rätt att sälja föremålet.

Next

Sefina Svensk Pantbelåning

Pantbank jönköping

Du blir aldrig fullärd och har alltid nya kunskaper att upptäcka om olika typer av föremål, epoker och stilar. Kommer nya kunder under semestern Påståendet att fler svenskar skulle komma in med pant inför semestern är inget som Johan Sandgren håller med helt om, däremot tror han att det kanske kommer fler nya kunder inför semestern. Det viktigaste för pantbanken är att den kan omsätta föremålet till pengar på en auktion. Gillar du mode, snygga smycken och vintageprylar som kameror, klockor och musikinstrument? Du kan också köpa föremål från oss för att på så sätt skaffa dig fler säkra tillgångar — värdeföremål som kan användas eller omvandlas till pengar när och om du behöver det. Vad händer när jag har skickat in min ansökan? Till varje beslut finns en instruktion om hur du ska göra för att överklaga beslutet. Tänk också på att värderingen från pantbankerna kan skilja sig åt ganska mycket så kolla gärna med flera pantbanker om du inte är säker om du kommer kunna lösa ut det pantsatta värdeföremålet. Att svaret var pantbank stod snabbt klart.

Next

Sefina tar över Jönköpings pantbank

Pantbank jönköping

Eftersom det inte finns fler pantbanker förutom Sefina Svensk Pantbelåning i Jönköping kan det vara bra att höra med någon mer pantbank från en annan ort men kolla alltid med Sefina Svensk Pantbelåning först. Nu har dock pantbelåningskedjan Sefina tagit över lokalerna och kommer att bedriva samma verksamhet som tidigare. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga det inom tre veckor från det att du har fått ta del av det. Här hittar du ett brett utbud av vintage och nyare föremål. Ett tryggt och säkert sätt att låna med andra ord. Att handla ett fint smycke, en ovanlig tavla eller ett musikinstrument hos Sefina kan vara instegsporten till ett helt nytt sätt att shoppa för många som inte har tidigare erfarenhet av pantbanker. Vi har billiga smycken, exklusiva smycken och allt mittemellan, klockor, ädelstenar, musikinstrument, elektronik och många andra spännande vintageprylar.

Next

Sefina tar över Jönköpings pantbank

Pantbank jönköping

Här arbetar vi med att utveckla våra processer, ge stöd till Sefinas pantbanker, butiker som vi kallar det, ute i landet och att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Bakom kulisserna arbetar vi både strategiskt och operativt för att se till att vår pantbank, med anor från 1884, fortsätter att vara en modern pantbank i framkant. Vi kan alltid hjälpa dig att hitta en fin förlovningsring, studentpresent, ny mobiltelefon eller varför inte en häftig och unik gitarr. Enklast kan du komma i kontakt med Sefina Svensk Pantbelåning som är en bra pantbank enligt nedan: Sefina Svensk Pantbelåning Östra Storgatan 66 553 21 Jönköping. För att veta att vi gör rätt saker, utvecklas och för att upprätthålla en verksamhetsförankring står vi på huvudkontoret alltid i nära kontakt med våra butiker. Utvecklas med Sefina Hos oss lär du dig att värdera alla möjliga typer av föremål och arbetar också med budget och nyckeltal.

Next

Pantbank i Bandhagen

Pantbank jönköping

Johan menar nämligen att många återkommer till pantbanken flera gånger men att det varken är större eller mindre tryck på pantbelåningen under någon speciell tid på året. Du får inte vara försatt i konkurs eller ha en förvaltare enligt föräldrabalken. Så se det istället som en smart investering. Om du inte kan eller vill hämta ut ditt föremål igen säljer vi den enligt Pantbankslagen via en öppen auktion och på så vis får vi tillbaka de pengar som vi har lånat ut. Nästa gång är det din tur att omvandla samma föremål till pengar igen. Hos oss står kunskap, transparens och framför allt du som kund som i fokus. Notarius publicus är personer som har i uppdrag att hjälpa allmänheten med att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter.

Next

Sefina Karriär

Pantbank jönköping

Enklast att komma i kontakt med en bra pantbank i Jönköping är att kolla med någon av pantbankerna nedan eller kolla vidare på nätet: Alla Pantbanker i Jönköping Östra Storgatan 66 553 21 Jönköping. Hos Sefina Pantbank kan du låna pengar genom att värdera dina föremål. Om verksamheten bedrivs på fler än ett kontor, ska tillsynsavgift betalas med 2 400 kronor för varje ytterligare kontor. Sedan dess har verksamheten expanderat och moderniserats. Då både lånebelopp och föremål som pantsätts kan vara olika mellan pantbankerna och därför är det bra att kolla med andra pantbanker i. Är det många som hämtar tillbaka sina saker? Kunden får sedan en pant som motsvarar värdet av det som denne lämnade in, samt möjlighet att hämta ut det inom en viss tid.

Next

Pantbank i Bandhagen

Pantbank jönköping

Företag som lånar ut pengar mot att en person lämnar in något som pant räknas som pantbank. Du får en ärlig och rättvis bedömning av värdet på det du vill belåna tack vare Sefinas erfarna och kunniga medarbetare. Vi har rätt att ta ut ränta och omkostnader för att vi hanterar ditt föremål, och sedan går eventuellt överskott tillbaka till dig som kund. Av de 15 % som inte hämtar ut sina saker har många redan vid inlämningen bestämt sig för att låta oss ta hand om försäljningen. För ytterligare information, vänligen kontakta: Nina Brydolf, marknadsansvarig, mail: , tel: 0702-656 107 Sefina Svensk Pantbelåning är Nordens största pantbankskedja, grundad 1884 av Oscar Swartling. Vad gör en notarius publicus? Affärsidén bygger på att vi lånar ut pengar mot säkerhet. Målet var att göra det möjligt att låna pengar utan att hamna i skuld eller låna mer än vad man klarar av att betala tillbaka.

Next

Pantbank i Jönköping

Pantbank jönköping

Oscar Swartling var Sefinas första direktör och efterträddes av fru Ellen Swartling några år efter att bolaget blev ett aktiebolag år 1913. För att kunna bli notarius publicus ska du ha avlagt juristexamen. De föremål som inte säljs på auktion köper vi själva tillbaka och säljer sedan i våra fysiska butiker och online i Sefinas webbshop. Allt som säljs i Sefina Vintage Shop är noggrant kontrollerat av våra experter och garanterat äkta. Med passion och expertis arbetar vi med exklusiva varumärken, ovanlig konst och värdefulla smycken, klockor, teknik och mycket mer. Hur lånar jag Hos Sefina Pantbank? Vad kostar det att låna? Skicka sedan tillbaka delgivningskvittot till Länsstyrelsen så snart som möjligt.

Next