Mynter verdi. Mynter 2019-12-02

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

Lett brukte mynter av disse årgangene er også verdt tusenlapper. Slik selger du Skal man selge samlerobjekter kan man henvende seg til en mynthandler-forretning, eller forsøke å selge dem på for eksempel finn. Foto: Samlerhuset 25 øre - De myntene som er fra krigens dager, er verdt fra 300 til 800 kr i beste kvalitet og en hundrelapp eller to i pent brukt stand, forklarer Fausa. Vi har nå ett eksemplar tilgjengelig av denne svært spennende 4-marken. Fem øre - Femøringen fra 1945 er en godbit. I overgangene hender det at det blir liggende igjen noen mynter i en skuff eller i et skap.

Next

Mynter

mynter verdi

Ett øre - For ettøringer utgitt etter 1945 er det kun mynter som er helt usirkulerte som har reell verdi. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Foto: Samlerhuset Fausa forteller at for toøringen er det årgangen fra 1968 som gjelder. De er likevel ikke særlig verdifulle — fra 30 til 100 kroner stykket, sier Fausa og fortsetter: - Prisene for ettøringer varierer stort fra år til år. Ti øre Tiøringene fra 1870-tallet og 1927 er mest verdt. En professjonell mynthandler, eller myntsamler vil se med en eneste gang at disse myntene er tuklet med, og verdien forsvinner med en eneste gang, understreker Røer. Alle femtiøringer fra før unionsoppløsningen er ettertraktede og dyre, forteller Fausa.

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

Vær oppmerksom på at myntkatalogen «Norges Mynter» viser antatt salgsverdi fra forhandler, som vanligvis er høyere enn fra en privatperson. De myntene er verdt omtrent 1000 kroner i brukt normalkvalitet, legger Røer til. Omstendighetene ved den Kongelige Mynt i 1723 var ekstraordinære. Foto: Alexander Røer Myntene fra før første verdenskrig er verdt fra mange hundrelapper og opp til flere titusenlapper i usirkulert stand, og verdiene er også bra for pent brukte mynter. Utgavene fra 1917 utgaven med såkalt enkeltstrek og 1923 kan man få rundt 50. Usirkulert utgave er verdt 5000 kroner og selv velbrukte eksemplarer får man ofte 1000 kroner for, sier Fausa. Foto: Samlerhuset Alle femtiøringer fra krigen er etterspurte blant samlere, ifølge Fausa.

Next

Mynter

mynter verdi

. En ny gruve var oppdaget nord for Kongsberg, og for å feire dette hadde man hentet opp Myntmester Olav Wiff fra Danmark for å skjære stemplene til denne storslåtte mynten. I tillegg er samtlige toøringer som er utgitt før 1935 godbiter for samlere, kan Fausa fortelle. Han er Samlerhusets styreleder og eier av Det Norske Myntverket. Røer mener det er myntene før 1920 som er de mest verdifulle av femøringene. Kilovare Dersom man har vanlige mynter i for eksempel et glass, hvor myntene er fra 1924 og fremover i tid, blir de kjøpt og solgt som kilovare.

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

Å få en kort forklaring på hva gamle penger er verdt, er dog ikke så enkelt. De usirkulerte kan være verdt 9000 kroner. Det har mye å si hvilken stand mynten er i, men å forsøke å vaske dem for at de skal se ut som de er mindre brukt enn de egentlig er vil nok ikke hjelpe. Vi anbefaler rask bestilling, da 50-øren forventes å bli raskt utsolgt. Fra 1905 til 1940 er prisene fra om lag 1000 til 4000 kroner for ubrukte mynter. Den fantes bare i et myntsett fra Det Norske Myntverket.

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

Verdivurderingen kan bli ganske så komplisert. Et slikt myntsett er i dag verdt rundt 30. Selv pent brukte og alminnelig brukte mynter fra denne perioden går for tusenvis av kroner. Om myntene kommer rett fra myntpressa, eller er usirkulerte, er de verdt vesentlig mer. Samlerhuset har i dag gleden av å kunne tilby noe så sjeldent som en norsk 50-øre i sølv fra slutten av 1800-tallet. Pent brukte eksemplarer er gjerne verdt noen få tusenlapper.

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

Før krigen og spesielt før 1937 er verdiene store for usirkulerte eksemplarer - opp til hele 50. . . . . .

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

. . . . . .

Next

Verdien på gamle mynter

mynter verdi

. . . . .

Next