Musta vesilintu. Luettelo Suomen linnuista 2020-01-25

Kvilttaaja: Lintuja

musta vesilintu

Varhaisimmat syysmuuttajat on nähty vasta syyskuun lopulla, 20. Ravinto: Simpukat, kotilot, äyriäiset ja hyönteiset. Nokka on sivuilta musta ja keskeltä keltainen, ja siinä on pieni kyhmy. Koiraan juhlapuvun yleisväri valkea, posket, takaselkä ja pyrstöjouhet mustat, rinta ruskeanmusta. Euroopan vanhin oli islantilainen 16 vuotta ja 9 kuukautta vanha lintu Koiraalla musta höyhenpuku musta, nokka ja kapea silmärengas Lyhyt kiilamainen pyrstö. Pitkä kaula, joka lennossa mutkalla.

Next

Kuva: Mustalintu

musta vesilintu

Muutto Ensimmäiset muuttajat ilmestyvät jo helmikuun alkupuolella, säätilanteesta riippuen. Koko: Noin 45 cm, suunnilleen telkän kokoinen. Viljelysten pirstomilla metsäalueilla Etelä- ja Keski-Suomessa. Haapananaaraan ja syksyisen koiraan voi sotkea harvinaiseen rauhoitettuun harmaasorsaan, mutta harmaasorsalla siipipeili on valkoinen tai vaaleanharmaa ja rajoittuu mustiin höyheniin. Erona haapanaan pitempi kaula ja nokka sekä siivet, jotka ovat pituuteensa verrattuna erittäin kapeat.

Next

Mustajoutsen, Cygnus atratus

musta vesilintu

Varis Varsinainen jokapaikanhöylä viihtyy yhtä hyvin maalla ja kaupungissa ja kelpuuttaa ravinnoksi melkein mitä tahansa. Kallelassa oli 1800 metsähanhea sekä ennätyksenä 2017 jolloin Kallelassa laskettiin 18. Koiraalla on pieni punainen otsalaikku, naaraan kuvassa päälaki on kokonaan harmaa. Silmien ympärillä Tietyillä alalajeilla pyrstön pää saattaa olla oranssi ennen ensimmäistä Yleensä lintu hyväksyy helposti. . Japanilaisten ja kiinalaisten taiteilijoiden suosikkilintu symboloi pitkää ikää. Näissä määrissä ei tunnu tapahtuneen suuria muutoksia viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Next

Kuvan tunniste: vesilintu, kuvamäärä: 4902

musta vesilintu

Koko: Noin 35 cm, suunnilleen käen kokoinen, pienempi kuin varis. Pesäviipyisiä tai puolipesäviipyisiä ovat muun muassa petolintujen, , ja poikaset. Syksyn suurin kertymä on 2000 yks Lintuluodossa 2. Ukin alueella ei myöskään ole lajin säännöllisiä kokoontumis- tai ruokailualueita. Lin­tu­tie­tou­te­ni on häpeäl­li­sen huo­noa, mut­ta on kyl­lä sitä­kin huo­nom­pi. Kun valokuvaaja on 20 vuotta kuningaskalastajia, hänen kokoelmistaan löytyy upeita otoksia 9 Kyhmyjoutsen Suuri, valkoinen lintu. Sukupuuttojen syitä ovat olleet metsien raivauksen aiheuttama lintujen elinympäristön tuhoutuminen, metsästys ja vieraslajit.

Next

Kuva: Mustalintu

musta vesilintu

Nuorilla syksyll√§ harmaanruskea h√∂yhenpuku sek√§ siipilaikun etuosa harmaanvalkea tai se puuttuu takaosa kuitenkin valkoinen. Jotkin lintulajit, kuten , erottavat korkeampia √§√§ni√§ kuin ihminen, mutta useimmat kuulevat korkeita taajuuksia ihmist√§ heikommin. Munam√§√§r√§ pesiss√§ 1‚ÄĒ14, yli 8‚ÄĒ9 munaa sis√§lt√§v√§t pes√§t ovat kahden naaraan munimia. L√§hes koko maassa havu- ja sekametsiss√§. Klassisessa musiikissa on usein j√§ljitelty linnunlaulua: esimerkiksi kukkuu k√§ki, ja -oratoriossa livert√§√§ kiuru. Koiraalla kev√§√§ll√§ harmaan- ja mustankirjava p√§√§ ja selk√§. Koiras on v√§rikk√§√§mpi: sill√§ on harmaa p√§√§laki ja posket, silm√§n takana punaruskea alue sek√§ mustaa nokan ja silm√§n ymp√§rill√§ sek√§ kurkussa kes√§ll√§ laajemmin kuin talvella.

Next

Hanhet

musta vesilintu

Helmikuulta on vain kymmenkunta havaintoa talvehtijoista, ja kaikissa tapauksissa vain muutamista yksilöistä. Mame, Ranska: New Holland Publishers, 2009. Päässä aikuisilla on töyhtö, nuorilta töyhtö puuttuu. Monenlaisissa metsissä lähes koko maassa. Isojen petolintujen ja haikaroiden pesät ovat monivuotisia ja kasvavat mahtaviksi risulinnoiksi. Muuta: Hyvinä pihlajanmarjavuosina räkättirastaat viipyvät meillä tavallista pitempään.

Next

Mikä vesilintu?

musta vesilintu

Muuta: Keväällä koiraat kokoontuvat näyttävään ryhmäsoitimeen aukeille paikoille. Kurkku ja kaulan yläosa vaalea. Koko: Noin 20 cm eli kottaraisen kokoinen. Lintulajit muistuttavat paljon toisiaan, ja kaikkien lajien perusrakenne on sama. Herkimmin katoavat harvalukuiset, suppealla alueella elävät ja pitkälle erikoistuneet linnut. Muuta: Pohjois-Suomen keltavästäräkit kuuluvat alalajiin, jonka koiraalla on silmän ympärillä tumma alue.

Next

Vesilintuja: Sukeltavia vesilintuja

musta vesilintu

Lapsuudessani ne olivat tuttuja lähinna kirjojen kuvista. Niitä lehahti parvi takapihallemme pihlajanmarjoista nauttimaan ja kuvasin ikkunasta. Myös lentokyvyttömät linnut polveutuvat lentävistä kantamuodoista. Naaraan kaulassa vaihtuu ruskea harmaaseen terävänä rajana ja se varmisti että kyseessä on isokoskelo. Linnut voivat aiheuttaa haittaa myös ulosteillaan, aggressiivisella käytöksellään poikasiaan puolustaessaan, tai levittämällä tauteja kuten. Siivet pitkät ja suipot, joka puvussa kokonaan tummat.

Next

Kuvan tunniste: vesilintu, kuvamäärä: 4902

musta vesilintu

Harakka Mustavalkoista ja pitkäpyrstöistä variksen sukulaista ei helposti sekoita muihin lintuihin. Maaliskuun alkupuolella määrät ovat vielä vähäisiä, mutta muutto huipentuu nopeasti maaliskuun loppupuolella - huhtikuun alussa. Päälaella keltaoranssi tai keltainen raita, jonka sivuilla kapeat mustat juovat. Tukkasotka Aythya fuligula myös viihtyy Mätäjoella. Toisaalta syyspuolen suurin parvi 150 yks on nähty 28. Helpommin hyypän tuntee kuitenkin lennossa leveistä, mustavalkoisista siivistä, ja naukuvasta, videopelimäisestä äänestä.

Next