Kulturskolan jönköping. Kurser på din fritid 2019-12-23

Robin Hood

kulturskolan jönköping

Inriktning Upplevelseverkstad Från årskurs 5 och uppåt. Att kunna utmana alla på deras nivå. Ola har sysslat med musik sedan barnsben. Pluggar annars på Chalmers till arkitekt. Nu är det din tur! Känn er välkomna till alla våra evenemang! Över 400 000 barn deltar årligen i musik- och kulturskolornas kurser och verksamhet. Dom gyllene lockarna trillar fram under huvan hooden.

Next

Musiklinjen på Kulturskolan

kulturskolan jönköping

Kommer Prins John att härska i tid och evighet eller kommer Kung Rickard tillbaka och återtar tronen. Men dåligt anpassade lokaler, bristande tillgänglighet och en rad arbetsmiljöproblem har präglat förutsättningarna för verksamheten. Inriktning Musikteater 1 Från årkurs 4-7 Vi arbetar pedagogiskt med två ämnen Vi bygger en föreställning utifrån manus med inslag av musik och sång Inriktning Musikteater 2 Från årskurs 7 till gymnasiet Vi arbetar pedagogiskt med tre ämnen Vi bygger en föreställning utifrån manus med inslag av musik, sång och dans Inriktning Teater Från årskurs 7 till gymnasiet Vi arbetar med teaterproduktioner i olika format och storlekar utifrån manus. Kulturskolan har ca 500 medverkande elever på scen för att gestalta äventyret. Lite bilder från dagens repetitioner! Vi har olika grupperingar med tanke på erfarenhet och ålder.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

kulturskolan jönköping

Välkomna alla både stora och små - en Robin Hood med mycket humor! Ta med ett ombyte kläder. Inte nog med att vi hade fullt ös i Rådhusparken så hade vi också en delegation uppe i Stockholm där de fick motta en fana från Hans Majestät Konungen, vilket är en fantastisk ära och ett bevis på det fantastiska jobb som bedrivs på vår fina skola av alla. Upplev när Robin och hans gäng, tillsammans med Brother Tuck och Little John, bekämpar prins Johns tyranneri. Tycker du om att sjunga och stå på en scen? Välkomna till Kulturskolan, Tändsticksområdet Hus D. Här finns en mångfald av ämnen och kurser i landets kommuner.

Next

Drama

kulturskolan jönköping

Intervju med vår musikhandledare Ola! Konserthusets scen bjuder på olika världar med allt från fars till magiker i världsklass. På kulturskolans resurscenter får du möjlighet att utifrån dina egna förutsättningar utforska din skapande förmåga. Torsdag 21 mars kl 16. Målen med grupperna är olika men några saker är gemensamt så som att stor vikt läggs vid drama-teaterövningar för att få så bra gruppdynamik som möjligt eftersom teater är ett lagarbete. Uppdrag: Kultur i alla former till alla! Premiär för Robin Hood på lördag, sen två föreställning på söndag! I rollerna: Christian Arnold, Elisa Bryant, Martin Almgren, Joakim Nätterqvist, Axel Schylström, Tilde Fröling, Patrik Martinsson, Celeste Cappelen, Bill Sundberg, Andreas Andersson, Tomas Åhnstrand, Henning Ledstam, Annie Lundin, Jesper Cameron, Bob Hellberg, Anna-lill Karlberg, Anna Christersson, Ella Snellman, Maria Edner, Mats Genfors, Fredric Bengtsson. Kanske är slagverks-ensemble något för dig? Välkomna till Kulturskolan, Tändsticksområdet Hus D. Det är skillnad på drama och teater, enkelt förklarat är det målet i processen som är olika.

Next

En scen för alla

kulturskolan jönköping

Våra lärare är högutbildade och professionella. Under hösten 2019 deltog 14 skolor från Farsta, Vällingby, Hägersten, Tensta, Rinkeby, Södermalm, Norrmalm och Skarpnäck. Två av våra unga skådespelare, Filip Egelrud och Rebecka Sköldbäck håller i invigningen av Spira! Vilken är din favorit- Film: Den engelska patienten Klädesplagg: Klänning Djur: Utter Maträtt: Fransklöksoppa Låt: Wear it like a crown- Rebekka Karijord. Hon träffar den lilla flickan Aurora som hon tänker kan lindra Norrskenets sorg. Lär känna en av våra bildhandledare lite bättre! Barnen får råd att ta del av kulturen, att vara i de här miljöerna, säger kulturskolechefen Lisbeth Hultberg.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

kulturskolan jönköping

Kulturskolan Jönköping Det var full fart under nationaldagen för alla på Kulturskolan. Här hittar du information om vilket utbud som finns i er kommun och hur ni anmäler er! Therese har sysslat med bild så länge hon kan minnas, och har varit bildelev på kulturskolan sedan 2005. Boka på Norrskenet har sorg och har slutat att lysa för de vita rävarna i norr. Vi lär oss mer om barocktiden och en av pianomusikens största kompositörer J. Kom och lyssna på både Stråkensembler, Blåsorkestrar, Gitarrensembler, Pianister, Blockflöjtister, Slagverk och Solister som delar upp sig på tre kyrkor.

Next

Drama

kulturskolan jönköping

Målet är att verka för nya samverkansmetoder för inkludering och breddat deltagande samt att skapa nya verksamhetsformer och utbud. Att vi alla ska ha kul! Här kommer en intervju med Therese! Just nu är det en febril aktivitet! På kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande, nya intressen och många möten. Kulturskolan är Sveriges största verksamhet för barns kulturutövande. Har man nytta av sitt pianospel i en slagverksensemble? Kurserna kostar mellan 300 kronor och 750 kronor och leds av välutbildade lärare. Drama- och teaterövningar som utvecklar individ och grupp med inriktning på skådespeleri.

Next

Kulturskolan Jönköping, Tändsticksområdet Hus D Västra Storgatan, Jönköping (2019)

kulturskolan jönköping

Stråkgänget spelar och severar glögg. Vi ritar 2D, jobbar med rörlig bild, färg, form, och musik, det blir en musikvideo. Vi lär oss mer om barocktiden och en av pianomusikens största kompositörer J. Torsdag 13 december kl 17-19 är det blåsarnas tur att spela och servera glögg. Kulturmiljoner till Jönköpings skolor Jönköpingsskolor får pengar för att satsa på kulturen i skolan.

Next

Kulturskolan Jönköping, Tändsticksområdet Hus D Västra Storgatan, Jönköping (2019)

kulturskolan jönköping

Det är ständigt försöka vara motiverande och få alla att känna engagemang och entusiasm, även under knivigare uppgifter. Sagan om Aurora och Norrskenet är ett musikaliskt teater, sång och dansäventyr i ett vintrigt sagolandskap. Han tycks vara framtrollad ur en svunnen och mytomspunnen tid. Julkul på Kulturskolan - sön 1 december kl 14-17. Ruskigt välkomna alla mellan 0-100 år.

Next

En scen för alla

kulturskolan jönköping

Musik Teater Opera Humor Här hittar du information om konserter, teater och andra höjdpunkter. Vi ritar 2D, jobbar med rörlig bild, färg, form, och musik, det blir en musikvideo. Kom med till den beryktade Sherwoodskogen och ta del av det spektakulära äventyret om den fredlöse legenden Robin Hood som med sitt mod utmanar och trotsar den egocentriske Prins John och den elake och inte helt smarta Sheriffen av Nottingham. Kulturskolan har ca 500 medverkande elever på scen för att gestalta äventyret. Hör gärna av er om ni undrar något eller är intresserade av vår medverkan i olika kultursammanhang! Nu föreslår Kulturförvaltningen till kulturnämnden att verksamheten ska flytta till bättre, rymligare och anpassade lokaler i det nyrestaurerade Medborgarhuset i september 2020.

Next