Kondiittori koulutus. Elintarvikeala 2020-01-23

Savon ammattiopisto

kondiittori koulutus

Elintarvikeala on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala metalli-, metsä- ja kemianteollisuuden jälkeen. Myös Kangasalan toimipisteen koulutus toteutetaan 2. Suomen lihateollisuuden yrityksissä työskente­lee yhteensä lähes 11 000 työntekijää. Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja asiakaspalvelusta. Älä vaivaa mieltäsi, vaan taikinaa - hae Ylä-Savon ammattiopistoon opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi! Koulutuksen kesto Henkilökohtaistamisesta riippuen valmistava koulutus kestää noin 1 vuoden.

Next

Elintarvikeala

kondiittori koulutus

Nimike voi olla myös leipuri-kondiittori. Lähiopetus toteutetaan iltaisin 3-4 iltaa viikossa klo 17. Konditorian asiakkaat pääsivät maistelemaan esimerkiksi tummia perunaleivoksia, bebe-leivoksia ja kinuskikakkuja, joiden reseptit Fazer oli tuonut maailmanmatkoiltaan. Täytyy tietää, miten raaka-aineet toimivat. Opiskelet elintarvikealan perusteita ja erilaisia elintarvikkeiden valmistusprosesseja käytännössä. Valinta leipuri-kondiittoriksi tai elintarvikkeiden valmistajaksi tehdään ensimmäisen vuoden aikana.

Next

Savon ammattiopisto

kondiittori koulutus

Yrityksessä liikkuu oikea raha ja opiskelijan tekemät tuotteet. Kondiittorin ammattiin voi pätevöityä myös oppisopimuskoulutuksella. Tutkinto-opiskelun lisäksi alalla voi pätevöityä myös näyttötutkinnon ja siihen valmistavan aikuiskoulutuksen avulla. . Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella.

Next

Elintarvikealan perustutkinto

kondiittori koulutus

Viimein 25-vuotiaana täysinoppineena kondiittorimestarina hän oli valmis näyttämään taitonsa kotikaupungissaan Helsingissä. Tätä linkkiä klikkaamalla näet, missä kaikkialla tarjotaan elintarvikealan perustutkintoa. Koulutuspaikka Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2C 90250 Oulu Opiskelijavalinta Hakijat valitaan koulutukseen haastattelun perusteella. Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Voit myös kääntyä oppilaitoksen kuraattorin tai opintosihteerin puoleen, jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa. Konditoria-ala oli 1800-luvun Suomessa uusi, joten sokerileipuriksi mielineen Karl Fazerin oli hankittava koulutus ulkomailta.

Next

leipuri

kondiittori koulutus

Vapaa-ajallaan Karl Fazer oli innokas luontoharrastaja, mikä kuvastui myös tuotteiden etiketeistä ja mainoksista. Opintojen alkaminen ja kesto Opinnot alkavat 28. Elintarviketyössä oleva ei saa sairastaa yleisvaarallista tartuntatautia. Kielitaidon arviointi Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Eero Paulamäki kannustaa avoimeen tiedon jakamiseen, koska se kehittää ammattialaa.

Next

leipuri

kondiittori koulutus

Leipomoissa valmistetaan myös ruokaleipiä ja muita ei-makeita tuotteita. Paulamäen mukaan koneita voi hyödyntää vasta, kun on oppinut tekemään samat asiat käsin. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Opintojen aikana perehdytään tuotantoeläinten anatomiaan ja opetellaan leikkaamaan lihaa. Työn vaatimukset Kondiittorin on hallittava leipomon tuotannon työvaiheet.

Next

Elintarvikeala

kondiittori koulutus

Lisätiedot Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut Opinto-ohjaaja Lea Perhomaa puh. Kondiittorista saatetaan joskus käyttää nimitystä sokerileipuri. Kondiittorialalla on myös mahdollista suorittaa kondiittorin ammattitutkinto ja kondiittorimestarin erikoisammattitutkinto. Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuspaikka Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2C 90250 Oulu Aloituspaikkoja yhteishaussa Kevään 2020 yhteishaussa elintarvikealan perustutkinnon leipomoalan osaamisalalle on 16 aloituspaikkaa. Taikinantekijä, ylöslyöjä, leipuri, paistaja, tuotesuunnittelija, kondiittori ovat ammatteja joihin leipomoalan opiskelijat valmistuvat.

Next

Kondiittoriksi

kondiittori koulutus

Karl Fazer, amis isänsä toiveesta huolimatta Sveitsiläinen, Helsingissä asunut tukkuri Eduard Fazer toivoi kaikille kahdeksalle pojalleen sosiaalisesti arvostettuja ammatteja, joissa tulisi hyvin toimeen. Kangasalan toimipisteessä valitset osaamisalan opintojen alettua. Elintarvikealan suorat vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille ja laajemmin maakunnan elinkeinorakenteelle. Voit perustaa halutessasi oman yrityksen yhden opintovuoden ajaksi. Muita keskeisiä aineita ovat elintarvikehygienia, laadunvalvonta ja tuotesuunnittelu sekä yritystoiminta. Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa, pitopalveluissa tai ravintola-alan toimipisteissä erilaisia kahvileipiä sekä leipomoherkkuja valmistaen.

Next