Katta i sekken. Katta i sekken 2019-12-23

Katta i sekken

katta i sekken

» The expression «Katta i sekken» literally means «The cat in the bag. Jeg var å rotet i kjelleren og fant fram alt mulig som jeg så for meg at jeg kunne dekorere sekken med. Svart silkepapir limte jeg på enden av halen og klippet opp i remser for å få mer liv i halen. Do you want to see what it looks like? Selgeren ville påstå at den sprellende sekken ikke måtte åpnes av fare for at grisen skulle stikke av. Klippet av toppen av kantene på posene og fikk perfekte katte ører. Og til siste en sløyfe av silkbånd på halen.

Next

Ringsaker Dannede Selskab

katta i sekken

Be careful next time you buy something online. Flere eksempler finner du på. Ellers var «katten» det vanligste i nynorsk også i samtida. Farget med svart tusj og festet med stiftmaskin på toppen av sekken. I flere språk har man også motstykket «slippe katten ut av sekken». Denne historien kan i sin tur bygge på en eldre og mer allmenn forestilling.

Next

Katta i sekken by Geir Larsen

katta i sekken

. I had bought «katta i sekken. Du kan og slå av tidspress for å jobbe uforstyrret med ordene. The map arrived on time, and I hung it on my wall. When was the last time you got disappointed when you opened the package of something you spent a lot of money on and were waiting impatiently to arrive? Uttrykket stammer trolig fra senmiddelalderen, og henspiller på en svindelmetode som gikk ut på å selge en «spegris» i en sekk. Uttrykket finnes i en rekke språk, noen steder med henvisning til en katt og andre steder med henvisning til en gris, som på svensk «köpa grisen i säcken».

Next

Learn Norwegian expression: Katta i sekken

katta i sekken

I denne appen trener du klassifisering og sortering av ord. Bla i ordlistene for å øve på ordene i hver gruppe. Uttrykket finnes i flere språk, fra italiensk til islandsk. Vanskegrad settes ved å velge hvor mange sekker du skal sortere, og hvor mange ord som skal i hver sekk. Øynene bli klippet ut fra papp og limt på. Den inneholder 700 ord i 35 grupper.

Next

Katta i sekken

katta i sekken

«Schwein im Sacke kaufen» og «to buy pig in a poke» merk bokstavrimet. Trenger så absolutt ikke å være så mye detaljer med, men jeg betemte meg for at det skulle være katter så det jeg trengte var et kattefjes tegnet på med tusj. Katta og de andre ordene skal ned i sekkene. Poengsummen øker med antall sekker og ord, og om du klarer oppgaven innen tidsfristen. Klippet av litt av toppen av posene og fikk laget en lang hale. » «Å kjøpe katta i sekken» means to buy something unseen and get cheated. Uttrykket kan også stamme fra fortellingen «» fra , der en blir sydd inn i et og solgt som hare.

Next

Ringsaker Dannede Selskab

katta i sekken

Uttrykket skriver seg trolig fra en historie om Till Eulenspiegel 1300-tallet , som sydde en katt inn i et hareskinn, la den i en sekk og solgte den som en hare. Beholdte håndatak på posene som gjorde det enklere å henge opp posene. I dialektene kan det også være svært gammelt. Vi finner uttrykket tidlig i dansk og blant andre Ludvig Holberg bruker det. Men den første som brukte det med formen «katta» i norsk litteratur, var trolig Hulda Garborg i Mann av Guds Naade 1908.

Next

Katta i sekken

katta i sekken

Nå kan du og velge å bruke Dyslexie font for å få et bedre skriftbilde. Dei lagar appar i norsk, matematikk og engelsk, og har jamt over god kvalitet. A few weeks ago, I ordered a world map from eBay so I could hang it on the boring blank wall of my sitting room and daydream about traveling to all those fascinating places I always wanted to visit. Svar Boka forklarer dette uttrykket slik: Kjøpe katten i sekken, kjøpe noe usett og bli snytt. The phrase probably originates from the story of Till Eulenspiegel the 1300s , who sewed a cat into a hareskin, put it in a sack and sold it like a hare. Men på svensk, engelsk og tysk refererer man til den tenkte «grisen» i sekken, jf.

Next

Learn Norwegian expression: Katta i sekken

katta i sekken

If you are the developer of this app and would like your information removed, please send a request to and your information will be removed. Tungen klippet ut av lyse rosa silkepapir. Resten på tegnet med svart tusj. » Notodden kommune «Artel Larsen er eit firma som utviklar norske appar både på bokmål og nynorsk. .

Next

Mettes hjem: Katta i sekken

katta i sekken

. . . . .

Next

Learn Norwegian expression: Katta i sekken

katta i sekken

. . . . . .

Next