Kalan kylmäsavustus. Korven Kostaja: Nyt toimii kylmäsavustus 2019-12-11

Kalan savustaminen

kalan kylmäsavustus

Eli savustuksen voi jättää päälle yöksi, jos on varma, ettei mikään elukka hyökkää systeemin kimppuun. Savustamaan… Homma alkaa siis savustettavan ruoan esivalmennuksella, olkoon se sitten suolausta tai kypsennystä. Tarkistaessani tilannetta pallogrilli oli täynnä valkoista savua ja kytemättä oli vielä ehkä kolmasosa kierukkamaisesta puruasetelmasta. Minnekkäs se kosteus häipyy tuosta pallogrillistä? Samoin leppäkiekon palaminen, kuinka tapahtuu. Varsinaisen savustamisen aluksi generaattori täytetään purulla. Yksinkertainen ohje on savustaa hiljaisella lämmöllä, leppäkiekkoa tai lastuja käyttäen. Korjatkaa viisaammat jos laskin päässäni väärin.

Next

Lohen kylmäsavustus

kalan kylmäsavustus

Via kirjoitti:Kuulkaas nyt veljet, tässä ohje joka toimii 100%:sti: - suolaa lohifileet karkealla merisuolalla noin 1 vrk - kuivaa fileet talouspaperilla ja laita kiertoilmauuniin ilman lämpöä kuivamaan 2 tunniksia, jätä uunin luukku auki. Se tietenkin löytyi nurtsilta heti, kun savustus oli päättynyt. Mitä sanoin lämpötilasta, pätee silti edelleen, sehän koski savustustilan lämpöä. Pergamiini ja sanomalehti imee suolan irrottaman kosteuden fileestä. Olisiko tässä valmistajalle kehittämisen paikka? Lisää savustusjuttuja löydät täältä: Jorma antaa lämminsavustusvinkkejä täällä:. Vainko, etten järjestänyt pallogrillin sisätilan lämpötilan seurantaa, olisi mielenkiintoista tietää, mihin sen lämpötila asettuu. Puruna käytän Abun savustuspurua ilmeisesti leppää ja omenapuuta , mielestäni tulee paremman makuista kalaa kuin Pro Q:n mukana tulevalla pyökkipurulla.

Next

Korven Kostaja: Nyt toimii kylmäsavustus

kalan kylmäsavustus

Yläventtiilin asetin vain vähän raolleen, sillä arvelin purun kytemisen tarvitsevan pikkuisen ilman läpivirtausta ja savun pitää päästä ulos. Kalan suolauksessakin on varmasti monia eri keinoja mutta itse käytän perimätietona saatua tapaa joka on aika hyvä elikkä hyvin vähän meri suolaa kalaan ennen savustusta ja välittömästi savustuksen jälkeen suolaus jonka jälkeen kala kääritään voipaperiin ja sen jälkeen paksuun sanomalehteen ja annetaan imeytyä noin 15 min välillä pakettia käännellen. Leppääkin on eri lajeja, se saattaa vaikuttaa lopputulokseen. Tiskialtaassa tiskaus ei oikein onnistu, koska generaattorista irronnut tuhkamuru jää vedenpinnalle leijumaan ja tarttuu aina vaan uudestaan generaattorin ritilöihin. Nykyisin käytän kahta laitetta yhtä aikaa, en jaksa juosta vahtimassa alvariinsa. Tämän jälkeen tuli etenee generaattorin labyrinttiä pitkin ja savuttaa.

Next

Kalan kylmäsavustaminen pallogrillissä

kalan kylmäsavustus

Fileen päälle merisuolaa ja nahkaan vähän oliiviöljyä joka ainakin helpottaa fileen irrottamista ritilästä jos ei mitään muuta. Erilaisia kalasavustimia on tarjolla todella paljon aina savustuspussista perinteiseen puusavustimeen. Tarvitsen siis aivan alkeellista opastusta. Mietin pallogrillin asetuksia, siis ilman tuloa alta ja säädettävää yläventtiilin asentoa. Tiesitkö muuten, että osa kaupassa olevasta savukalastavalmistetaan siten, että kala ensin suolataan ja sitten lämmitetään uunissa. Minä tykkäsin ja minusta savu myös maistui.

Next

Korven Kostaja: Nyt toimii kylmäsavustus

kalan kylmäsavustus

Pallogrillissä kylmäsavustaminen onnistuu ulkona, kun lämpötila on 10 asteen tuntumassa, mielellään nollan tienoilla, jotta minimoidaan riski kalan laadun heikentymiselle. Alareunaan kannattaa tehdä muutamia n. Sopiva kylmäsavustus lämpötila on 0-10 asteen välillä! Kylmäsavustus ei kypsennä Sitten varoitus: itsekään en oikein käsittänyt, mutta kylmäsavustus ei kypsennä mitään. Sillä olisin ehkä onnistunut paremmin, kun kansi olisi mennyt tiiviimmin kiinni. Toimii ilman sähköä ja polttaa purua 14-16 tuntia yhdellä latauksella. Systeemi on tässä tapauksessa pallogrilli. Ja tämmöistä viritystä ei kannata käyttää kuin ulkona ja sielläkin valvottuna.

Next

Kalan kylmäsavustus

kalan kylmäsavustus

ProQ:ssa käytettävän purun raekoolla on kuivuuden ohella iso merkitys laitteen toimivuudelle. Valmistajan mukaan hyvä pesuväline on vanha hammasharja. Mittaus näytti 5 ohmia kolmelle rinnankytketylle, joten yksi vastus lienee 15 ohmin luokkaa. Fileestä on tullut jäykkä, hyvän värinen. Tuota ProQ-laitetta käytettäessä kannattaa käyttää ainoastaan täysin kuivia puruja.

Next

Kalan savustaminen

kalan kylmäsavustus

Mutta jos oikein ymmärsin niin tuohan on aika yksinkertainen viritys. Ja yön jälkeen, kahdeksan tuntia myöhemmin, savustus on ollut ohi jonkin aikaa. En ole käyttänyt pönttöä kesähelteillä koska kalan lämpötila nousee useiden tuntien savustuksen aikana. Lopuksi kiitokset Helkamari ja Eero Knaapille. Mua kiinnostaisi tuollanen tehdä itse. Käytän vain todella kuivaa kuorittua leppää. Savustimesta valmiit kalat liuokseen joksikin aikaa kannattaa kokeilla sopiva aika, mutta kyllä niitä pitää jonkin aikaa liottaa.

Next

Korven Kostaja: Nyt toimii kylmäsavustus

kalan kylmäsavustus

On jokseenkin hallitsematon tilanne lämmön kannalta jos se kiekko syttyy palamaan. Kun kylmäsavustetaan lohta pitää se ensin graavata, aseta lohi filee vuokaan ja ripottele päälle merisuolaa ja pikkasen hienoa sokeria kuva 2 ja vielä tillisilppua päälle kuva 3 tämän jälkeen peitä vuoka foliolla ja anna olla jääkaapissa yli vurokauden. Kalahan säilyy parhaiten 0 asteessa, jos oikein tarkkoja ollaan. Liian hienossa purussa tuli tukehtuu, karkeassa ei saa vauhtia. Isompiakin on, niitä voi hakea esimerkiksi sieltä Motonetin verkkosivulta hakusanalla kylmäsavugeneraattori. Sama juttu tuon kiekon syttyminen? Tässä kuvassa täytetty generaattori on kokeilumielessä pallogrillin pohjalla: Kun puru on syttynyt, tuikku pitää ottaa pois. Itse käytän joskus tuoretta katajan oksaa antamassa makua.

Next

Kalan savustaminen

kalan kylmäsavustus

Valitettavasti en löydä enää vastusten tarkkaa tyyppimerkintää. Nuo minun kalapalani ovat ehkä hieman liian paksuja. Generattoreita on saatavana useampia malleja ja niitä myydään tavarataloissa ja kalastusvälineliikkeissä. Olen huomannut palamisessa suuren eron ,purujen säilytyspaikasta riippuen. On syksyinen sää, ja ulkoilman lämpötila viidentoista asteen tienoilla. Savu menee niiden välistä ja jäähtyy. .

Next