Julbock granris. GÖRA EGEN GRANBOCK 2019-12-04

Scandinavian Folklore

julbock granris

För ett par veckor sedan Äkte jag med mamma pÄ fyrhjuling till skogen för att hÀmta granris till julbocken som min pappa har svetsat. Huset ska stÄ fÀrdigt i juni 2016. Kul ocksÄ, eftersom man kan göra alla möjliga storlekar med sÄ enkelt material. SÄklart berÀttar jag var den kommer ifrÄn och lÀnkar jag gÀrna hit om du vill det. Och som julklappspapper skulle det passa med nÄgot i Àldre stil, eftersom kÀlken Àr gammal och jag tycker att det Àr fint att dekorera med naturliga fÀrger och material. ? However, consider this, suppose you added a little information? SÄga alla reglar i cirka 10 graders lutning pÄ ena sidan.

Next

GÖRA EGEN GRANBOCK

julbock granris

Surra sedan ihop dem med trÄden, sÄ att du fÄr en fin rulle. TÀnk pÄ att börja nedifrÄn och arbeta dig upp uppÄt. Jag Àr journalist, fotograf och socionom och kÀnner mig som lyckligast nÀr jag fÄr kombinera teori och praktiskt arbete i min vardag. Nu Àr bocken klar, det fattas bara de röda banden som skall vara runt benen och nosen. Med lite spillvirke kan du enkelt bygga en egen julbock, som du sedan klÀr med granris. Som ni ser ser hornen vÀldigt olika ut. TÀnk pÄ: Vad som fÄr plockas i naturen och hur mycket bestÀms enligt allemansrÀtten.

Next

Snickra en egen gransrisbock

julbock granris

Tycker nÀstan det Àr roligare att ge bort Àn att fÄ fast det klart, det vore ju trÄkigt om man inte fick en endaste julklapp. I kvÀll skall jag baka matbröd som förestÀller julgrisar. SÄga ut de fyra benen av smalare plankor, och Àven huvudet. Och pÄ hösten Oktober - December Planering för tillverkning av Granbockar. Du gör den enkelt sjÀlv och ett tips Àr att anvÀnda ev. Det kÀnns vÀldigt roligt att ta fram den, Àven om den nu bara anvÀnds som en prydnad.

Next

Årets julbock av granris

julbock granris

Tanken Àr att leta upp en gammal jutesÀck och fylla med paket och stÀlla pÄ kÀlken. Recept och bild kommer antagligen i morgon. . NÀr jag hÀmtat mer granris skall jag peta in smÄ kvistar hÀr och var sÄ de tÀcker snörena. I am not suggesting your content isn't good, but suppose you added a title to maybe get a person's attention? Med hopp om att inspirerar dig! JÀmför de tvÄ bilderna som följer - det Àr samma grangren, men frÄn olika hÄll. LÀtt som en plÀtt för en duktig tjej som du!! Det tog nÀrmare tre timmar att fÄ till en julbock med kÀlke som jag tyckte fick duga sÄ lÀnge. FÀst dem vid huvudet med kilar som blivit över frÄn att du gersÄgat sÄ fÄr du en fin lutning pÄ hornen.

Next

Lorenzas skafferi: Julbock av granris

julbock granris

Det gÄr ocksÄ bra att linda tidningspapper och grov stÄltrÄd till en böjd hornform, fÀst hornen i kroppen. Borra hÄl i D för stÄltrÄden och trÀ i den. SÄga den ena av de tvÄ 20 cm lÄnga brÀdorna i 10 graders vinkel pÄ ena sidan. Du kan ocksÄ anvÀnda stommar du gör av stÄltrÄd. Karolina Strandberg heter jag och hÄller tillsammans med min sambo J pÄ att förvandla vÀrldens fulaste hyreshus till vÄrt drömhus invid UmeÀlven.

Next

Bygg din egen julbock av granris, halm eller mossa

julbock granris

Tjejerna och jag gjorde bland annat bountypraliner i gÄr, och sÄ har vi gjort vÄra traditionsenliga citrusbollar. Just nu bygger vi dessutom vÄrt Drömhus intill Nordre Àlv pÄ vÀstkusten. Bilder och recept kommer hÀr i bloggen de nÀrmaste dagarna. Och apropÄ min pappa, sÄ svetsade han för nÄgra Är sedan ihop stommen till en julbock som vi fick. NÀr stommen Àr ihopskruvad sÄ fÄr man hÀmta granris.

Next

Runt vÄr lekstuga: Min granrisbock

julbock granris

Till vardags arbetar jag med kommunikation och marknadsföring och pÄ fritiden drivs jag av ett kreativt skapande i vÄr trÀdgÄrd och vÄrt hem. Det finns inga mÄtt angivna, sÄ bestÀm sjÀlv hur stor bock du vill göra. Jag klÀdde pÄ min bock ute i skogen sÄ slapp jag att bÀra hem granriset och stöka till det hemma. Fotografering har blivit ett verktyg för att dokumentera min passion. Ena sidan Àr klart grönare.

Next

Årets julbock av granris

julbock granris

VĂ€nliga hĂ€lsningar Susanne Pernilla Tack sĂ„ hemskt mycket! Julbock — enkelt fixad med granris, stĂ„ltrĂ„d och ett rött sidenband! Visa bild om du kommer till skott. Idag har jag klĂ€tt fĂ€rdigt den och tog fram ljusslingan. Nu har du en bock som kan anvĂ€ndas varje Ă„r! SĂ„ga D i 30 graders vinkel och skruva fast mot A med 3 skruvar. Och vilken mysig jul vi haft. KlĂ€ med granris med hjĂ€lp av bindtrĂ„d.

Next