Hvordan smelte sjokolade. Slik smelter du sjokolade 2019-12-30

smeltet sjokolade til dypping av marsipan

hvordan smelte sjokolade

Temperaturen på sjokoladen skal på 34-35 grader. Jeg vil anbefale deg å kjøpe sånn greie som en ment til sjokoladefondue. Den smaker sannsynligvis like godt, men er ikke like pen å servere gjestene … Roman Skofteby har vært på kurs hos kokk og konditor Sverre Sætre, som har lært ham om tempereringen. Smelt sjokoladen noen min på full styrke i mikroen. Gjenta prosessen men bruk kortere intervaller etterhvert. Sjokolade som er temperert må ikke varmes opp igjen for mye over arbeidstemperatur, for da må den tempereres på nytt. Tempereringsmetoder Når du skal temperere sjokolade hjemme kan flere metoder benyttes med noe varierende kvalitet på resultatet.

Next

Blank sjokoladeglasur

hvordan smelte sjokolade

Kryper termometeret opp mot 60 og 70 grader blir det for varmt. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen. Vent med de dyrere chokolader, til du har håndelaget. Det er tre ulike måter å få temperaturen ned på. Den er perfekt som et lite tillegg til kaffekoppen eller sammen med is. Jordbærene oppbevares kjølig frem til servering.

Next

Slik smelter du sjokolade

hvordan smelte sjokolade

Legg gelé på det underste kakelaget ved å ta tak i plastfolien og flytte geléen over på kaken. Hver struktur har forskjellige kjemiske egenskaper som f. En av de tingene jeg nsket lre mer om var temperering av sjokolade. Sett i kjøleskapet til geléen har stivnet. Nam, rett og slett Årsaken til varierende resultater er at sjokolade skal smeltes på en bestemt måte.

Next

Produkter

hvordan smelte sjokolade

Tag den ud, og vend godt rundt. Brekk i sjokoladen og la sjokoladen smelte i fløten. Det er også veldig viktig at det ikke kommer vann i sjokoladen. Varmer du den opp til over 35 grader mangler du en annen krystall og får ikke satt i gang krystalliseringsprosessen, forklarer eksperten videre. Jeg bruker vannbad med så varmt vann som jeg får i springen - tar litt tid å smelte sjokoladen, men funker. Dette er metoden som benyttes av de profesjonelle, fordi den gir det beste resultatet.

Next

Dronningens favoritt

hvordan smelte sjokolade

Kok opp fløte og sukker og tøm halvparten over sjokoladen. Men jeg har ikke mikro hjemme eller på jobb, og det går jo veldig fint allikevel. Sett den i kjøleskapet til den blir kald, natten over. Rør rundt, og håb på, at temperaturen falder. Begynn med 30 sekunder, ta ut bollen og rør godt. Bruker du lys sjokolade bør ikke dyppetemperaturen være særlig mer enn 29-29. Sett så bollen i et kar med fingervarmt vann og varm forsiktig opp til arbeidstemperatur.

Next

Den søte skolen

hvordan smelte sjokolade

Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Vi er p besk p kjkkenet hans, og han skal vise oss hvordan du lager. Synes du at «å smelte over vannbad» høres vanskelig ut? Tempererer du på benken, må du skrape massen opp i bollen igjen. Melkesjokolade og hvit sjokolade sjokolade med melk inneholder et protein som koagulerer ved for høy temperatur. Sjokoladetype Temperatur Mørk 27 Lys 26 Hvit 25 Steg 3 Varm på nytt forsiktig opp sjokoladen til arbeidstemperatur som angitt under.

Next

smeltet sjokolade til dypping av marsipan

hvordan smelte sjokolade

I hvit sjokolade er ingrediensene de samme som i melkesjokolade, bortsett fra at kakaopulveret, men ikke kakaofettet, er blitt fjernet. Rør jevnlig og pass på at damp ikke kommer i kontakt med sjokoladen. Pisk kremen forsiktig stiv og fyll den i en sprøytepose med stjernetyll. . Til neste gang - to muligheter: 1. Og uten at det du skal smelte blir for varmt.

Next

Bare enda en matblogg...: Temperering av sjokolade

hvordan smelte sjokolade

Det søte liv har 299. Pass på at de ikke er giftige! Jeg anbefaler å bruke mer enn det man trenger. Tips: Sjokolade som har vært i kontakt med vann kan visstnok reddes ved å blande inn litt vegetabisk fett Om å smelte sjokolade Det er 2 måter å smelte sjokolade på: Vannbad eller mikrobølgeovn. Det er en metode som ikke blir brukt så mye hjemme, men mest på restauranter og konditorier. Pisk kremen forsiktig stiv og fyll den i en sprøytepose med stjernetyll.

Next