Hvordan lage innholdsfortegnelse i word. Spar tid på automatisk innholdsfortegnelse i Word 2020-01-16

Spar tid på automatisk innholdsfortegnelse i Word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Men det her er vanlig formatert normal-stil i dokumentet. Og tilsvarende er det andre forekomster av overskrift 1, overskrift 2 og overskrift 3. Her er hvordan du oppretter en innholdsfortegnelse og oppdatere det som du skriver i Microsoft Word , samt hvordan du bruker innholdsfortegnelsen for å bla gjennom dokumentet. Klikk på det alternativet du ønsker, og vips så får du en fiks ferdig liste med alle overskriftene som er stilet som Overskrift 1, 2 osv. Så det er - - flere forskjellige hensyn å ta i sånne her tilfeller. Hvis du ikke er fornøyd med utseendet, velger du Avbryt, så glemmes alle endringer.

Next

Lage en innholdsfortegnelse

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Feltkoden må i så fall redigeres for å referere til riktig kjennemerke, gjennomfør følgende endringer ved behov. Løsning I realiteten er det to ulike ting som må gjøres for å komme i mål med innholdsfortegnelsene. Lage innholdsfortegnelsen Word bruker overskriftene i dokumentet til å opprette en automatisk innholdsfortegnelse som kan oppdateres når du endrer teksten, rekkefølgen eller nivået i overskriftene. Formateringen ligger ferdig definert i hver enkelt stil. Dette lar seg også gjøre ved mindre tilpasninger i feltkodene til innholdsfortegnelsen i kombinasjon med at man bruker bokmerker innenfor ønskede deler av dokumentet. Lage en innholdsfortegnelse for en bok er en automatisk prosess med god tekstbehandlingsprogramvare. Heldigvis har Microsoft bygd verktøy inn i sin alloverveldende Office-pakke som gjør dette til en enkel oppgave.

Next

Hvordan lage To innholdsfortegnelser i et Word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Klikker du bare på linje med teksten, og deretter klikker du på overskriften stilen du vil bruke. En slik løsning vil selvfølgelig være lite praktisk dersom det kommer endringer som fort medfører at deler av jobben må gjøres på nytt. Du kan også finjustere innholdsfortegnelsen stiler ved å endre stilene individuelt. Hvis du vil , kan du gjøre det. I dialogboksen som åpnes så er den teksten jeg merket, den plasseres i feltet Oppføring. Vi skal her benytte en annen løsning, men i tilfelle noen vil teste bokmerkevarianten er dette fremgangsmåten i korte trekk.

Next

Spar tid på automatisk innholdsfortegnelse i Word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Bruk overskriftstiler aktivt i dokumentet for å bygge en innholdsfortegnelse. Hvis du har underavsnitt som du vil inkludere, må du huske å bruke samme metode som beskrevet ovenfor, men denne gangen velger du topp 2 eller topp 3-stil. Klikk Oppdater tabell og din nye tekst skal vises i innholdet nedenfor. Noen av overskriftene i denne innholdsfortegnelsen skal også være annerledes enn den faktiske teksten i dokumentet. Så velg enten det første eller andre alternativet, og du vil se et innholdstabell vises, ved hjelp av alle overskriftsstilene du valgte. Skal gjøre det her via egendefinert for å påpeke litt hva som er løsningen i tilfelle her. Dialogboksen lukkes, og den tilpassede innholdsfortegnelse vises i dokumentet i stedet du klikket markøren.

Next

Hvordan lage en innholdsfortegnelse i Microsoft Word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Deretter setter du inn en automatisk innholdsfortegnelse og oppdaterer den automatisk når du gjør endringer. Hvis det ikke er noen innebygde overskrifter, hopper du over dette trinnet. Har du spørsmål om Word som vi ikke har svart på her? Og skal ikke baseres på overskriftsstiler. Hold innholdsfortegnelsen ved like Overskriften «Innholdsfortegnelse» kan du skrive over og redigere akkurat som du vil. Jeg skal gjøre det på en litt annen måte.

Next

Video: Innføring i innholdsfortegnelser

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Gjenta trinn tre og fire for alle nivåene du vil vise i innholdsfortegnelsen. Hvis du vil ha mer detaljerte måter å oppdatere innholds fortegnelsen på, eller hvis du vil opprette en Innholds fortegnelse, kan du bruke kommandoen Åpne i Word til å åpne dokumentet i skrive bords versjonen av Word Windows eller Mac. Opprette en innholdsfortegnelse kan være en tidkrevende operasjon når du oppretter et dokument. Merk at artikkelen inneholder litt utfyllende forklaringer og kommentarer, så vi anbefaler å ta en titt på begge deler. Vi spesialtilpasser alle slike løsninger slik at de fungerer best mulig med den aktuelle PowerPoint-presentasjonen eller -malen. Følg instruksjonene på skjermen for å velge hvilke alternativer og innstillinger du vil ha på innholdsfortegnelsen. Hvis ikke settes det inn en ny egendefinert tabell.

Next

Hvordan lage en innholdsfortegnelse i Microsoft Word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Denne videoen beskriver automatiske innholdsfortegnelser. Så her vil da Nivå 1 tilsvare det overskrift 1 stilen bruker, Nivå 2 tilsvarer overskrift 2 osv. Gjenta for hver seksjon som du ønsker å lage en innholdsfortegnelse. Øverst skal jeg ha en vanlig innholdsfortegnelse for overskriftene i dokumentet. Nå som jeg er tilbake på skolen igjen etter en lang tid, er jeg også tilbake til å ha til å opprette ulike PowerPoint-presentasjoner og skrive rapporter opp i Ord.

Next

Sette inn en Innholds fortegnelse

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Så fant innholdsfortegnelsen i utgangspunktet nå ingen oppføringer. Merke teksten bak, klikke inn i boksen, da byttes oppføringsteksten ut. Fremgangsmåte for dette vises nederst. Hvis ikke, kan du lære det i. Du kan for eksempel endre skrifttypen, antallet overskriftsnivåer og om det skal vises stiplede linjer mellom oppføringene og sidetallene. Oppdatere Tabell 11 Oppdater dokumentet ved å legge til , slette eller flytte tekst.

Next