Hur gör man en midsommarkrans. DIY gör en egen kransstomme i önskad storlek 2019-12-16

Madeleine Bjoerk

hur gör man en midsommarkrans

Till ett blomsterdiadem behöver du förutom stĂ„ltrĂ„d, myrtentrĂ„d och tejp ett fint siden- eller organzaband. Linda nĂ„gra varv och tĂ€ck trĂ„den med nĂ€sta kvist sĂ„ den inte syns. Öglan sluter till sist ihop kransen. Är det svĂ„rt att göra en hĂ„rkrans sjĂ€lv? Det hĂ€r betyder dina drömmar pĂ„ midsommarnatten Planerar du att sova med blommorna frĂ„n din krans under huvudkudden pĂ„ midsommarnatten? Snurra fast med nĂ„gra varv sĂ„ du kĂ€nner att det sitter, men dra inte sĂ„ hĂ„rt sĂ„ du skĂ€r igenom stjĂ€lkarna. Ta en eller tvĂ„ blĂ„bĂ€rskvistar i taget. Och hĂ€r kan man helt sjĂ€lv vĂ€lja om man vill ha en smal och stram krans eller tjockare och yvig, det beror helt pĂ„ hur lĂ„nga och mĂ„nga blommor man vĂ€ljer att ha.

Next

SÄ gör du en egen midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

LÀmna nÄgra decimeter pÄ varje sida sÄ bandet gÄr att knyta i nacken. Det finns en mÀngd olika varianter pÄ midsommarkransar. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara sÄ engagerad i nÄgot att jag glömmer av allt annat. Duschar du ocksÄ kransen nÄgra gÄnger under dagen hÄller den sig mycket bÀttre! Efter lunch ska det upphöra och faktiskt bli lite sol. Johanna delar Àven med sig om sin kÀmpiga resa med kroniska sjukdomar och sprider pepp kring hur man ska tÀnka positivt i livet.

Next

Hur du gör din egen midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

SÀtter du den för tight och sedan lindar pÄ massa blommor blir den för liten nÀr den Àr klar eftersom blommorna gör att kransens innerdiameter krymper en aning. De liknar liljekonvaljer lite grand och har en ganska stark doft, lite hyacintaktig. Eftersom jag inte orkade gÄ nÄn lÄng vÀnda gick jag ut pÄ balkongen och snodde lite blommor dÀr. FÀst myrtentrÄden i den Ànden dÀr öglan Àr, precis nedanför öglan. För att fÄ ett sÄnt att hÄllas fast i hÄret fÀster man krokarna i hÄret med hÄrspÀnnen.

Next

SÄ gör du en egen midsommarkrans: Steg för steg

hur gör man en midsommarkrans

Gör smÄ buketter av dina blommor och fÀst dem med samma typ av metalltrÄd som till ringen. Sedan börjar man floratejpa ihop tvÄ av skafttrÄdarna och nÀr man kommer mot slutet av dem lÀgger man de tvÄ andra skafttrÄdarna omlott och tejpar ihop alla till en enda lÄng trÄd. Steg 3: LÀgg blommorna omlott lÀngst med stommen. Gör en ny liten blombukett och surra fast vid den första buketten. NÀr du har tejpat ihop runt 15 buketter Àr det dags att tejpa fast dem pÄ kransen. För att binda en egen midsommarkrans behövs: Blommor Àkta eller konstblommor StÄltrÄd Blomtejp Midsommarkrans med plastblommor Om du inte orkar eller hinner binda din egen krans finns det faktiskt superfina blomsterkransar med plastblommor att köpa eller varför inte köpa en och fylla pÄ med egna blommor? Krabban som lÀst biologi hjÀlpte mig att nyckla fram att det var en slags pyrola, trogligtvis Pyrola rotundifolia eller Vitpyrola. Gör en liten bukett med tre till fyra blommor som du fÀster lÀngst ut pÄ stÄltrÄden.

Next

Gör en midsommarkrans, hÄrkrans eller blomsterdiadem! Steg

hur gör man en midsommarkrans

Ofta fĂ„r jubilaren som fyller jĂ€mt prydas med en blomkrans under festen men om man skall leva efter mottot att hela livet Ă€r en fest borde man fĂ„ ha hĂ„rkrans jĂ€mt! Har du gjort kransen dagen innan den skall anvĂ€ndas sĂ„ duscha den med en sprayflaska och lĂ€gga i en tĂ€t plastpĂ„se i kylskĂ„pet eller svalt utomhus. Blomdiadem Har du lite blommor eller ont om tid Ă€r ett blomsterdiadem ett bra alternativ. Äta en god frukost tillsammans med jordgubbar och mjölk och binda kransar, hur mysigt!? Gör en midsommarkrans, hĂ„rkrans eller blomsterdiadem! Skall du anvĂ€nda midsommarkransen pĂ„ en gĂ„ng sĂ„ Ă€r du klar nu! Gör man inte detta sĂ„ vissnar blommorna snabbt och det Ă€r trĂ„kigt nĂ€r man lagt ner massa tid pĂ„ att knĂ„pa ihop sin skapelse. GĂ€rna med de dĂ€r 7 blommorna man sedan ska lĂ€gga under kudden
. Ta en av buketterna och lĂ€gg lĂ€ngs med stommen. För mer inspo: Att binda sin egen krans krĂ€ver kanske lite tĂ„lamod, men vet man hur man ska göra sĂ„ Ă€r det inte alls sĂ„ svĂ„rt.

Next

Madeleine Bjoerk

hur gör man en midsommarkrans

NÀr du ska vÀlja blommor till din krans bör du ta sÄdana som hÄller lÀnge Àven utan vatten. FÀst ihop Àndarna med en bit tejp efter att du prövat storleken runt ditt huvud. Jag ska göra ett till försökt i eftermiddag, jag Àr ju en sÄdan dÀr jobbig person som ringer och ringer till jag fÄr svar. Mina saker förvarar jag i lÄdor, gÀrna mindre lÄdor i större lÄdor. Alla sorters blommor tillsammans eller bara en sort.

Next

hur man gör en midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

Glöm inte att göra den lite mindre Àn vad du tÀnkt eftersom den töjs NÀr kransen hÄller ihop och passar kan du sticka i lite extra blommor under trÄden om du vill, nÄgra ljusrosa grÀsstrÄn kanske Tycker du att det Àr krÄngligt knyta med stjÀlkarna kan du anvÀnda dig av sytrÄd frÄn början DÄ delar du upp blommorna i smÄ buketter och lÀgger till en i taget under tiden som du snurrar trÄden runt Sen gÄr det att variera i oÀndlighet. LÀgg pÄ nÀsta bukett sÄ att trÄden frÄn varvet innan inte syns. Jag brukar sÀkra kransen med ett helt varv av trÄd för att det ska bli sÄ hÄllbart som möjligt. För att en krans ska hÄlla sÄ bra som möjligt bör man vattendra blommorna ordentligt nÄgra timmar innan med fÀrskt nÀringsberikat vatten och förvara den fuktigt och svalt tills det Àr dags att anvÀnda den. FortsÀtt vira fast den lilla buketten pÄ ringen. Inget samarbete utan det plingade pÄ dörren sÄ fick jag hem detta med lite rosé som jag kan bjuda pÄ nÀr jag fÄr gÀster. Midsommarkrans Àr en huvudbonad som brukar bÀras kring denna högtid, dem bestÄr av en ring gjord av trÄd med blommor och blad lindade runt ringen.

Next

SÄ gör du en egen midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

Jag gjorde diademet lite tjockare ju nÀrmare mitten jag kom. En stor och vacker midsommarkrans över matbordet. Har du andra frÄgor eller vill ha tips och rÄd om vÀxter och trÀdgÄrd? DÄ fÀster man myrtentrÄden och klipper av den, fÀster myrtentrÄden pÄ nytt pÄ mitten och gör trÄden klar för att binda fast blomknippena pÄ andra halvan av kransen. Tveka inte att frÄga nÄgon av vÄra duktiga medarbetare hos Blomsterlandet eller besök vÄr hemsida pÄ www. DÄ hÄller den sig frÀsch och fin till nÀsta dag.

Next