Hårspenne bunad. Sylvsmidja, Peter Bondes veg 78, Voss (2019) 2019-12-05

Hårspenne i sølv til bunad

hårspenne bunad

Ei verksemd som tek vare på kulturarva I over 75 år har me perfeksjonert handverket og måten me lagar bunadsølvet som skal vara i generasjonar. Kanskje treng dei litt ekstra omsorg for å kasta glans over årets festdagar? Uansett kor ulike me er. Du kan difor vera trygg på at bunadsølvet vårt er av beste kvalitet med livstidsgaranti mot produksjonsfeil. Veska på dagens bunad er nesten identisk med den gamle. Ja, vi elskar Ja, vi elskar Det gamle og det nye. Misjon: Det blenkjande bunadsølvet frå Sylvsmidja skal syna at me er ein stolt berar av norske tradisjonar.

Next

Sylvsmidja, Peter Bondes veg 78, Voss (2019)

hårspenne bunad

Omrisset på livet er tatt etter ei gammalt liv frå Romerike frå omkring 1760-1780 åra. Såg du Sylvsmidja på Norge Rundt? Kanskje er det akkurat din tur? Lykke til : Vinn sølvbelte til bunaden Takk til alle som deltok! Alle som deler spørsmål eller tips i kommentarfeltet er med i konkurransen om 50 pussesett og eit oppbevaringsetui! Om du ikkje allereie har gjort det, er det på høg tid å ta bunadsølvet fram og blåsa av støvet. No har alle vinnarane fått melding. Bruk gjerne beltekalkulatoren vår om du er usikker: sylvsmidja. See more ideas about Norway, Norwegian clothing and Folk costume.

Next

Hårspenne i sølv til bunad

hårspenne bunad

Bruk gjerne beltekalkulatoren vår om du er usikker: sylvsmidja. Pynt opp frisyren med denne hårspenna i oksidert sølv og du er festklar på eit blunk. Me elskar retten til å stille likt. Der viste me korleis ei sølje vert laga, og no kan du vinna ei! See more ideas about Norway, Norwegian clothing and Folk costume. Og alle er like mykje verd. Beltet er i svart fløyel og kan ha ei beltespenne i sølv med St. See more ideas about Norway, Norwegian clothing and Folk costume.

Next

Romerike L40 damebunad

hårspenne bunad

Kanskje er det akkurat din tur? At alt liv er verdfullt. Det kjende og det ukjende. Dette er årets store nyhet for alle som jenter med bunad. Det som gjer oss like, og det som gjer oss ulike. Spennene fester veldig godt i håret med en sterk klype.

Next

112 Best nordlandsbunad images in 2019

hårspenne bunad

Set ring rundt mandag 29. Dekorative hårspenner som passer perfekt til bunaden eller drakten. Romeriksbunaden L40 har ei brodert bord i gultonar nede på stakken og på forkleet, og livet har tilsvarande broderi. Forkle og skjorte kjem i fleire fargar og avgjer dermed fargane på drakta. Jenter i alle aldrar, både gamle og unge, ynskjer å pynta håret med noko som er like staseleg som bunaden. See more ideas about Norway, Norwegian clothing and Folk costume. At me tar vare på gamle tradisjonar, og skapar rom for nye.

Next

BUNAD HÅRSPENNE

hårspenne bunad

Kvar dag lagar me sølv til alle landsdelar og har om lag 2500 ulike varer, sett saman av i alt 8500 einskilde delar. Konkurransen er no avslutta og me gratulerer den heldige vinnaren, Sonja Framnes! Broderiet på bunaden er etter ei gammal raud bunadsveske med gyllent silkebroderi frå Ullensaker som er frå ca 1770 - 80-åra. Vil du vinna eit vakkert, komplett sølvbelte til bunaden? At det er me, og ikkje dei. Den blir også laga i gamalforgylt sølv slik at den passar til bunader med gamalforgylt bunadsølv. Det flotte sølvet til drakta er utarbeidd av Elise Thiis Evensen for Huldresølv. For å delta: Fortel oss kva bunad du synest er finast.

Next

Sylvsmidja, Peter Bondes veg 78, Voss (2019)

hårspenne bunad

Målet var å lage ei vakker og spesiell Oslobunad som både er tradisjonell og urban med ei rein form og eit flatterande snitt. Vinn vakkert sølvbelte til bunaden! Hårspennene er i metall i sølvfarget, oxydert eller gullfarger i 3 varianter og 2 størrelser. Me elskar fridomen til å leva som me vil. Broderiet til bunaden er utarbeidd av Ivar Klæbo etter lomma frå Ullensaker. . Perfekt som tilleggsgave til konfirmanten. See more ideas about Norway, Norwegian clothing and Folk costume.

Next

Jubileumsdrakten for Oslo

hårspenne bunad

Bunaden blei utarbeida av Heimen i samarbeid med Borghild Tranum Røer i åra 1936 - 40. Me elskar fridomen til å tru det me vil. Bruk gjerne hårfønar for å vera sikker på at det er heilt tørt. Ein kan velje om ein vil ha brodert ryggrose på ryggen eller om ein vil ha brodert belte. Eller ikkje tru i det heile. Sylvsmidja er tufta på lange handverkstradisjonar, og dei dyktige sølv- og gullsmedane våre har lang erfaring og brei kunnskap om bunadsølv.

Next

BUNAD HÅRSPENNE

hårspenne bunad

Utgangspunktet er dei flotte maljene til Telemark, så dersom du har Beltestakken eller bunad frå Aust-eller Vest-Telemark, er det lekkert med denne hårspenna. Sjekk om du er ein av dei : Vinn hårklyper i sølv Tuusen takk til alle som deltok i denne konkurransen! Romeriksbunad L40 er ein av dei mest populære bunadene Heimen Husfliden fører. Drakta består av skjørt, liv, to forkle, belte, fire skjorter, jakke, skjerf, sjal, veske og sko. Mønsteret på lue er tatt etter ei gamal lue frå Romerike frå omkring same tid. Lik Sylvsmidja på Facebook 2. Det er ein del kopiar og uekte bunadsølv i marknaden, difor er det lurt å sjekka opp i eit par ting.

Next