Helene schjerfbeck elokuva. Ohjaaja Antti J. Jokisen suurelokuva HELENE kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckin elämän rakkaudesta 2019-12-05

Laura Birn on elokuvan kulmikas Helene Schjerfbeck

helene schjerfbeck elokuva

Sarjaan on valittu esimerkkejä Suomen taiteen klassikoista niin maiseman, kansankuvauksen, historiamaalauksen, Kalevalan kuin vuosisadan vaihteen uusia taidesuuntauksia edustavien teosten parista. Laura Birn kuuluu maamme kansainvälisesti menestyneimpiin näyttelijöihin. Jokisen kanssa elokuvan tuottaa Mikko Tenhunen, joka tunnetaan Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan 2017 tuottajana. Lapsipotilasta kuvaava Toipilas 1887 on Schjerfbeckin töistä se, joka ensinnä on jäänyt Tukiaisen mieleen aiheensa, liikuttavuutensa ja hallitun sommittelunsa ansiosta. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Muissa rooleissa nähdään Krista Kosonen Helena Westermarck , Pirkko Saisio Olga Schjerfbeck , Eero Aho Magnus Schjerfbeck ja Jarkko Lahti Gösta Sundman. Hänet on palkittu parhaan miespääosan Jussi-palkinnolla elokuvista Tuntematon sotilas ja 8-pallo.

Next

HELENE elokuvateattereissa 17.1.2020 (traileri)

helene schjerfbeck elokuva

Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töi. Elokuvien kertojana toimii näyttelijä Jonna Järnefelt. Hän on esiintynyt useissa tv-sarjoissa, kuten Bullets ja Beforeigners. Elokuva on yksi keinoista, sanoo museonjohtaja Susanna Pettersson, joka vastaa myös elokuvien tuotannosta ja niitä koskevista teosvalinnoista. J okinen on elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja. Käytämme tarkoituksella pitkiä kuvia, sillä taideteokset tarvitsevat aikaa katsomiseen ja nähdyn kokemiseen.

Next

HELENE elokuvateattereissa 17.1.2020 (traileri)

helene schjerfbeck elokuva

Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Jätetyksi tulemisella on seurauksensa päähenkilön elämään. Villa Gyllenbergin taidemuseo sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa, Signe ja Ane Gyllenbergin entisessä kodissa. Näyttelijän näkökulmasta pikkutarkkuudella on arvonsa. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Trilogian aiemmat elokuvat ovat Puhdistus ja Kätilö.

Next

Ohjaaja Antti J. Jokisen suurelokuva HELENE kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckin elämän rakkaudesta

helene schjerfbeck elokuva

Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot. Ajattelin aina ensin Toipilas-taulun hahmoa. Tosielämän Schjerfbeck on yleisölle sekoittunut tiettyjen teostensa herättämiin mielikuviin. Kätilö on Toisen maailmansodan jälkeiseen Suomen ja Saksan välisen konfliktin aikaan sijoittuva rakkaustarina. Minä maalaan teidät kaikki on näytelmä kuvataiteilija Helene Schjerfbeckistä. Jokisen ohjaama The Resident sai ensi-iltansa 2011.

Next

Video: Tältä näyttää Helene Schjerfbeckin ”Toipilas” lyhytelokuvana

helene schjerfbeck elokuva

Olen eri mieltä, ja taustatyötä tehdessäni löysin vahvan, tinkimättömän, hauskan ja rehellisen taiteilijan. Kun kuvaukset lähestyivät ja Birn harjoitteli maalaamista Anna Retulaisen opastuksella, näyttelijä alkoi miettiä, mihin oli tarttunut. Vuonna 2015 Aholle myönnettiin Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinto. Teoksessa voi nähdä kaukokaipuuta Suomeen. Meidän elokuvamme on historiallisesti tarkempi ja luonnollisestikin tosielämän inspiroima. Hella W valmistui vuonna 2011.

Next

Viikon näyttely: Tuntematon klassikko löytyi

helene schjerfbeck elokuva

Helenestä on puhuttu rampana ja heikkona taiteilijana, joka on ollut Hyvinkäällä hylättynä ja kärsineenä. Retulaisen opissa Birn löysi uusia puolia itsestään. Schjerfbeckin persoona oli kuitenkin värikkäämpi. Museon kokoelmiin kuuluu noin 400 teosta, joiden joukossa on sekä suomalaista että ulkomaista taidetta. Pyrin työssäni ilmentämään Einar Reuterin suhteita ja vaikutteita, sekä haasteita joiden kanssa hän kamppaili. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu. Sieltä löytyi tärkeää sisältöä ja oivallista sanojen käyttöä.

Next

Video: Tältä näyttää Helene Schjerfbeckin ”Toipilas” lyhytelokuvana

helene schjerfbeck elokuva

Olga Schjerfbeck — Pirkko Saisio Pirkko Saisio on kirjailija, ohjaaja ja näyttelijä. Ensimmäinen askel oli oppia nauttimaan siitä, että pitää sivellintä käsissään. Pääosaan Helenen rooliin on valittu kansainvälisesti menestynyt suomalaisnäyttelijä Laura Birn. Olen rakastanut Schjerfbeckin tauluja aina, mutta jo prosessin tässä vaiheessa hänen teoksensa ovat avautuneet minulle monin uusin tavoin. Ajattelin vain, että onpa hieno juttu. Trilogian aiemmat elokuvat Puhdistus ja Kätilö keräsivät kumpikin yli 200 000 katsojaa. Helene on minulle toistaiseksi tärkein aiheeni elokuvana.

Next

HELENE elokuvateattereissa 17.1.2020 (traileri)

helene schjerfbeck elokuva

Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Birn arvioi hänet anarkistiseksi naiseksi. Tämä artikkeli tai osio kertoo. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Blomberg Laura Birn nähdään taidemaalari Helene Schjerfbeckin roolissa Antti J.

Next