Gekås ägare. Gekås Ullared får ensam ägare 2020-01-23

Gekås Ullared AB

gekås ägare

Priset var 130 miljoner och de nya ägarna gick in med 21,6 miljoner vardera för sina delar. Huset är planerat att vara på två plan plus källare. När verksamheten startade hette den Firma Ge-Kås Manufaktur och butiken låg på en bottenvåning i en villa i Ullared. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. Thomas har arbetat på Gekås sedan han slutade skolan. Jobbar: tidigare delägare och ekonomichef Gekås.

Next

Gekås ägare årets entreprenörer i Västsverige

gekås ägare

Men det har varit en lönsam affär ändå? Ägarna har möjlighet att ta stora utdelningar om de vill, och hur de vill avlöna sin medarbetare är upp till dem. Han bor i dag en lägenhet i Varberg Ålder: 73 år. Resterande 50 % ägs av Torbjörn Bäck. Han berättar att Torbjörn Bäck bad honom att lösa ut Karlsson eftersom han ville lämna ägarrollen av hälsoskäl. Bor: i en lägenhet i Varberg.

Next

Gekås får ensam miljardärsägare

gekås ägare

Boris Lennerhov hälsar också att Torbjörn Bäck respektfullt avböjer att kommentera affären personligen. De har till exempel alla gått in och satsat pengar i lågprismäklarföretaget Hemverket — en investering som hittills inte har varit så bra då Hemverket dragits med miljonförluster. Boris har tidigare varit koncern vd mellan åren 2000 och 2014 och blev då välkänd tv-profil genom reality-serien Ullared. Taktiker i förhandlingar Torbjörn Bäck är förlovad med en 47-årig kvinna och tillsammans har de två barn. Sara Ståhle är affärsområdeschef för Gekåsbyn och Hotellet, där alla boendeenheter, camping, motell och hotell i bolaget är samlat.

Next

Gekås får ensam miljardärsägare

gekås ägare

Idag: aktieförvaltning via eget bolag. En oväntad kanonaffär När Gekås grundare Göran Karlsson 1991 sålde sitt livsverk till sex av sina anställda för 130 miljoner kronor hade de ingen aning om vilken kanonaffär de skulle göra. Vad var det egentligen som låg bakom beslutet? Han är i grunden advokat och har en särskild kompetens när det gäller styrelsearbete, avtal och juridiska frågor. Ägare från 2004 till 2019 var Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck. Efter två år låg omsättningen på 80 000 kronor, lika mycket som idag slås in under tre minuter på kassaapparaterna i varuhuset. Både Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck har tjänat stora summor på sin Gekås-affär. I närheten av bygget ligger naturreservaten Sumpafallen och Floastad, betonar Varbergs naturskyddsförening i sitt överklagande.

Next

Gekås Bolagsstruktur

gekås ägare

Thomas Karlsson, född 1965, började jobba på Gekås direkt efter gymnasiet och vid 20 års ålder började han köpa in varor till livsmedelsavdelningen. Men det finns fler personer som har blivit rika på köptemplet i Ullared. Det här är allmänt försiktiga personer som lever vanliga enkla liv. Då ligger jag hellre lågt, säger han. Under åren 2004-2016 har Gekås gjort sammanlagda vinster på 3,3 miljarder kronor. Det kan därför dröja ytterligare flera veckor innan den delen är klar Oavsett utslaget så har planerna på lyxbygget rört upp känslor. Att finnas kvar i företaget i den roll på inköp som är det Torbjörn brinner för, känns också mycket tillfredsställande.

Next

Gekås ägare Thomas Karlssons vill bygga slott i Falkenberg

gekås ägare

Boris har även ett flertal styrelseuppdrag i inom fastighetsbranschen och detaljhandel. Bor: I en villa i Östra Frölunda några mil norr om Ullared. Enligt Fastighetsvärldens bedömning består beståndet av cirka 150. Allmänt försiktiga personer Så här har Boris Lennerhov tidigare, i Hallandsposten, beskrivit ägarduon: — De vill inte tala om pengarna. Kent Gustafson bor i dag i en 360 kvadratmeter stor villa med havsutsikt i Falkenberg. Bolaget omsatte 2016 124 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på drygt sju miljoner kronor. Motorsport och fotboll är andra av hans intressen.

Next

Han blir ensam ägare i Gekås

gekås ägare

Med motiveringen att det bara är grannar och närboende som är berörda av bygglov. Jag har inget mer att säga om det i dag, det är ett avslutat kapitel. Idag aktieförvaltning via eget bolag. I så fall kommer de juridiska kvarnarna att fortsätta mala och möjligen i slutändan stoppa bygget. Och nu äger alltså Thomas Karlsson allt. Det är ju bara grannar och direkt berörda som kan överklaga bygglov, säger talespersonen Lena Engström. Naturskyddsföreningen i en annan kommun agerar nu med kraft.

Next

Ägarförändringar i Gekås AB

gekås ägare

Genom att alltid fokusera på lösningar och att omge sig med rätt medarbetare har man skapat en egen marknadsplats utan dess like. Såväl företagets styrelse som Wallberg själv har varit tystlåtna kring orsaken till skilsmässan, men missnöje med lönen går förmodligen att stryka från listan. Inom kort kommer beslutet som kan bli mycket principiellt viktigt: ska andra än närboende kunna överklaga bygglov eller inte. Torbjörn Bäck bor på en gård i Kalv i Svenljunga kommun — drygt fem mil från Ullared. Sen är det är klart att lönen är ett plus, och förtroendet att ha ett tungt ansvar är en kick.

Next

Så hög var Gekås

gekås ägare

När vi är klara med vår utbyggnation kommer säljytan att utökats med 12. Exempel på kritiker är politikerna i Centerpartiets inlandsavdelning i Falkenbergs kommun. Deras uppfinningsrikedom tycks oändlig och jag är säker på att de kommer att utveckla företaget i fortsatt hög takt framöver, säger Sharam Rahi, juryledamot. Och det är inget som jag trivs med att prata om. I dag: deltid på en Golfklubb. Genom att hitta nya försäljningskanaler och produkter i kombination med envishet och lyhördhet har hon utvecklat sitt bolag.

Next