Fotbolls vm herrar. Historia över världsmästerskapet i fotboll för herrar 2019-12-03

Historia över världsmästerskapet i fotboll för herrar

fotbolls vm herrar

Av de riktigt stora stjärnorna återstod bara och , Brasilien kom till slut på fjärde plats. Spelordningen var densamma som 4 år tidigare men bara 15 lag deltog. Istället kommer mästerskapet att hållas i tretton olika städer över Europa. Hur lågt får folk sjunka. Samtliga lag skulle före turneringens start skicka in en provisorisk lista till Fifas sekretariat. Incidenten fick mycket stor uppmärksamhet och utlöstes förmodligen av att Materazzi förolämpade Zidane. Återigen blev det emellertid Brasiliens turnering från början till slut.

Next

Historia över världsmästerskapet i fotboll för herrar

fotbolls vm herrar

Inför mästerskapet kommer ett att äga rum, där de deltagande nationerna ska tas fram. Eklind dömde även semifinalen mellan Italien och Österrike, en match där Eklind anses ha gett Italien stora fördelar. Som jämförelse kostade det hittills dyraste sportevenemanget, , 43 miljarder dollar, även om kostnaden för tros bli ännu högre, cirka 50 miljarder dollar. Skyttekung blev argentinaren som gjorde 8 mål. Brasilien hade visserligen deltagit i de 2 första turneringarna men här skickade man för första gången sitt bästa lag. Vad Meterazzi egentligen sagt är dock ännu så länge 13 juli 2006 inte riktigt känt.

Next

Världsmästerskapet i fotboll för herrar

fotbolls vm herrar

Andra använder sig istället av playoff-möten för att snabbt minska ner antalet deltagande nationer. Exempelvis har ett lag trots att området tillhör och är av historiska skäl uppdelat i fyra fotbollslandslag: , , och. Den nuvarande pokalen, som introducerades 1974, är en som inget lag får behålla permanent, oavsett antalet segrar. Turneringens största stjärna var brasilianaren , som vann skytteligan med 7 mål. Ett av få positiva inslag var som gick fram till semifinal. I maj 1929 beslöt Fifa att man skulle arrangera turneringen det kommande året. Italienproffsen som samtliga var storstjärnor eller hade varit det Gunnar Gren hade flyttat hem tidigare i Serie A briljerade och lyfte de allsvenska spelarna som till exempel blivande stjärnan.

Next

Världsmästerskapet i fotboll 2018

fotbolls vm herrar

Turneringen fortsatte att växa och nu deltog över 100 länder i kvalspelet. De flesta arenor var ombyggda eller helt nya konstruktioner; till den senare kategorin hörde och. Landet skulle behålla sin topposition ytterligare ett decennium med en femteplats 1978 och ytterligare ett brons 1982. Det var också sista mästerskapet där ett kvalificerat lag inte deltog i slutspelet. Argentina hade stommen kvar från 1978 plus en viss Diego Armando. När turneringen pågår kommer du kunna följa den aktuella ställningen på vår. Tidigare fanns även intresse från , som den dock meddelade att de drog tillbaka sin ansökan.

Next

Världsmästerskapet i fotboll 2014

fotbolls vm herrar

Ryssland räknar med att lägga ned åtminstone 20 miljarder dollar, dubbelt så mycket som man ursprungligen räknade med. Ärligt Spel-priset kunde enbart delas ut till ett av de 16 lagen som kvalificerade till utslagsspelet. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till åttondelsfinal. Ungern hade däremot fått fram ett nytt storlag med stjärnan i spetsen. Turneringen anses ha varit mycket lyckad på många sätt. Kritik fanns emellertid mot att domarna ansågs ha gynnat italienarna genom hela turneringen.

Next

Världsmästerskapet i fotboll 2014

fotbolls vm herrar

Efter fiaskot 1966 hade man fått ihop ett nytt superlag som förutom bestod av bland annat , och. Platini ansåg att en utökning var befogad då Fifa har 209 medlemsförbund. Mejla i så fall till info vm-fotboll. Italien var därmed världsmästare för tredje gången. Spelplatser 12 Arenor 12 Deltagare Nationer 24 Föregående Följande Europamästerskapet i fotboll 2020 kommer att bli det sextonde. Pelé blev den förste och hittills ende som blivit världsmästare tre gånger och den förste och ende som gjort mål i samtliga matcher totalt 7 mål på 6 matcher Slutligen blev tränaren den förste som blev mästare både som spelare och tränare - han hade spelat som vänsterytter eller mittfältare i guldlagen 1958 och 1962. Den 2 december 2010 arrangerades den slutgiltiga omröstningen i i där Ryssland valdes till arrangörsland.

Next

Europamästerskapet i fotboll 2020

fotbolls vm herrar

Det är totalt 6 geografiska regioner som kvalar om de 31 lediga platserna totalt är det 32 platser, men Qatar är som arrangör direktkvalificerade. Brasilien tog sig visserligen fram till semifinal, dock utan att imponera. Brasilien försvann redan i åttondelen efter förlust mot ärkerivalen Argentina. Formerna har varierat över åren, men för närvarande genomförs slutspelet med 32 inkvalade lag uppdelade på åtta grupper i ett gruppspel. Sunil Gulati, ordförande i , menade att deras ansökan inte kommer att ha de problemen eftersom den nödvändiga arenaparken redan finns på plats. Matchen ledde till stora spänningar mellan de två grannstaterna. Den näst främsta nationen i historien är just Tyskland som har lika många guldmedaljer som Italien, fyra totalt, men som har skrapat ihop avsevärt fler medaljer, 12 stycken mot Italiens 7.

Next

Världsmästerskapet i fotboll för herrar

fotbolls vm herrar

De 32 kvalificerade lagen lottades då in i åtta grupper bestående av fyra lag i varje grupp. Det finns många nationer som har underpresterat genom åren trots att de varit storfavoriter på förhand. Drygt 174 000 åskådare enligt vissa källor, bl. I snitt så brukar det bli 2,5 mål per match i turneringen, men det har självklart hänt att mötena blivit såväl mållösa som målrika. Det var herrarnas 20:e genom tiderna. Notera att uppställningen nedan ej listar de 11 bästa spelarna enligt Castrol-indexet; hamnade på 6:e plats med 9,6 poäng, men blev ej inkluderad i laget då anfallarna och plats 2 respektive plats 5 upptog de två anfallsplatserna i laget, som ställdes upp med det klassiska.

Next

Resultaten för matcherna i fotbolls

fotbolls vm herrar

Frankrikes fixstjärna gjorde två mål i finalen och blev såväl fransk nationalhjälte som fotbollens nya megastjärna. Den ende spelare som var kvar från guldlaget 8 år tidigare var. Därefter ska Fifas kongress i juni 2018 fatta beslut. Innan turneringen startade var och stora favoriter. Oavgjort resultat vid full matchtid följs av två 15-minuters förlängningsperioder för att kora en vinnare. Brasilien var världsmästare för femte gången och Ronaldos notering på 8 mål var den högsta sedan gjorde 10 stycken 1970.

Next