Dn.no valuta. Forsiden 2020-01-09

Forsiden

dn.no valuta

Det har vært mye usikkerhet til ordreinngangen i sorteringsvirksomheten i Tomra grunnet handelskrigen og på kvartalsfremleggelsen kunne selskapet melde om bedring, selv om handelskrigen fortsatt pågår. Tomra gjør et kraftig hopp, og er opp 11,71 prosent. Det opplyses i en melding fra selskapet mandag. Det går nå definitivt mot en ny utsettelse for brexit, og et nytt nederlag for statsminister Boris Johnson. Selskapet har tidligere guidet en omsetningsvekst på over 10 prosent og en ebita-margin på over 18 prosent i perioden 2018 til 2023.

Next

Velkommen til Nordea

dn.no valuta

Årsaken er at forslaget er for likt tidligere forslag som er nedstemt. I de første ni månedene i 2019 var omsetningen 29. Meglerhuset påpeker at selskapets ordreinngang var bedre enn ventet selv om tallene peker mot noe lavere organisk vekst i fjerde kvartal 2019 og forventer å gjøre positive estimatendringer etter rapporten. Bakgrunnen for oppjusteringen er tallene for tredje kvartal og oppdaterte forventinger til fraktrater, volumer og priser på drivstoff for resten av året. Tomra fikk et resultat før skatt på 337,5 millioner kroner i tredje kvartal, mot 357,4 millioner kroner samme periode året før. Pundet er nå på det sterkeste nivået mot kronen siden brexit-avstemningen i juni 2016.

Next

Forsiden

dn.no valuta

Kursoppgangen kommer etter at selskapet la frem tall mandag morgen. Børstungvekteren Atlas Copco dro opp indeksen og steg med vel ni prosent etter å ha levert tredjekvartalresultater som knuste alles forventninger. På kort sikt er han positiv til Tomra-aksjen med kursmål 300 kroner per aksje. Lindblom tiltrer i stillingen 1. Analytiker Løvstad tror at målene kanskje kan være noe optimistisk, men presiseres at målsetningen er en funksjon av de mulighetene som er i Europa som selskapet tross alt må forberede seg til.

Next

Forsiden

dn.no valuta

Analytikerne i Danske Bank tror både vekst og marginer vil bedres, men at de vil komme senere i perioden. De ledende børsindeksene er opp opptil 0,6 prosent rett etter åpning. Tomra vil gjøre investeringer innen Collection Solutions, samtidig som de ser stabil drift innen Sorting Solutions, der Recycling opplever god aktivitet mens Food-segmentet fortsatt er preget av usikkerhet men med regionale forskjeller. Da steg aksjen 12,54 prosent. Beløpene er ikke kjent, men det har tidligere vært snakket om 50 milliarder dollar. Ebita endte på 414 millioner kroner. Inntektene til Tomra var på 2,34 milliarder kroner i kvartalet, mot 2,25 milliarder kroner.

Next

Forsiden

dn.no valuta

Tomra er opp 7,7 på Oslo Børs mandag. Det melder Panoro i en børsmelding. . Men det er mye oppmerksomhet rettet mot flyprodusenten Boeing, som faller nesten fem prosent. Tomra-aksjen har kun steget så mye i løpet av en dag de siste fem årene.

Next

Velkommen til Nordea

dn.no valuta

Årsaken er rapporter om at Boeings egne piloter kjente til sikkerhetsutfordringene på 737 Max-flyene alt i 2016. Dette kan innebære at Tomra får noe økte kostnader for å være forberedt til nye muligheter, som igjen vil resultere i lavere marginer. Danske Bank Markets skriver i en oppdatering at Tomra fremdeles er støttet av megatrender og meglerhuset tror at det vil åpne seg nye markedsmuligheter innen både Sorting Solutions og Collection Solutions for Tomra. Framtidige laster forventes å romme mellom 600. Det melder E24 mandag, og viser til en melding fra selskapet. Det skjedde for 1557 dager siden, 17. .

Next

Velkommen til Nordea

dn.no valuta

. . . . .

Next

Velkommen til Nordea

dn.no valuta

. . . . . .

Next

Forsiden

dn.no valuta

. . . . . .

Next