Destination gotland fÀrjor. Gotlandsbolaget 2019-12-03

M/S Gotland (2003)

destination gotland fÀrjor

Kul med ett nytt case! Även godstrafiken, som sköts med samma turer som fĂ€rjetrafiken, Ă€r subventionerad. Hur allvarligt detta hot mot Gotlandsbolaget Ă€r Ă„terstĂ„r att se. HĂ€r hade staten anstrĂ€ngt sig in i det sista för att Ă„stadkomma konkurrens i anbudsprocessen och tvĂ„ andra bud inkom men inget av dem levde upp till grundkraven. Men nĂ„gon fĂ€rjetrafik för Gotlandsflyg blev aldrig av eftersom hamnen inte genomgick den upprustning som behövdes och fortfarande behövs för att tillĂ„ta fĂ€rjetrafik. Relationen med staten har inte alltid varit oproblematisk. Intressant nog lade kommunen i samma veva ut hamnen till försĂ€ljning dĂ€r Gotlandsbolaget inkom med vinnande bud. BĂ„da innehas förstĂ„s av Destination Gotland.

Next

Gotlandsbolaget

destination gotland fÀrjor

Hon byggdes 2001 pÄ Guangzhou Shipyard Int. I praktiken har den hÀr modellen medfört att trafiken, Ätminstone fram till nu, har varit ett totalt monopol, Àven om formerna har skiftat lite mellan de olika upphandlingarna. Operatör av fartyget Àr dotterbolaget dÀr hon trafikerar linjerna och. Avnoteringsbeslutet och Äterkommande Äterköp bÄde över marknaden och via inlösensförfarande har mötts av skarp kritik frÄn Aktiespararna. Sortlöst jÀmförelsetal enligt 1969 Ärs internationella skeppsmÀtningskonvention. NÄgot som kanske Àr vist med tanke pÄ hur lÄngsamt statens hjul verkar rulla Àven hÀr.

Next

M/S Visby (2000)

destination gotland fÀrjor

Först och frĂ€mst ska inte samma linje trafikeras — Gotlandsbolagets dotterbolag Destination Gotland kör sina fĂ€rjor mellan NynĂ€shamn-Visby i norr och Oskarshamn-Visby i söder medan GotlandsbĂ„ten kommer att köra mellan VĂ€stervik och Visby. Vid den hĂ€r tiden försökte staten i allmĂ€nhet vrida Ă„t tumskruvarna i gotlandstrafiken. Den nya sommarkonkurrenten GotlandsbĂ„ten startades förra Ă„ret med avsikten att agera prispressare under högsĂ€songen, men efter en oĂ€ndlig rĂ€cka problem med att fĂ„ loss sin chartrade fĂ€rja frĂ„n grekiska hamnar tvingades man slutligen stĂ€lla in all trafik under 2014. Inför den senaste upphandlingsprocessen förlĂ€ngdes ocksĂ„ den nuvarande avtalsperioden frĂ„n 2015 till 2017. PrissĂ€nkningar gjordes förvisso hos Destination Gotland under sommaren i förvĂ€ntan att GotlandsbĂ„tens trafik skulle bli av, men hur mycket detta har slagit mot marginalen vet vi inte idag.

Next

M/S Gotland (2003)

destination gotland fÀrjor

Aktien har handlats till en kronisk rabatt mot substansvĂ€rdet, vilket möjliggjort stora Ă„terköp till rabatterat pris. Kravspecifikationerna för gotlandstrafiken Ă€r intressanta eftersom man inte kan köra i Östersjön med snabbgĂ„ende katamaraner pĂ„ grund av för höga vĂ„gor katamaraner gĂ„r ovanpĂ„ vattnet — inte helt kul för magen vid dĂ„lig sjö. I januari 2014 togs fartyget tillfĂ€lligt ur trafik efter att ha gĂ„tt pĂ„ grund pĂ„ vĂ€g in till Oskarshamn. Gotlandsbolaget Ă€r ett företag med gamla anor och en lĂ„ng historia som börsnoterat bolag. Under sommarmĂ„naderna Ă€r utbudsbegrĂ€nsning egentligen det stora problemet och det kan tĂ€nkas att marknaden kan svĂ€lja hela den nya kapaciteten utan att det fĂ„r stora negativa konsekvenser för monopolisten, vare sig i termer av belĂ€ggning eller lönsamhet. Även om det uttalade motivet för Gotlandsbolaget var och Ă€r att de vill anvĂ€nda hamnen som reservhamn för sina bĂ„tar behöver man inte vara konspirationsteoretiker för att ana ocksĂ„ andra skĂ€l.

Next

M/S Visby (2000)

destination gotland fÀrjor

De senaste gÄngerna har man haft ordinarie upphandlingar för trafiken pÄ 6 Är, men denna gÄng gÀllde istÀllet en 10-Ärsperiod. Marknadssituationen Sedan 2009 gÀller att operatören tar halva brÀnslepriskrisken och frÄn 2017 kommer staten hÀr inte ta nÄgra kostnader , nÄgot som staten stod helt för tidigare. Tidigare har ocksÄ Gotlandsflyg försökt fÄ igÄng sommarfÀrjor med nyttjande av hamnen i Kappelshamn. Sortlöst jÀmförelsetal enligt 1969 Ärs internationella skeppsmÀtningskonvention. Sedan 1970 görs detta med statsstöd, som tillÄter Äret runt-trafik med regelbundna tider till subventionerade priser för gotlandsskrivna.

Next

Gotlandsbolaget

destination gotland fÀrjor

NÄgot som det Àr okÀnt ifall politiker vill skjuta till pengar för att rÄda bot pÄ. LÀst 8 maj 2011 29 november 2010 hÀmtat frÄn the. Med de kvalitetsbehov som finns för linjen fart och tillrÀcklig storlek finns det i dagslÀget bara tvÄ fartyg i vÀrlden som lever upp till kraven. HuvudÀgarna har kritiserats bÄde för maktfullkomlighet, undermÄlig bolagsstyrning och undanhÄllande av information. LÀst 8 maj 2011 29 november 2010 hÀmtat frÄn the. Annars har bloggvÀrlden de senaste Ären prÀglats av följa John dÀr alla gÄr in i samma bolag. Arkiverad frÄn den 11 augusti 2010.

Next

Gotlandsbolaget

destination gotland fÀrjor

Men mer om det i del 2. . Det finns en mÀngd aspekter av detta som vÀger in, men i Gotlandsbolagets intresse ligger det antagligen att förhala processen sÄ mycket det gÄr för att försvÄra för konkurrenten. Dessutom behöver bÄtarna vara isklassade för att klara Äret runt-trafik utan för mÄnga instÀllda turer. Arkiverad frÄn den 11 augusti 2010. Med det nya upphandlingsunderlaget vann sedan Gotlandsbolaget Äterigen trafiken som enda anbudsgivare enda gÄngen förutom den senaste som man hittills inte varit ensam var nÀr man förlorade trafiken.

Next

M/S Visby (2000)

destination gotland fÀrjor

IstĂ€llet fick upphandlingen skjutas upp och det innevarande avtalet förlĂ€ngdes till 2009. Ej heller hur mycket större utslag det skulle ge ifall GotlandsbĂ„ten faktiskt kommer igĂ„ng nĂ€sta sommar. Det senaste i den hĂ€r sĂ„pan handlar om vilket fĂ€rjelĂ€ge GotlandsbĂ„ten ska fĂ„ anvĂ€nda under 2015. En skiljedomstol beslutade senare till Gotlandsbolagets fördel och Rikstrafiken blev betalningsskyldig Ă„terhĂ„llna ersĂ€ttningar plus rĂ€nta. Numera Ă€r det alltsĂ„ tillĂ„tet ocksĂ„ för icke-statsunderstödda linjer att gĂ„ till Gotland. År 2003 avnoterades bolaget frĂ„n stockholmsbörsen till stora protester frĂ„n minoritetsĂ€gare och handlas numera pĂ„ den inofficiella manggoldlistan. Det Ă€r avskrivningar och dylikt som förmörkar bilden, men som sagt ska det bli intressant att höra dina tankar.

Next