Bankid på mobil spv. Ofte stilte spørsmål 2019-12-01

BankID for ungdom

bankid på mobil spv

Ny løsning krever ikke nedlasting av Java eller annen tilleggsprogramvare. Har du eller , kan du også logge inn for å få nytt foreløpig passord. När du klickar på en händelse i listan visas detaljerad information om den. Når du har gjort dette vises en referansekode. Denne alternative påloggingsmetoden med kodebrikke og kode, kan kun benyttes for tilgang til egen nettbank. De er jo vokst opp med denne teknologien. Dersom verifiseringen er ok, utføres valgt tjeneste på gitt nettsted.

Next

Mobilbank vs BankID på mobil

bankid på mobil spv

Du bør også ta kontakt med banken dersom din kodebrikke er mistet eller stjålet. Vi tar gärna emot felrapporter och synpunkter på teknikinfo bankid. När du gjort det kommer inloggnings- eller underskriftdialogen att visas i BankId säkerhetsapp. Det är bara du och den tjänst du har använt som har den informationen. I neste bilde skjer selve signeringen. Slik gjør du det: 1. Det er heller ikke anbefalt å bruke en så utdatert nettleser til finansielle tjenester med tanke på din egen sikkerhet.

Next

BankID

bankid på mobil spv

Er du tenåring og synes at det er stress å dra rundt på kodebrikke og å huske på passord? Det er sannsynlig at ny løsning vil bli tilgjengeliggjort ganske raskt, i og med at brukeropplevelsen er mye bedre med Java-fri løsning. Du trenger likevel ikke være bekymret for at tenåringens netthandel skal løpe løpsk, for kontoen vil aldri kunne overtrekkes. Det innebærer at vi har tenkt personvern helt fra konseptfasen, og alltid har fokus på å lagre så lite personopplysninger som mulig så kort tid som mulig for å oppfylle formålet med tjenesten, og også vurderer opplysning fir opplysning om formålet er sterkt nok til å lagre det. Vi anbefaler at du lagrer dette slik at du har tilgang til det signerte dokumentet senere. Vi oppmuntrer kundene til å sette seg inn i kvaliteten og rutinene for å oppdatere listene. Det kan dock finnas fler telefonmodeller med någon av dessa begränsningar. Det påhviler brukerstedet selv et ansvar for hvordan og hvor lenge personopplysningene oppbevares etter at opplysningene er hentet gjennom vår tjeneste.

Next

Mobilbank vs BankID på mobil

bankid på mobil spv

Du må derfor taste både passord og sikkerhetskode for å bruke denne. Tjenesten ble laget før smarttelefonenes tid og vil kunne fungere på telefoner av eldre årgang. Telefonen trenger ikke være en smarttelefon. Velg gjerne en lang kode opp til 8 siffer. Det hele tar bare et par minutter. Du får support av banken din, men forsøk gjerne disse triksene som har hjulpet mange.

Next

Ofte stilte spørsmål

bankid på mobil spv

Foreldre må bekrefte — 13-åringene har allerede hatt mobil i mange år, og de har den med seg overalt. Du laster ned Sparebanken Vest sin mobil-app i Appstore eller GooglePlay, avhengig av hvilken type mobil du har. Disse gamle nettleserne mangler støtte for moderne web-teknologi som løsningen bruker. Noen kunder er urolige for omdømmerisikoen knyttet til enkelte internasjonale aktører som aggregerer informasjon fra svært mange kilder med varierende kvalitet og behandlingsgrunnlag. Og så kan du kose deg med å oppdage hvor mange rare fraser det er mulig å sette sammen. For egen sikkerhet er det viktig å alltid ha siste versjoner av programvare og nettlesere.

Next

Ofte stilte spørsmål

bankid på mobil spv

Det kan for eksempel være sms, et kort med forhåndstrykte koder, en elektronisk kodebrikke som genererer engangskoder, apper eller et kort med kortleser. I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. Hver enkelt kunde må vurdere produktegenskapene ved ulike tjenester for å se om de oppfyller deres krav etter hvitvaskingsloven, og også oppfyller andre krav, som f eks rundt behandling av personopplysninger. Vi vil oppmuntre kundene til å uavhengig av leverandør å ha et reflektert forhold til hvor denne informasjonen kommer fra, og hvor etterrettelig det er. Dette gjelder typisk der det er omfattende avtalevilkår som du selv ønsker å lagre, for eksempel når du skal signere låneavtaler eller andre dokumenter elektronisk.

Next

Ofte stilte spørsmål

bankid på mobil spv

I noen tilfeller vil du få tilbud om å lagre dokumentet. Her er de viktigste: 1. Trusselbildet er stadig i endring, og dette gjør at et godt samarbeid mellom bankene er nødvendig. Hvert brukersted er nødt til å gjøre noen tilpasninger på egne nettsider før du får ny løsning. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. For ungdom fra 13 år tilbyr Sparebanken Vest bankkortet. Sjekk om du har rett.

Next

Nettbank

bankid på mobil spv

Tips: oppgrader operativssystem og nettleser, eller bruk en annen nettleser. Mange ønsker en løsning uten kodebrikke. Ved å bruke ditt fødselsnummer, koden du får fra kodebrikken eller sms, kodeekort, apper e. Se hvordan du gjør det i. I tillegg til sikkerhet er vi opptatt av brukervennligheten.

Next

Nettbank

bankid på mobil spv

Bankene har ulike typer engangskodeløsninger. De er jo vokst opp med denne teknologien. Siden begge foreldre uansett skal godkjenne med digital signering på nett for ungdommen, er det som regel foreldrene som tar kontakt, forteller Iselin. Når du ser at denne frasen er den samme begge steder, vet du at du har gjennomført en sikker identifisering. Observera att detaljer om vad du skrivit under, t. Hør med banken om hvordan man ordner en felleskonto eller oppretter disponenter til en konto. Og da viser det seg egentlig at det ikke er noe særlig alvorlig som du kan gjøre feil, sier Iselin Ask Espeland.

Next

BankID

bankid på mobil spv

Aktiver deretter tjenesten i nettbanken, så har du et fleksibelt alternativ som ikke krever kodebrikke. Du signerer ved hjelp av ditt fødselsnummer kan være forhåndsutfylt — f. De tester ut funksjonene uten å være redde for å gjøre feil, slik den eldre generasjonen kan ha en tendens til. . Meldingen inneholder også referansekoden og du må kontrollere at dette er den samme koden. . .

Next