Avokado plante. Trin for trin: Sådan laver du dit eget avocadotræ 2019-12-22

Gro en avokadoplante, del 1

Avokado plante

Bonzaitræer, ninjakatte og charterture, det er ikke småting der kommer ud af at putte en avocadosten i en urtepotte! Neida, de er stridige små bastards. Men jeg har et enkelt input. Blomsterne i den ene type frigiver pollen om morgenen, men kan bedst modtage pollen om aftenen. Så gøy å lese at det er så mange som intresserer seg for avokadoplanter! Det er derimod en glæde hver gang jeg får gæster, og de spørger til hvad det er for et træ, jeg har stående, for de fleste jeg kender har haft succes med at dyrke en 30 cm høj pind med 2—3 blade, men det er mere sjældent med et træ, der er 2 m højt. Pass på å ikke kutte for hardt så du skader steinen litt knivkutt tåler den altså. Der ærgede jeg mig så meget over, altså at jeg så havde knækket den. Derefter puttede jeg stenen i en potte med jord og fyldte jord også over stenen, gav vand og satte et stykke gennemsigtig plastic over med huller i.

Next

Dyrk din egen avokadoplante!

Avokado plante

Den har nå vært så heldig å fått ny jord og litt ekstra gjødsel noe som har vist seg i og med at den har vokst masse bare på et par dager. Jeg har selv haft held med avocado, citron, appelsin og en anden frugt som jeg ikke kan huske navnet på. Jeg har også plantet en avocado stein. Men hvis den afgår ved døden er du nok ikke populær. Så det skal være et stort telt.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

Avokado plante

Du skal længere syd på for at det kan lade sig gøre! Venlig Hilsen Martin Simmelhag Det lyder interessant med et avocadotræ udendørs i Danmark — hvad gør du for at undgå at det fryser ned om vinteren? Planten har jo en knop over hvert eneste blad, og alle de knopper har potentialet til at udvikle sig til nye skud; men som så mange andre planter, så udsender topskuddet et hormon, som holder knopperne nedenfor i dvale. Jeg har ikke klippet i topskudet, så de små sideskud kommer sig lætter. Men du har da ret i at man sikkert godt kan dyrke dem i et vækst telt med kunstig belysning. Siden september 2005 er træet blevet cirka 10 cm højere og har sat rigtig mange sidegrene overalt på stammen, fra top til rod. Nu venter jeg bare på, at spiren begynder at få blade.

Next

At gro et avocadotræ

Avokado plante

Så må vi se hvad der sker. Vi har masser af den, men også mange svinefarme! Om vinteren har jeg planten indenfor i en sydvendt altandør, så der kommer så meget lys som muligt. Den er ca 150 cm stor med en flot tæt krone med masser af skud. Alle blomster på træet er nemlig hunblomster den ene dag og hanblomster den næste dag. Det var bare lige det,ja, ogsaa har jeg haab om at denne gode side bliver ved,hvertfald til jeg har faaet frugt paa mit kommende trae, ha ha! Min plante takkede for den store potte den har nu med at gro helt vildt. Jeg ved ikke om det virker på avokado, men det virker på mange andre planter så prøv det der sker der ihvertfald ikke noget ved i værste fald lykkes det Georg Min plante er nå ca 7 år gammel, men kun ca 1 meter høy. Først når planten når en vis højde, eller topskuddet ødelægges, aftager den effekt, og så kan nogle af knopperne skyde og udvikle sig til træets grene.

Next

At gro et avocadotræ

Avokado plante

Jeg har lidt mere oplysninger om dette emne et sted, så når jeg får lidt tid vil jeg skrive lidt om det. Jeg er usikker på hvilke krype det er snakk om, så kan bare anbefale deg å ta kontakt med en blomsterbutikk og få råd der. Hvis du går i 3. Vil du have optimal chance for at få stenen til at spire, skal den være rimelig stor, ca. Nu er det altså ikke fordi jeg er en sur gammel mand og jeg synes da også, at det er sjovt at få eksotiske frugter at spire.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

Avokado plante

Jeg har aldri spist biff og visste ikke helt hvilke bilder det var. Ruth Lorenzen Avocadoplanter skabt ved podning skulle kunne sætte frugt efter blot 2 år. Det er dejligt at høre om jeres historier, hvor det er gået godt. Det kan jeg næsten ikke nænne — uanset hvor godt det er til den. Den er er nu ca. Hvornår bliver det nødvendigt at plante den om i en større potte? Toppen knækkede for et halvt år siden, men er alligevel nu over en meter høj.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

Avokado plante

Det er ikke den fedeste måde at lave et bonzaitræ på! De er nå ett år gamle og har blitt 50 cm høye. Det skulle efter sigende tage 10-12 måneder, før man rent faktisk har fået et lille træ ud af det, men jeg håber, det er ventetiden værd. Måske det også øger chancen for at der kommer frugt på nogle af planterne efter et par år med årlige ferierejser til en tropeø? Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Tora Jervidalo and Selvlaget. Var ikke klar over det var så spændende. Det er ligesom at fortælle at julemanden ikke eksisterer-sorry! Den har i hvertfald overlevet flere vintre uden at der er gjort noget for at holde liv i den. Tror kanskje de er med på å ødelegge for plantene.

Next

bsphclacctofficer.online-ap1.com

Avokado plante

Hej Patrick og Martin, jeg tror vi bor lidt for langt mod nord til at der kan komme frugter på et avocadotræ her i Danmark, men måske kan det lade sig gøre i et rigtigt tropehus med kunstigt lys og de rigtige temperaturer, hvem ved? Avokadotræer kan få samme størrelse som fx et fuldmodent dansk kastanjetræ. Before we went to Bali, nothing new had really happened, but look at them now! Jeg passer en avocadoplante, den er ca. Det er som Carl Ejner beskriver det startet med at jeg i kompostbunken fandt en spirende nød. Den butte siden skal ned i vannet. Men den kommer seg alltid! Jeg har som tidligere skrevet taget min avocado ind hvert år, men i år har jeg satset og ladet den stå ude. Ellers må jeg jo bare flytte den frem og tilbage?! Jeg tror jeg havde ret. Det skulle vise seg at det kom til å ta litt tid.

Next

Avokado plante :: Happynista

Avokado plante

Hej Hej fra Helle Hejsa, jeg har et mindre problem, som jeg gerne vil ahve hjælp til at løse. Dette har også fungeret fint. Lige februar nu står planten i en varm stue og trives fint. Venlig hilsen Martin Simmelhag Hej alle Ville lige sige at jeg har lavet 4 avokadoplanter. Læg stenen i vand ca. Hvis du gerne vil vide mere om avokadoen — også historisk — anbefaler Jesper Carl Corfitzen disse link:.

Next