Alfa kurssi. Uskon perusteet: Alfa 2020-01-12

Uskon perusteet: Alfa

alfa kurssi

Se pitäisi ainakin selkeästi sanoa. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee? Alfa-kurssin opetus taas ei lopulta sitoudu juuri mihinkään tunnustukseen, joten se ei ole niinkään kokoava. Myös lopetusviikonloppuna keskitytään Pyhään Henkeen mielestäni juuri tuolla tavalla. Luterilaisuus tahtoo olla uskollinen Raamatun sanalle, se pitää sisällään mm. Nuoriso-, opiskelija- ja vankila-Alfa ovat vahvistaneet asemiaan tavallisten kurssien rinnalla. Tiedän että myös että tämän naisen nyk mies on mustasukkainen. Oppihan on kristinuskossa kaiken A ja O.

Next

alfa kurssi

alfa kurssi

Luterilaisen kirkon alfa-kurssien järjestäjien tulisi pitää huolta siitä, että kurssin sisällön painopiste on luterilainen. Rivien välistä saattoi kuulija päätellä, että yhtälö ei oikein toimi. Sekin on oppia ja tunnustusta. Ne ovat ehkä ylöskirjoittamaton tunnustus joita tahdotaan käytännössä toteutta, mutta kuitenkin yhtäaikaa sanotaan ettei ole mitään tunnustusta. Eli katekismuksen asiat tulisi tuoda esiin. Niissä yltiökarismaattiset ilmiöt saavat sijaa, Pyhää Henkeä korostetaan mielestäni epäraittiilla tavalla ja kaikenlaiset ihmeet ja kaatamiset sielullisuus saavat sijaa. Alfa:n sivuilta mitään tunnustusta minkä pohjalta he lähtisivät liikkeelle.

Next

Uskon perusteet: Alfa

alfa kurssi

Kenenkään mielipiteet eivät joudu hyökkäyksen kohteeksi. Alfa-kurssilla joudutaan sivuuttamaan kiperimmät asiat. Suhdetta en siis epäile mutta koen pahempana asiana heidän henkisen läheisyyden. Toivon että muutkin kirkkokunnat tekevät niin. Tämä on aika villiä arvausta? Niissä uskon asiat on ilmaistu hyvin.

Next

alfa kurssi

alfa kurssi

On vastuutonta, jos sitä asiaa ei sanota että Alfa-kurssi ei sitoudu luterilaiseen tunnustukseen ja että eri kirkkokunnilla on erilaisia tunnustuksia. Harmittaa tilanne kun en osaa ottaa tätä tilannetta aikuismaisemmin. Luterilaisuus tahtoo olla uskollinen Raamatun sanalle, se pitää sisällään mm. Alfa ei ole ainakaan luterilaisuutta. Luterilaisen kirkon piirissä Alfoja pidetään useissa seurakunnissa eri puolilla maata.

Next

alfa kurssi

alfa kurssi

Jos se tunnustus on ristiriidassa luterilaisen tunnustuksen kanssa, niin silloin se ei enää ole luterilaisuutta. Jos se tunnustus on ristiriidassa luterilaisen tunnustuksen kanssa, niin silloin se ei enää ole luterilaisuutta. Mutta olen saanut sellaisen kuvan että nekään eivät ole mikään lopullinen tunnustus. Turussa toteutettiin keväällä 2014 kahvila-Alfa. Naisella on oma perhe nykyään. Toivottavasti sellaista ei viedä eteenpäin ikäänkuin luterilaisuutena tai että ikäänkuin luterilaisuus hyväksyisi sellaisen.

Next

Alfa

alfa kurssi

Tulisi selkeästi olla tunnustus että mihin sitoudutaan jotta tietäisi että mistä on kyse. Alfa-kurssi on loistava tilaisuus pohtia niitä yhdessä muiden kiinnostuneiden kanssa avoimesti keskustellen ja rennossa ilmapiirissä. Eli katekismuksen asiat tulisi tuoda esiin. Kristinuskon asioita on hyvä käydä läpi, mutta suosittelen ihan peruskatekismuksia. Alfassa on ystävällinen ja hauska ilmapiiri. Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.

Next

Alfa

alfa kurssi

Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville. Toisaalta, itse koen pahaa mieltä kun tunnen olevani heidän välien rikkoja. Mies siis minun mieliksi on tehnyt tyhjiä lupauksia mutta on jäänyt jo useasti kiinni valehtelusta. Eli sellainen tunnustus kokoaa kristittyjä, koska tunnustus on oikeanlainen. Eli katekismuksen asiat tulisi tuoda esiin. Poikkesi siis ehkä hieman totutusta luterilaisesta näkemyksestä. Käsittääkseni myös Pyhää Henkeä korostavat äärikarismaattiset suuntaukset suosittelevat ja järjestävä Alfa-kurssia.

Next

Alfa

alfa kurssi

Tietysti kurssin sisältöön vaikuttaa järjestävä seurakunta ja kurssille valitut opettajat. Jos tahdotaan järjestää johdatusta kristinuskon asioihin, niin suosittelen tuollaisten tilaisuuksien pitämistä katekismuksen pohjalta. Poikkesi siis ehkä hieman totutusta luterilaisesta näkemyksestä. Perusteluni asialle on se, että jos kurssi ei ole perusviritykseltään luterilainen, niin silloin se on jotain muuta, elikä tässä tapauksessa 'jotain muuta' on samaa kuin Alfa. Alfa-kurssi on tarkoitettu erityisesti etsijöille ja epäilijöille. Me nähdään miehen kanssa viikonloppuisin ja minut on esitelty tälle naiselle.

Next