Ahti pekkala. Ahti Pekkalalle vapaudenristi 2019-12-03

Ahti Pekkala kuollut

ahti pekkala

Pekkalan vanhin poika Ilkka Pekkala kertoo lehdelle, ett√§ h√§nen is√§ns√§ syd√§n lakkasi toimimasta sen j√§lkeen, kun Ahti Pekkala oli pit√§nyt puheensa Haapaveden taiteiden y√∂ -tapahtumassa. Ahti Pekkalan viimeist√§ puhetta oli kuulemassa noin 150 ihmist√§. Mielest√§ni vain raukat ilkkuu vainajille. Juttu on julkaistu Kalevassa 3. Va¬≠ra¬≠pu¬≠he¬≠mie¬≠he¬≠n√§ h√§n toi¬≠mi 1976‚ÄĒ1977 ja pu¬≠he¬≠mie¬≠he¬≠n√§ 1978‚ÄĒ1979. Pekkala toimi valtionvarainministerin√§ vuosina 1979-1986 kolmessa eri hallituksessa.

Next

Pekkala

ahti pekkala

It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable. Olen aina kunnioittanut Ahti Pekkalaa. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. Sit­ten Vi­ro­lai­nen löi Ah­ti Kar­ja­lai­sen pre­si­dent­tieh­do­kas­tais­te­lus­sa. Kar­ja­lai­nen ei eron­nut, jol­loin pre­si­dent­ti Koi­vis­to erot­ti hä­net.

Next

Ahti Pekkala kuollut

ahti pekkala

Pekkala oli mukana keskustan puoluekokouksessa Joensuussa vuonna 2008. Pekkala toimi valtiovarainministerinä Mauno Koiviston sd. Ahti Pekkalan vanhin poika Ilkka Pekkala kertoo, että hänen isänsä sydän lakkasi toimimasta sen jälkeen, kun tämä oli pitänyt puheen Haapaveden taiteiden yö-tapahtumassa. Ahti ja Liisa Pekkala ovat juuri olleet Haapaveden kirkossa kuuntelemassa kauneimpia joululauluja. Kumpikin saa Vapaudenristin ritarikunnan 1. Kunnia miehelle joka piti budjetit kasassa. Kalliin siltarumpu - ja aluepolitiikan nokkamies jätti kalliin perinnön veronmaksajille ja yrityksille.

Next

Ahti Pekkala haudataan perjantaina

ahti pekkala

Pek¬≠ka¬≠la kuu¬≠lui Kar¬≠ja¬≠lais¬≠ta kan¬≠nat¬≠ta¬≠neen k-lin¬≠jan t√§r¬≠kei¬≠siin hah¬≠moi¬≠hin. Pekkala sai sairauskohtauksen v√§h√§n sen j√§lkeen, kun h√§n oli pit√§nyt l√§hes tunnin mittaisen kotiseutuaiheisen puheen noin sadalle viidellekymmenelle kuulijalle Haapaveden Paakkilassa. Siu¬≠nauk¬≠sen toi¬≠mit¬≠taa Haa¬≠pa¬≠ve¬≠den kirk¬≠ko¬≠her¬≠ra Mau¬≠no So¬≠ro¬≠nen. Pekkala died on 23 August 2014 in Haapavesi, aged 89. Ahti Antti Johannes Pekkala 20 December 1924 ‚ÄĒ 23 August 2014 was a for the.

Next

Ahti Pekkala: Finnish politician (1924

ahti pekkala

H√§n pys¬≠tyi¬≠kin toi¬≠mi¬≠maan rau¬≠hoit¬≠ta¬≠va¬≠na voi¬≠ma¬≠na kes¬≠kus¬≠tan si¬≠s√§l¬≠l√§, kun uu¬≠si puo¬≠lu¬≠e¬≠joh¬≠ta¬≠ja va¬≠kiin¬≠nut¬≠te¬≠li ase¬≠mi¬≠aan. Eduskunnan puhemiehen√§ tai varapuheenmiehen√§ h√§n toimi vuosina 1976-1979. H√§n toi¬≠mi my√∂s p√§√§¬≠mi¬≠nis¬≠te¬≠rin si¬≠jai¬≠se¬≠na. Pek¬≠ka¬≠la n√§yt¬≠ti, et¬≠t√§ h√§n hal¬≠lit¬≠see val¬≠ti¬≠on bud¬≠je¬≠tin pil¬≠kun¬≠tar¬≠kas¬≠ti. Eduskunnan puhemiehen√§ Pekkala toimi vuosina 1978 ‚ÄĒ 1979 ja presidentin valitsijamiehen√§ Pekkala oli vuosien 1956, 1978 ja 1982 vaaleissa. Arvaas montako prosenttia kehittely projekteista menee tuotantoon. Kansanedustajakautensa j√§lkeen Pekkala siirtyi silloisen Oulun l√§√§nin maaherraksi, miss√§ virassa h√§n toimi el√§kkeelle j√§√§miseens√§ asti.

Next

Ahti Pekkala haudataan perjantaina

ahti pekkala

Pitkäaikainen ministeri ja kansanedustaja Ahti Pekkala on kuollut. Hän oli kes­kus­tan mui­den joh­to­mies­ten kans­sa neu­vo­mas­sa al­ko­ho­lis­min vai­vaa­maa Kar­ja­lais­ta ero­a­maan Suo­men Pan­kin pää­joh­ta­jan teh­tä­väs­tä ke­vääl­lä 1983. Hän nousi eduskuntaan keskustan riveistä vuonna 1970. Hän oli siihen asti pisimpään valtiovarainministerinä toiminut poliitikko. Ei tässä kannanottoa ihmisenä ja osanottoa omaisille, mutta poliitikkona teki Suomelle isoa vahinkoa etenkin taloudellisesti jona perintöä edelleen maksetaan. Hän siir­tyi Ou­lun lää­nin maa­her­rak­si vuo­den 1986 alus­sa ja jäi eläk­keel­le 1991.

Next

Kaleva: Ahti Pekkala on kuollut

ahti pekkala

Yhdess√§ puolisonsa kanssa h√§n on ahkeroinut rankamets√§ss√§ ja nyt on tilattu traktori tuomaan puut pihaan. Niin ellei mit√§√§n tee ei taida tulla paljon virheit√§k√§√§n. Ahti Pekkala haudataan perjantaina Suomenmaa JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. H√§n toi¬≠mi puo¬≠lu¬≠een va¬≠ra¬≠pu¬≠heen¬≠joh¬≠ta¬≠ja¬≠na 1971‚ÄĒ1986. Intro Finnish politician Countries Occupations Type Gender male Birth 20 December 1924 Haapavesi, Northern Ostrobothnia, Northern Finland Regional State Administrative Agency, Finland Death 23 August 2014 Haapavesi, Northern Ostrobothnia, Northern Finland Regional State Administrative Agency, Finland Star sign Sagittarius Politics Centre Party. Before politics, he was a and the manager of a bank from 1952 until 1985.

Next

Ahti Pekkala Finnish politician dead at age 89

ahti pekkala

Kansanedustajana hän toimi viidentoista vuoden ajan. Va­lin­ta ih­me­tyt­ti Hel­sin­gin po­liit­tis­ta eliit­tiä. Työurallaan Pekkala ehti toimi muun muassa maatöissä, vakuutusyhtiön piiritarkastajana, pankinjohtajana, maaherrana ja opettajana. He served as a deputy speaker of the from 1976 to 1978 and as the speaker from 1978 to 1979. Pekkalan poliittinen ura huipentui valtionvarainministerin tehtäviin vuosina 1979-1986. Jos jostakin voidaan sanoa,että oli koko kansan ministeri,niin Pekkalasta. Omakotitalon lumityöt ja lämmittäminen puulla pitävät isännän virkeänä.

Next

Ahti Pekkala Finnish politician dead at age 89

ahti pekkala

Pekkalat ovat edelleen aktiivisia kulttuurin kuluttajia ja ahkeria liikkujia. Pekkala toimi myös pääministerin sijaisena vuosina 1982-1983 ja eduskunnan puhemiehenä vuosina 1978-1979. Sa­maan on yl­tä­nyt Sau­li Nii­nis­tö, jol­la on ra­ha­mi­nis­te­ri­vuo­ro­kau­sia vä­hän enem­män. Korkeimmat kunniamerkit saavat tänä itsenäisyyspäivänä Pohjoismaiden neuvoston johtaja, ex-ministeri Jan-Erik Enestam sekä maaherra Ahti Pekkala. Val­ti­o­va­rain­mi­nis­te­rin teh­tä­vä li­sä­si aat­teen tär­keyt­tä ko­ros­ta­neen pit­kä­ai­kai­sen va­ra­pu­heen­joh­ta­jan ar­vo­val­taa kes­kus­tan si­säl­lä. He also served as the Governor of from 1986 until 1991.

Next

Ahti Pekkala kuollut

ahti pekkala

Ahti Pekkala oli kuollessaan 89-vuotias. Hä­nes­tä tu­li­kin Suo­men toi­sek­si pit­kä­ai­kai­sin val­ti­o­va­rain­mi­nis­te­ri, joka teki seit­se­män bud­jet­tia. Lähde: Juttua korjattu: Kuvatekstissä Pekkalan kohdalla oli väärä nimi ja väärä puoluekokouksen ajankohta. Ahti Pekkala toimi keskustan kansanedustajana 15 vuoden ajan vuodesta 1970 vuoteen 1985. Ah­ti Pek­ka­la seu­ra­si po­li­tiik­kaa vii­mei­seen as­ti ja oli tu­ke­mas­sa myös Juha Si­pi­län va­lin­taa kes­kus­tan joh­toon 2012.

Next