Aftonbladet sport skidor. Aftonbladet sport: Idrott 2019-12-10

Sport

aftonbladet sport skidor

Alltså fem timmar om dagen. Gundes segermarginal är till slut betryggande 44,2 sekunder till tvåan Mogren, men han minns själv ingenting av loppets sista halvmil. Det doftar alltså inte guld längre, men avståndet till Finlands Viitanen på tredje plats är ändå 46 sekunder – så kanske ett silver. Vid 25 km leder Sixten med 12 sekunder, vid 28 km med 27 sekunder, vid 40 km med 67 sekunder och i mål skiljer en minut och 18 sekunder. Han tänker inte lägga någon energi på att hjälpa fram de andra. Vi dödliga är nöjda med tre vändor på gymmet i veckan. Ett svettigt, blodsmakande, skavsårs– långt Vasalopp.

Next

Sportstatistik

aftonbladet sport skidor

Men hon backar inte för godsaker. Vid 20 km är Lundbäck i ledningen, 15 sekunder före Pitkänen som i sin tur är 15 före Beljajev. Skulle han kanske göra som Thomas Magnuson elva år tidigare och rycka i den där backen? Simmar bara lite lätt en gång om dagen för att spara alla krafter” säger Lars Frölander. Sista sträckan: Matti Pitkänen mot Thomas Magnusson. Träningen består av riktigt tuffa mjölksyrepass. Tillhörde 1978 världens fem bästa cyklister. Hon dricker engergidrycker och äter energibars direkt efter alla hårda träningspass.

Next

Sport på TV Idag

aftonbladet sport skidor

Ryssen är ikapp och till och med förbi svensken, och eftersom banans andra halva inte är särskilt kuperad finns det egentligen inga ställen att sticka ifrån på. Lars Frölander kör en del av sin konditionsträning på spinningcykel. Vann Vasaloppet 1955 och 1960. Fast många gör nog fel som slutar tvärt. Sixten Jernberg 1958, Sven-Åke Lundbäck 1978 och Gunde Svan 1989. I mål är Sven-Åke Lundbäck 51 sekunder före tvåan Beljajev.

Next

Sport på TV Idag

aftonbladet sport skidor

Mitt försprång måste vara så stort att jag sen kan lugna ner mej ett tag innan jag kommer in i andra andningen. Fyra mornar i veckan tränar Therese Alshammar en timme. Då tränar inte Therese Alshammar. Sverige och Finland växlade samtidigt, 28 sekunder före Norge sen Ivar Formo vurpat i en utförslöpa. I dag följer en presentation av var och en och i morgon börjar frågorna som du kan läsa nedan, en för varje dag. Stefan Edberg 34 år, Växjö, tennis Meriter: Vinnare Australien Open: 1985, 1987. Men det kan likagärna bli joggning som skidåkning.

Next

Aftonbladet sport: Idrott

aftonbladet sport skidor

Bragdguldet 1980 som han vägrade ta emot. – Men det blir faktiskt så långt. Tommy Limby , som ersatte skadade Thomas Wassberg, gjorde sitt livs lopp och vann sträckan. Finländaren startar 30 sekunder efter Sixten Jernberg , har honom inom synhåll redan från start och Sixtens utgångstaktik är given: ”Hakulinen får inte komma ikapp under första milen. Tvingar sig att vila två dagar Per Elofssons upplägg skiljer sig lite från andra svenska stjärnors modeller. Morgonpass fem dagar i veckan, två timmar per eftermiddag måndag till fredag, och minst ett pass lördag och söndag. Arg och bitsk tar han täten direkt i första uppförsbacken i rena bärsärkartempot och motståndarna faller ifrån, en efter en.

Next

Aftonbladet TV

aftonbladet sport skidor

Jag hade svårt för att motivera mig, men lusten kom tillbaka. Övrigt: Två etappsegrar i Giro d'Italia 1979 och sammanlagd trea. Vid 35 km har Sovjets Prokurorov tagit in 13 av dessa sekunder, vid 42,5 km ytterligare några samtidigt som Torgny Mogren fått fart på skidorna. Är dock noga med att få i sig två varma mål mat om dagen och frukost. Gör han det är jag såld.

Next

Sport

aftonbladet sport skidor

Vid träning och tävling på hög höjd kan han ibland äta järntillskott. Men så är skidåkning en sådan sport som kräver en enorm uthållighet. På ett litet gärde alldeles före backen jagar de båda sida vid sida i dubbla spår. Men kollar ni på fyra av våra stora idrottsstjärnornors träningsdos här till höger så förstår ni att de är tränade för att utsätta kroppen för maximal belastning. Har fortfarande svenska rekordet i diskus, 71,26 m.

Next

Sport på TV Idag

aftonbladet sport skidor

Veckodos: 30 000 meter i veckan och tre styrkepass. Men sockervattnet är signalen till full fart framåt. Han har gått på sparlåga och hela tiden siktat in sig på en liten backe 2,5 km från mål. Ska Thomas orka hänga med? Börjar sin uppladdningssäsong under försommaren. Jag har aldrig blivit slagen i en spurt, man mot man, sa Torgny Mogren till Aftonbladets utsände Bengt Olsson.

Next

Sport på TV Idag

aftonbladet sport skidor

I mål skiljer 29,4 sekunder. Ändå var han på väg över gränsen i höstas. Just nu äter Frölander proteinpulver, näringstillskott, tabletter med anitoxianter, zink, magnesium, multivitamin, O 10, ett preparat som ger cellerna extra energi, selen, vitamin E. Arne Andersson 83 år, Vänersborg, friidrott Meriter: Noterade fyra världsrekord 1942–44, ett på 1 500 m samt tre på en engelsk mil. Roma: 1983 och tre cupsegrar. Jag mår mycket bättre och orkar mer”.

Next

Aftonbladet sport: Träningsnarkomaner – så här hårt lever de

aftonbladet sport skidor

Vid 10 km leder Matti Pitkänen 12 sekunder före Sven-Åke Lundbäck , som med nummer 60 startar långt bak i fältet, och 16 före Anatoli Ivanov. Wimbledon: 1976, 1977, 1978, 1979, 1980. Gunde tvingas slå av på takten, men på ren och skär vilja tar han sig i mål. – Det längsta jag kör är tre timmar i ett sträck. Löper på samma sätt hela året runt förutom inför stora mästerskap. Första veckan är det långa distanspass, andra mer intensiva simpass, tredje explosiva mjölksyrepass och fjärde lugn träning. Det innebär sannolikt att hans hjärta har växt.

Next